reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranhu a w metodzie Shettlesa tez moze byc min 7 dniowa wstrzemięźliwość? Bo juz zglupialam :-)

Dzisiaj po spacerze zawzielam sie i sprzatalam w swoich szafkach i szafie z ciuchami i powiem Wam dziewczyny ze o istnieniu niektorych rzeczy nawet nie wiedziałam :-D znalazy sie nawet 2 bluzki z metka ;-) i spodnie które kiedys kupiłam w lumpie a wiosna i latem szukalam takich w sklepie ;-) a moj K śmiał ze poszukiwania powinnam zaczynać od swoich szaf W sobotę poszlam do ciucholandu i trafilam na super kurtkę czarna na wiosne z H&M i zapłaciłam 6 zl :-) jutro biore sie za porządek w szalikach i apaszkach a jest tego troche :-D moja kolekcja liczy juz pewnie ponad 100 Postaram sie polowe wystawic na allegro ale latwo nie będzie ;-)

reklama
Kaja zasnęła więc mam krótką chwilkę. Nadrobiłam tylko ostatnią stronę, niestety więcej nie dam już rady :-(

Kiraa, kochana, w żadnym wypadku nie pomyślałam, że mogłabyś mieć żal :-), ja po prostu źle się czuję w sytuacjach gdy ktoś potrzebował mojej pomocy, ja byłam w stanie ją zaoferować ale nie miałam jak, ot taka już jestem, chciałabym by spełniły się wszystkie Wasze ciążowe/dziewczynkowe/chłopczykowe marzenia :-) Mój M też nie cierpi mleka ale na szczęście dużo bogatszy w wapń jest np. ser żółty. Co do O+12 to faktycznie zalecane jest tylko jedno serducho i to najlepiej po minimum 7-dniowej wstrzemięźliwości, działając np. dobę przed owulką i w O+12 nie będziesz wiedzieć, któremu plemnikowi się udało ...choć najprawdopodobniej będzie to plemnik z doby przed - po pierwsze to najpłodniejszy dzień cyklu a po drugie to on już będzie czekał na komórkę jajową w bańce jajowodu (o ile dożyje rzecz jasna) a ten z O+12 już nie zdąży.

gdusia, podobno najlepiej nie łączyć mocno węglowodanowych posiłków z proteinowymi, chodzi o to by utrzymywać niski poziom glukozy w krwi, zwłaszcza w fazie lutealnej. Faktycznie strasznie wysokie pH, a w którym dniu cyklu jesteś i kiedy masz rejon okołoowulacyjny? Według mnie lepiej podziałają preparaty dopochwowe jak doustne.

zakręcona, jak najbardziej przy Shettlesie zamiast codziennych staranek można wybrać (to według mnie lepsza metoda) jeden strzał po długiej wstrzemięźliwości :tak:, to po prostu też metoda (według mnie lepsza) na osłabienie plemników (a takie sprzyjają poczęciu córeczki). Fajne takie niespodzianki w szafie :-)

Dorcia, oj jak mi właśnie czegoś takiego brakuje, super, że tak miło dzionek spędziłaś :-)

Ostatnia edycja:
Czesc Kobietki

Dawno mnie nie bylo... Moje smoki sa takie male i taaaakie absorbujace! Bede Was podczytywac od czasu do czasu, bo ciagle marze o trzecim. A wlasciwie o trzeciej;-) Tylko zastanawiam sie, jakie mam szanse? Drugiego smoka nie planowalam zbyt powaznie, podeszlam do tego na zasadzie "cos tam zrobie, ale bedzie co bedzie". No i mam drugiego chlopczyka. Slicznego, madrego, wspanialego. Ale corcia by sie przydala, eh... Nie przestaje marzyc.

Zastanawiam sie, ile z Was planowalo dziewczynke - tak skrupulatnie (pilnowalo ph, lykalo co trzeba, itd) i nie udalo sie? Nie wiem, czy jest sens jeszcze marzyc, zwlaszcza, ze M niechetny...

