reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
WITAJCIE PONIEDZIAŁKOWO

Nuuśka ale Wy kobiałki potraficie od rana człowieka w dobry nastrój wprowadzić....kocham Was bez wyjątku !!! Hmmmm ... no dobra z jednym wyjątkiem :-p
Będzie dzisiaj fajny poniedziałek...zobaczysz !!! I ta Twoja zmywara...trza będzie ja jakoś opić.....hmmm wirtualnie ją opluję co by nikt jej nie zauroczył !

Krystian mnie też cały czas wychodzi YES ! Na naszą trójcę....a może to inaczej trzeba interpretować ? Odezwałam się do Ciebie na FB

Zmykam szykować córę do szkoły...dobrze że ma tylko 20 metrów do przejścia.
Poszła w koszulce "I love fridays" ....oj ja też ,ja też !!!

krystian ze Tobie i Dorci ?? hehe :-p:wściekła/y: to sie ciesze ze nie jestem sama !! :-D

dorcia Ja Ciebie tez !!!! :***** <3 Mam nadzieje, ze bedzie fajny, dzis Ł. ma rozmowe z wiesz kim !! Oby bylo dobrze :blink: Napisalam Ci esej na FB. Przeczytaj w wolnej chwili :*

Nuuśka pogadamy w wolnej chwili....i trzymam kciukasy za Ł...będzie dobrze !!!
MIŁEGO DZIONKA

Krystian MIŁEGO DZIONKA
Jak tylko będzie chwila to się odezwę !!!

Ja zaraz będę jechać z babcią na opatrunek...zapomniałam o tym...dobrze że 90 letnia babcia nie ma sklerozy:-D

Piranha, Elmo, Maggie , Kira, Zakręcona,gdusia,Mamuśkamimi,Ewelin, Oczyniebieskie,Czarna MIŁEGO DZIONECZKA !!!

Matik co u Ciebie ???

Myfawy jak tam...nic się nie odzywasz !!! ???

Mamawcześniaka Buziaki dla synusia...wczoraj był Światowy Dzień Wcześniaka

Wszystkim nie wymienionym podwójnie MIŁEGO DZIONKA !!!

Ostatnia edycja:
dzien dobry wszystkim :)
ja na chwile bo w domu maskra calkowita;/ colin po szczepieniu 40 stopni , 2 godziny na pogotowniu leki nic zbytnio nie dawaja;/ dzis na kontrole do lekarza cala noc nie spie bo colin caly czas placze;/ nadia dostala to swoje lozko spala do 4 w nocy sama pozniej przyszla do mnie wiec tu colin i nadia padam na twarz;/ do tego ta glupia baba z dolu predzej powiedziala ze nie musimy dawac wypowiedzenia z mieszkania bo moja mama na nie wejdzie a teraz jej sie odmienilo i do lutego nam karze tu siedziec i gdzie ja to 3 dziecko mam tu wsadzic :szok: to jest taka glupia niemiecka pizd.... co nikomu ten papierek nie potrzebny tylko jej ;/ raz mowi tak raz tak;/ jeszcze wielkie pretensje ze w ciazy jestem a tu colin chory porazka;/ mam nadzieje ze wasze dni byly lepsze :)

nuska ja nadal czekam na II kreski :) wiecej nie przeczytalam nie mam kiedy ;/

Witajcie.

Daria bidulko wspolczuje. I łącze sie z Toba w bolu, moj M wymiotowal cala noc wiec i ja niewiele spalam. Zuza caly tydz skarzyla sie na bol brzucha, cos wymiotowala wiec najwyrazniej jakis przeciagajacy sie wirus. Teraz moja kolej :baffled::szok: A ta baba rzeczywiscie walnieta, moglas dla swietego spokoju napisac wymowienie no ale juz po fakcie, mam nadzieje ze sie dogadacie. Zdrowka dla Colina.

Nuska nosz :-( chyba sie rozplacze, tak wierzylam w ten Twoj cykl :-(
Krystian moze chociaz u Ciebie jeszcze jest nadzieja?
A jak nie to moze wreszcie na gwiazdke?????? Plis Mikołaju plis
Dorcia pozdrawiam

Hej ciezarowki gdzie sie podziewacie?
Ewelin Polisia Mamawczesniaka Araki????? Jak tam brzuchy?

Miłego dnia!

Hej, hej
Daria trzymaj się, a co baba wam może kazać, możecie chyba napisać wypowiedzenie kiedy wam będzie wygodnie. No chyba, że będzie potem robić trudności mamie. A hak jej w smak!
Mnie czeka niedługo badanie obciążenia glukozą 75mg, podobno można wycisnąć sok z połówki cytryny, robiłyście tak? Dało się przeżyć? Stresuję się, bo mdłości mam właśnie rano.
Trzymajcie się w ten piękny słoneczny dzień!

hejo
oddałam krew na betę i TSH. o 14 będą wyniki. nie liczę na nic:-D. Po pobraniu spytałam pani pielęgniarki " Czy byłam dzielna"... ale miała minę he he, ale odpowiedziałą "tak i to bardzo"
Zaraz lecę na rollowanie.

reklama
Hej hej!

