reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny

Nuuuśka - kurcze szkoda, no ale nasze grudniowe straranka muszą się udać i piękne siusiaki z tego będą :tak:

Krystianmartin - trzymam kciuki kochana, ja wierze w takie nadludzkie możliwości więc koleżanka na pewno wie co mówi, tym bardziej,że już sie to kilkakrotnie potwierdziło:tak:

Piranha - zdrówka dla dzieciaczków ! wiem co czujesz też kiedyś takie chorobowe maratony przechodziłam, ale pocieszę cię, to minie nawet szybciej niż myślisz :tak: Pisałaś kiedyś, że jak wrócisz do pracy to zmieniasz dziedzinę zawodową, można wiedzieć na jaką ? Też tak rozmyślam bo jakoś aktualna praca nie przynosi mi zadowolenia.

Elmo - jak się czujesz ?

Dorcia -podziwiam cię w sprawie prezentów, bo ja w fazie przemyśleń dopiero :baffled:

Miłej niedzieli :-)

reklama
Nuuuśka szkoda ale grudzień będzie pełen niespodzianek, zobaczysz z naszymi kciukami wkrótce się uda
Krystian trzymam kciuki oby fasoleczka była :-)
Dorcia też Cie kocham !!!!!:-)
Piranha zdróweczka
Miłej niedzieli wszystkim

Kristian
ja tez nadal wierze w ta Twoja znajoma :cool2: i jej przepowiednie, z grzyweczka :cool2:
wiec staranka byly dzis jeszcze przed sniadaniem, tak jak napisalas....

Ewelin
ja tez boje ie uwierzyc w piranjowe o+12 ;-);-) ale wiem, ze to dziala..... Plus tampon

dorcia caluski sle:-)

Piranju kochana

wiec jak wyzej staranka byly jeszcze dzis rano na czczo, dolaczam jeszcze test z dzis, 12 dc z godz 12 ej... Jeszcze nie ma ciemnosci kreski testowej... Sluz nie wiem jaki mam, bo go mam malo...najgorsze to, ze po starankach zaczelam swirowac, sprawdzalam ph dziesiatki razy...:no:
grzebalam, i nie wiem czy cos tam sie w ogole ostalo :no: glupia jestem i tyle , stara i glupia..."mieszanka" miala ph ok 6, wiec zbijalam jak szalona. Jeden Lactacyd bezposrednio przed , drugi 30 min po.... Juz potem nie mialam co nabierac na patyczek, zeby mierzyc miernikiem, wic podejrzewam, ze wszystkie skarby ladnie wydlubalam :no: sorry za opis moze byc obrzydliwy dla niektorych
potem zapodalam sobie Sylk... Bylo ponizej 5, ale potem znow wzroslo.... Takze do duszy to pilnowanie ph, ah masz raje, musialam sie wyzalic... Po 4 godz wlozylam tampon limonkowy i sedze z nim i czekam .... Nie wiem na co ..:shocked2:
sorry za marudzenie.
Nie umiem okresloc momentu u mnie od ciemnej krezki do owu. Moj monitorek Persona pokazuje mi zawsze owu w dwa dni, tzn lh pik. Owu FF wylicza mi zazwyczaj w drugi dzien jajeczka na Personie, albo dzien po nim. Regularnie powinnam miec owu 14 dc, dzis 12 sty.. Ale ze jajnik mnie slabo pobolewa, mysle ze bedzoe ok 14/15 rano owulka... Döatego poprawialam jeszcze serduszko...
sorry za trucie dziewczynki, ale musialam sie wyzalic..
Piranju, czy w tabelce mozna uwzglednic odleglosc od owu np jako 1 i 2? W zaleznosci ktora metoda byla? Czy shettles, czy met Piranji ;)
äostatnie pytanie jak rozumiem o+12 jest skutecznem jesli sie serduszkuje tylko i wWYLACZNIE w ten jeden dzien?

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 42
Czy ten tampon trzeba wymieniac? Jak czesto i do kiedy?

aha wczoraj i dzis bralam jeszcze Sudafed....

nuska cos do Ciebie jeszcze- wierzymy w grudzien, z Piranja i Twoim M damy rade :cool2:

ja sie nie nastawiam na ten cykl, bo wszystko sobie dzis wydlubalam sprawdzajac pH. Wec grudzien bedzie o+12 i koniec! :cool:
Piranju zdrowka dla skarbow zycze!

Elmus chyba szans juz nie ma, spadek piekny mozna by rzec taki typowy przed @, choc az dziw ze poleciala az o 0,3st. w dol. ale co Nas nie zabije to Nas wzmocni wiec walcze dalej.
A co u Ciebie, jak sie czujesz ??

mamuśkamimi pewnie, grudzien to piekny miesiac, wtedy narodzil sie w koncu ten jedyny wiec i moze Nam Bozia sprezentuje w koncu jakis dar :blink:

krystianmartin dziekuje Kochana Moja :*

Moze mi ktos pomoc... :cool:
Mierzylam ph po 4 godz tamponu limonkowego jest 3,7' czy dalej wkladac tampon, czy nie :eek:??.

reklama
Nikogo tu nie ma czy bb mi nie dziala:cool:

jestem zalamana..... Srasznie boli mnie jajnik, chyba owu bedzie dzis..... Pieknie wbilam sie na chlopczyka :wściekła/y:.... Moja teoria legnie w gruzach :no: nawet nie mam komu sie wyplakac ...

Do góry