Buziaki i trzymam kciuki za wszystkie starania

Dzień Dobry Wszystkim
Piranha, ja teraz kończę ostatni blister anty, więc te ph może być zaburzone, ale i tak się nieco przeraziłam. Ale nie byłabym sobą gdybym po dostawie tych pasków nie zobaczyła co i jak. A od soboty zaczynam skrupulatną obserwację i powiem, że już nie mogę się doczekać:cool2:
Miłego poniedziałku Kochane :)

Dzien dobry:-)
Piranhu dzieki za odpowiedź:-) Czyli pozostajemy przy postanowieniach o okolo 2 tyg wstrzemięźliwość ;-) Pewnie teraz troszkę bede Cię nekac pytaniami Mam nadzieje ze Cie niezamecze :-)
Miłego dnia babeczki :-)

A chcialam byc pierwsza :-)

W takim razie : TRZECIA !! :-D

dorcia wtedy jeszcze nie spalam, dzis postaram sie zameldowac na FB jak bede miec chwilke Slonce :* I mnie tez Ciebie brakowalo !!

zakrecona raczej stracone, teraz to ja sie modle zeby ta cholerna wredna @ juz sie pojawila bo od wczoraj nic a ja juz normalnie sie skkrecam :baffled:

krystianmartin no obawiam sie, ze ze spaniem moze byc ciezko :wściekła/y:aczkolwiek trzymaja podobno na oddziale 3-4 dni a badania pobieraja przewaznie w pierwszych 2 wiec jest szansa :-) !

Elmo to czyli wszyscy widza wykresy tylko nie ja ?? :eek: Boshee albo mi komputer w takim razie szwankuje, albo to znak z nieba zeby przestac sie w nie tak wpatrywac, sama nie wiem :wściekła/y::dry:

piranha ja juz nie wiem o co tu chodzi, ale mam nadzieje ze @ dzis zawita bo kurde na razie to wychodzi na to, ze jakas przydlugasna ta FL :confused: Z czego to wynika, ze tak wydluzaja mi sie cykle ? Z powodu tego miesniaka ? przeciez to kosmos normalnie, jeszcze pol roku temu mialam cykle 28 dniowe a teraz...:no:

Dzis temperatura poleciala jeszcze bardziej, ale @ jak nie bylo tak nie ma...a cykl stal sie niestety rekordowy...34 dni za mna. Masakra !! :dry:
Postaram sie zajrzec po poludniu, albo w wolnej chwili, bo dzis jak co poniedzialek ciezki dzien, w dodatku po poludniu przywoza zmywarke wiec bede robic za sluzby nadzorujace i sprzatajace !! :-p No, jak jeszcze @ zawita to ich wszystkich w tej kuchni pozabijam :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Hej
U mnie też tempka w dół.
i test negatywny.
Piranha nie mogłam spać całą noc, tempka mierzona o godzine wczesniej.. test negatywny. może zrobię dzisiaj bete i wtedy odstawię już dupka co ty na to?
Nuuuśka zaczniemy nowy cykl razem twoja @ pewnie czeka na moją @

Dorcia jak tam???????????????

Hej hej
u mnie owu, byla dzis nad ranem.... I po ptakach :no:

Piranju kochana, co brac teraz po ovu z lekow?.... Czy wszystko walnac w kat? Bo i tak juz po ptakach?
Diekuje Ci za posta, studiowalam wczoraj setki dziewczynskich wykresow na FF i rzeczywiscie odstep ma sie nijak do plci :cool2::cool2::cool2:

milego dnia...

reklama
krystian jest szansa kochana , ilu dniowe masz cykle ?
Spoznie sie dzis do pracy przez moje dziecię ( bo jak mam na rano to ja jeszcze biedna musze na swietlice podrzucic przed praca). Nie umie sie wyszykowac, a ja na 7 musze byc w robocie ! Ach te poniedzialki :baffled:

Do góry