Nuuuśka
, jeśli FL jest coraz dłuższa to nic tylko się cieszyć, wydłużenie tego cyklu wynika z wydłużenia pierwszej fazy a co opóźniło owulkę to już licho wie, być może stres. Powiem Ci, że jak tak patrze jednak na długość FL i porównuję z poprzednimi cyklami (w poprzednim cyklu wcale nie była taka długa a owulka była według mnie później) to zaczynam mieć obawy czy jednak do owulacji nie doszło później, wówczas ten ostatni odstęp byłby dość dziewczynkowy, np. w sierpniowym cyklu miałaś 2 dni plusa, potem minus a na kolejny dzień znów plus. Widzę, też, że potrafisz mieć długo testy pozytywne i zastanawiam się czy przypadkiem nie masz za wysokiego LH, sprawdź koniecznie LH, FSH, estradiol i testosteron w 3 dc . Może lepiej zakupić mniej czułe testy, np. 40 mIU/ml (przy wysokim LH łatwiej nimi wyłapać pik)?

kociatka
, jak fajnie, że zajrzałaś, wyściskaj dzeciaczki ode mnie. Zerknij w naszą forumową tabelę, na razie wszystkie dziewczyny, które uwzględniły minimum 5 czynników mają 100% skuteczność :-)

L.p.​
Nick​
Planowana płeć​
Ilość czynników wziętych pod uwagę​
Uwzględnione i nieuwzględnione czynniki​
Będzie mieć/ma​
1​
Piranha​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
6​
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-0
[FONT=&amp]♀[/FONT]
2​
Noemi​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
D–1, S–1, M–1, H–0, P–1, J–1, O-0
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3​
Nullka​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
D–1, S–0.5, M–0.5, H–0.5, P–1, J–0.5, O-1
[FONT=&amp]♀[/FONT]
4​
Ann29​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3,5​
D–0.5,S–0.5, M–0.5, H–0, P–1, J–1, O-0
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
Truskafffka​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
D–1, S–1, M–1, H–0.5, P–1, J–0.5, O-0
[FONT=&amp]♀[/FONT]
6​
Magda_z_uk​
[FONT=&amp]♂[/FONT]
6​
D–1, S–1, M–1, H–0, P–1, J–1, O-1
[FONT=&amp]♂[/FONT]
7​
Czarna​
[FONT=&amp]♂[/FONT]
4,5​
D–1, S–0.5, M–1, H–0, P–1, J–0, O-1
[FONT=&amp]♂[/FONT]
8​
Elmo​
[FONT=&amp]♂[/FONT]
7​
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-1
[FONT=&amp]♂[/FONT]
9​
Ewelin​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
5​
D–1, S–0.5, M–0.5, H–0.5, P–1, J–0.5, O-1
[FONT=&amp]♀[/FONT]
10​
Oczy niebieskie​
[FONT=&amp]♂[/FONT]
7​
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-1
[FONT=&amp]♂[/FONT]
11​
Mamawczesniaka​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3,5​
D–0.5, S–1, M–0.5, H–0, P–1, J–0.5, O-0
[FONT=&amp]♂[/FONT]
12​
Polisia​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
4,5​
D–1, S–1, M–1, H–0, P–1, J–0.5, O-0
[FONT=&amp]♂[/FONT]
13​
Klaudia82​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
4,5​
D–0.5, S–1, M–1, H–0, P–1, J–0, O-1
[FONT=&amp]♀[/FONT]
14​
Agulek-79​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3,5​
D–1, S–0, M–0.5, H–0, P–1, J–1, O-0
15​
Myszka281​
[FONT=&amp]♀[/FONT]
3​
D–1,S–0.5, M–0.5, H–0, P–1, J–0, O-0
Dotychczasowa skuteczność 85% (11/13), skuteczność dla >= 5 czynników 100% (8/8)​
Oznaczenia:
D – dieta, S – suplementy, M – minerały (Ca, Mg, K i Na), H – hormony, P – pH, J – jony, O – odległość od owulacji (2-3 dni przed O lub O+12)
Kolor zielony – czynnik spełniony całkowicie
Kolor pomarańczowy – czynnik spełniony częściowo (np. odjęte 0,5 za niestosowanie diety lub niełykanie suplementów przez M)
Kolor czerwony – czynnik nieuwzględniony / niesprawdzony

zakręcona, pewnie M nie jest zadowolony z tej wstrzemięźliwości :-D

krystianmartin, czytałaś smska?

Kiraa
, a skąd wiesz, że owulka była nad ranem? Jeśli jesteś pewna to masz idealną sytuację by wieczorkiem zadziałać z O+12 (wieczorne starania bardziej sprzyjają od porannych) :tak: Z suplementów w FL bierz koniecznie B-100, resztę możesz odstawić choć ja łykałam bez przerwy całość przez cały cykl.

Daria, biedny Colin, aż się wystraszyłam bo Kaja ma mieć teraz szczepionkę, a na co to było szczepienie? Współczuję sytuacji z tą babą :-(

Elmo
, ojej, dużo zdrówka dla M i oby Ciebie nie złapało, okropne są te jesienne choróbska. Kaja już zakatarzona i okropnie kaszle.

Dorcia, strasznie dużo radości i optymizmu zawsze wnosisz, wielki buziak dla Ciebie! :-)

Do góry