reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dobry wieczór Babeczki :-)
Nuuuska ściskam mocno a może jeszcze nie jest stracony ten cykl?? Ale i tak dalej &&& za Ciebie kochana

Mam nadzieję że grudzień będzie tym szczęśliwym miesiącem dla każdej z NAS

Kira par dni temu pytałaś o dietę i suplementy Tak więc suplementy łykam ja i mój K wg wypisanych przez Piranhe dawkach Dietę stosujemy razem Lodówkę mam pełną kefirów, jogurtów naturalnych, maślanki, serków wiejskich, twarogu i mleka.:-) Parę razy zdarzyło nam się zjeść ziemniaki i 1 lasagne (akurat byliśmy u rodziny na obiedzie) a tak to przemyślane obiady i unikamy zabronionych produktów przy diecie dziewczynkowej
Pijemy mięte i 100% sok z żurawiny (drogi jak nie wiem co 0,5 l za 23 zł) dodatkowo suszoną żurawinę z jogurtem lub samą. Truskawki mrożone dodaje do maślanki. Z mięsa piesi kurczaka na różne sposoby, kotlety sojowe i zupy. Gorące posiłki obniżają ph.
Soli nie lubię więc z tym nie mam problemu. Moi znajomi i rodzina się dziwią ja można ogórka czy pomidora bez soli a mi po prostu nie smakuje
Tak samo mam z chipsami ….obrzydzają mnie :-D Dawno temu wmówiłam sobie że chipsy są tłuste i niedobre i pomogło (kiedyś lubiłam) a sól niezdrowa bo zatrzymuje wodę w organizmie Z Cola było tak samo wmówiłam sobie ze jest zła i do czyszczenia rur :-D i nie pije A cukier też ograniczyłam (nie słodzę kawy ani herbat)
Jakieś 4-5 lat temu jak ważyłam 57 kg postanowiłam schudnąć i wziełam się za zdrową żywność. Teraz moja waga utrzymuje się na 48-50 kg Jadłam wtedy jogurty z otrębami, wafle ryżowe, kefir itp. i ćwiczyłam Ze słodkim ma trochę problemu bo nie potrafię sobie wmówić że jest niedobre i czasami zgrzeszę:-)

Dzisiaj rano mojemu K zachciało się serduszkowania więc mu mówie że niestety kochanie ale mieliśmy ustalone że wstrzymujemy się ponad 2 tyg a on z uśmiechem na twarzy : to może napisz do Piranhy i pozwoli :-DPowidziałam chcesz kiteczki w domu? to troszkę musimy się poświęcić :-D

Dobra ide posmarować się balsamem, owinąć folią :-)i biorę się za czytanie bo troszkę jestem w plecy
Miłego wieczoru

W grudniu Mikołaj będzie miał co robić :) życzę każdej z osobna żeby dostały to, czego najbardziej pragniemy tu wszystkie :)

Kochane, a jak w diecie dziewczynkowej z pieczywem i produktami bogatymi w węglowodany (płatki owsiane, otręby, kasze itd)?, bo w diecie Dukana nie są zalecane...zwłaszacza w tych początkowych fazach

Z góry przepraszam za off top, ale czy możecie polecić jakiś probiotyk ginekologiczny? Nie wiem który wybrać, lepszy jest doustnt czy dopochwowy....przyszły do mnie paski pH i pomiar wskazał mi ok 7!!!:shocked2::eek:co prawda jestem jeszcze na tabletkach anty, ale podejrzewam, że może to być jakaś utajona infekcja, bo żadnych objawów nie mam i coś bym pobrała żeby wzmocnić swój org, ale co wybrać?

