Dobry wieczór Babeczki :-)
Nuuuska ściskam mocno a może jeszcze nie jest stracony ten cykl?? Ale i tak dalej &&& za Ciebie kochana
Mam nadzieję że grudzień będzie tym szczęśliwym miesiącem dla każdej z NAS
Kira par dni temu pytałaś o dietę i suplementy Tak więc suplementy łykam ja i mój K wg wypisanych przez Piranhe dawkach Dietę stosujemy razem Lodówkę mam pełną kefirów, jogurtów naturalnych, maślanki, serków wiejskich, twarogu i mleka.:-) Parę razy zdarzyło nam się zjeść ziemniaki i 1 lasagne (akurat byliśmy u rodziny na obiedzie) a tak to przemyślane obiady i unikamy zabronionych produktów przy diecie dziewczynkowej
Pijemy mięte i 100% sok z żurawiny (drogi jak nie wiem co 0,5 l za 23 zł) dodatkowo suszoną żurawinę z jogurtem lub samą. Truskawki mrożone dodaje do maślanki. Z mięsa piesi kurczaka na różne sposoby, kotlety sojowe i zupy. Gorące posiłki obniżają ph.
Soli nie lubię więc z tym nie mam problemu. Moi znajomi i rodzina się dziwią ja można ogórka czy pomidora bez soli a mi po prostu nie smakuje
Tak samo mam z chipsami ….obrzydzają mnie
Dawno temu wmówiłam sobie że chipsy są tłuste i niedobre i pomogło (kiedyś lubiłam) a sól niezdrowa bo zatrzymuje wodę w organizmie Z Cola było tak samo wmówiłam sobie ze jest zła i do czyszczenia rur
i nie pije A cukier też ograniczyłam (nie słodzę kawy ani herbat)
Jakieś 4-5 lat temu jak ważyłam 57 kg postanowiłam schudnąć i wziełam się za zdrową żywność. Teraz moja waga utrzymuje się na 48-50 kg Jadłam wtedy jogurty z otrębami, wafle ryżowe, kefir itp. i ćwiczyłam Ze słodkim ma trochę problemu bo nie potrafię sobie wmówić że jest niedobre i czasami zgrzeszę:-)
Dzisiaj rano mojemu K zachciało się serduszkowania więc mu mówie że niestety kochanie ale mieliśmy ustalone że wstrzymujemy się ponad 2 tyg a on z uśmiechem na twarzy : to może napisz do Piranhy i pozwoli
Powidziałam chcesz kiteczki w domu? to troszkę musimy się poświęcić
Dobra ide posmarować się balsamem, owinąć folią :-)i biorę się za czytanie bo troszkę jestem w plecy
Miłego wieczoru