Zakrecona, dzieki za wyczerpujaca odp...

u nas dieta jest, ale. Moj M bierze coprawda suplementy, ale mleka nie jest w stanie tknac.....

jak juz pewnie wyzej przeczytalas, zla jestem... Dzis rano serduszka ok 8 a teraz wlasnie mam ovu, takze laze po scianach z nerwow... Jeszcze Piranja nie doleciala przez caly dzien, nie mial mi kto poradzic w sprawie tamponu limonkowego.... I mam zryty dzien, jeszcze tak straszny bol, ze zwijam sie i leze skulona... Ahhhh szkoda gadac.... A owu miala byc we wtorek.... Miala i co z tego? Cale moje marzenia o warkoczykach poszly sie.... Itd

:no:

Kiraa a jakie masz teraz ph? ja bym na Twoim miejscu cały dzień dzisiaj i w nocy pilnowała aby było poniżej 5 bo wg mnie jeszcze nic straconego na warkoczyki Tak jak Piranha pisała jak bliżej ovu to łatwiej upilonować ph więc głowa do góry i sprawdzaj ph i jak coś to tampon na noc
Ja mam kupione 2 opakowania rephrestu i jutro ide odebrać replens z apteki bo na mnie syl chyba nie działa

Ph trudno mi zmierzyc... Nie mam sluzu prawie wcale, nie mam co nabrac do miernika.... Mam caly czas tampon limonkowy....

Hej babeczki! Miałam niezapowiedzianych gości i nie miałam kiedy zerknąć na BB, przeczytałam tylko ostatniego posta i się wystraszyłam, że nie pomogłam Ci Kiraaa :-(, znalazłam Twoje dzisiejsze posty. Ciężko określić odległość od plusika do owulki gdy nie masz jednoznacznych objawów owulacyjnych, ryzykowna jest wówczas metoda O+12. Bardzo dobry pomysł by w tabeli rozgraniczyć Shettlesa i O+12, najczęściej jednak dziewczyny łącza te metody i wtedy nie wiadomo, co zaskoczyło :-) W O+12 najlepiej zadziałać raz po minimum 7-dniowej wstrzemięźliwości (można też serduszkować codziennie z zabezpieczeniem ale oczywiście bez orgazmu), dziewczyny na in-gender stosowały nawet 2 tygodnie odstępu, u mnie niestety potrafił być nawet miesiąc ;-) Tampon spokojnie starczy na długie godziny, dziewczyny go wkładały nawet na całą noc. Gdy pH po 4 godzinach wynosiło 3,7 to ja tam bym nadal trzymała tampon w środku, jeśli tampon był włożony po 4 godzinach to plemniki X były już bezpieczne i na nie to niskie pH już tak nie oddziaływało, ważne by nie obniżyć do < 4 przez pierwsze 4 godziny bo może to powybijać wszystkie plemniki. Myślę, że jeśli pik LH był dziś później (a nie np. tej nocy lub wcześnie rano) to owulka będzie jutro ....choć zdarzają się tak krótkie odstępy jak 8 godzin, przed finałem lepiej to sprawdzić. Bardzo rygorystycznie pilnujesz pH więc nawet jeśli zbliżyłaś się mocno do owulacji to szanse na córcie są bardzo duże, głowa do góry! :-) Przepraszam za tak szybką i chaotyczną odpowiedź ale Kaja mi włazi na biurko i próbuje dopisać swoje zdnie na ten temat, ciężko mi się zatem skoncentrować ;-) Włóż tampon limonkowy na całą noc i jutro też koniecznie pilnuj pH, trzymam kciuki!

Piranju kochana dobra duszyczko, ja absolutnie nie mam pretensji do Ciebie :-) jakim prawem zreszta, jestem Ci wdzieczna za kazdy post , ktory piszesz, za kazda Twoja opinie, jestes cudowna :) przeciez Ty nie mozesz tu pelnic dyzuru 24 godz;) masz swje zycie i kochane skarby, a mimo to masz tyle czasu dla nas
dziekuje Ci jestem wdzieczna jak kazda z nas za Twoja pomoc, bezinteresowna zreszta...

tampon nosze caly czas :) powiedz o +12 ma tylko sens, jesli jest to jedno seruszko akurat wtedy prawda?

Ostatnia edycja:
reklama
HELLOŁ

Wszystkie laski aktywne a nikt nic nie pisze ???
Wróciłam ze spotkania plotkowo-herbatkowego !!! Miło było się oderwać od rzeczywistości !!!

Nuuśka jak nie spisz to wskocz na FB !!!

Do góry