reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kiraa no owulacja bez watpienia. a miałaś bóle?
Niestety nie doradzę Ci jeśli chodzi o serducha, wiem tylko że dziewczyny przytulały się z rana bez śniadania.

reklama
Hej hej!

Nuuuśka, jak tam sytuacja bo mi śnił się mega skok na Twoim wykresie? :-)

krystianmartin, jeśli owulka była tak jak zaznaczone na wykresie to wykres bardzo obiecujący (co prawda małoprogesteronowe początki ale brałaś Duphaston więc on uzupełnił ewentualne niedobory) gdyż jest już 11 dpo a tempka cały czas rośnie :-) Ja miałam mega skok na wykresie (z 36,85 na 37,15) dzień po tym kłuciu, o którym wczoraj rozmawiałyśmy, może więc i u Ciebie zagnieździł się mały ludzik? :-)

Kiraa, a ten dzisiejszy test nie był z porannego moczu? Jeśli wczoraj był negatyw a rano plusik to pik był albo w nocy albo nad ranem. A wiesz może ile mija u Ciebie od piku do owulacji? ...u mnie były to 24 godziny. Jeśli zależy Ci na Shettlesowym odstępie to nie poprawiaj bo owulka będzie prawdopodobnie albo dziś albo jutro, mojego M plemniki jednak 2 dni nie przeżywały (słabe plemniki też sprzyjają poczęciu córeczki). Jeśli jednak tak jak ja mało wierzysz w skuteczność odstępu to poprawiaj ale dbaj cały dzień o pH poniżej 5 (a będzie teraz pewnie jeszcze trudniej bo w okolicy owulacji pH często rośnie, wzrost pH może też zmniejszyć szanse z poprzednich staranek więc tak czy siak obniżaj) a na noc np. włóż tampon nasiąknięty roztworem limonki. Oczywiście absolutnie na to nie namawiam :-) A masz jakieś bóle owulacyjne w cyklach by zaplanować O+12? Zazwyczaj w momencie O+12 szyjka zaczyna twardnieć, śluz gęstnieć a pH gwałtownie spadać, może tak wyłapiesz ten moment?

Nuuuśka, zobaczyłam właśnie wykres, UDA SIĘ w grudniu, zobaczysz, Ten cykl był bardzo zagadkowy przez ten późny wzrost tempki, może następny będzie książkowy a do tego będziesz mieć już koenzym, będziecie dłużej na zwiększających szanse suplementach no i rozplanujemy perfekcyjnie serducha bez tego małego potknięcia w finałowym momencie :-) Może dziś serducho a następne po @ by za dużych odstępów nie robić? Dzięki długości FL teraz już wiemy, że jednak owulka była tak jak oszacowałyśmy i faktycznie tempka tak późno wzrosła.

Nuska jest ! :happy2:melduje sie wyspana :-)
co do sytuacji na froncie - temperatura dzis tak pieeeeeknie poleciala w dol ze czekam dzis na @.

a wiec Me psiapsioły - Wasze YES zawiodło, mozecie skladac oficjalna reklamacje :-p:wściekła/y:

dorcia z ciacha byl bardzo ucieszony, zjadl od razu 3 kawalki, a potem wyslalam go do spania bo ledwo patrzyl na oczy. No wiec podsumowujac ten fajny chlop spi mi juz od 13h :eek: niedzwiedz nie chlop !!

piranha tak zrobie, dzis serducho :tak: chcialam juz wczesniej ale przez caly tydzien na popoludnie nie bylo kiedy bo chcialam pilnowac tych 4 dni. Nie bede sie zalamywac na pewno nie !! Cykl byl zagadkowy ale tez ladny, chyba najladniejszy jaki mialam do tej pory, bez tych gor i dolin tylko na jednym poziomie, ale w sumie niewiele to dalo. Nie wiem gdzie byl blad, bo wydawalo mi sie ze wszystko dopiete na ostatni guzik :zawstydzona/y:Zamowilam juz testy, w sumie bedzie ich 35 :-) wiec bede lepiej przygotowana od teraz :wściekła/y:Dziekuje, dziekuje za wszystko Kochana :*

krystian pewnie ze Nasz,nie damy sie zadnym wstretnym malpom !! choc dzis i tak kurde smutna jestem troche niestety...eh.

maggie taaa zamieszkala chyba tylko wczorajsza kolacja, dzis od rana czuje sie okresowo, byle bym domu nie rozniosla :cool2:

polisiu wiesz kochana ilu ja juz lekarzy zwiedzilam ?? wielu, na prawde wielu i jak juz pojawila sie taka kobietka ktora mialam wrazenie ze jest wlasnie taka od serca to niestety tak kosmicznie liczyla sobie swoje porady, wlacznie z tym ze za kazde usg 130zł.,ze stwierdzilam, ze przy Niej zostane po miesiacu bankrutem. Kobieta ktora opisywalam to moja poprzednia gin, teraz chodze do takiej w miare konkretnej, choc chyba kazda ma jakies wady niestety :dry:

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 23.11 ( 1 cykl starań )

GRUDZIEŃ 2013

Kiraa - termin @ 01.12 ( 3 cykl starań )
zakrecona - termin @ 11.12 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 18.12 ( 20 miesiąc starań )
matik2012 - termin @ ( 7 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ ( 11 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

mamuśkamimi ( grudzień 2013)
maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Nuuśka osobiście złoże reklamację na YES !!! Choć @ jeszcze nie ma !
Super że ciacho smakowało Ł...należało się chłopinie !!! Mój M dopiero wstał...jakiś taki...wymęczony...hehehe:-D

Krystian no ja tego prania nigdy nie poprasuję !!! TRZYMAM MOOOCNO KCIUKI niech tempka pięknie pnie się w górę !!!

Myfanwy jak dzisiaj kochana ???

Maggie DZIEŃDOBRY DOBRA DUSZO !!!

Kiraa
WITAM NIEDZIELNIE

Piranha jak tam nocka...mam nadzieję że choróbska pomału odchodzą w niepamięć !!!

Elmuś co u Ciebie kochana ???

PAMIĘTAJCIE !!!

ZA WAS WSZYSTKIE MOCNO TRZYMAM KCIUKI !!!
U ręców i nogów !!!

Nuska kurde tempka poleciała, ja tez myślałam że bedzie szybować w górę.
Krystian tu mi tutaj sie usokój, temperatury dzisiaj podskoczyła oby tak dalej, z całych sił wierzę w przepowiednię twojej znajomej i mocno zaciskam kciuki.
Dziewczyny macie racje w ciąży przynajmniej nie ma sie kompleksów brzuchowych, nie trzeba wciągać ukrywać i takie tam.
Piranha ty nasza skarbnico wiedzy hehe:-D Ja myślę że u mnie zadziałało to O+12 i ten tampon który pilnował niskiego Ph. Dzięki Ci kochana Piranhu że dzięki tobie uwierzyłam w tą metodę, bo na początku bardzo się bałam w nią uwierzyć.
Myfanwy ja również gratuluję, ale rób ten następny test i pisz szybko co i jak.

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, nie musiało być żadnego błędu, podobno zdrowa para działając w najpłodniejszy dzień ma 26% szans czyli to tak jakby udało się w jednym na 4 cykle. Mógł mieć plemnik jakieś wady, mogła być komórka jajowa złej jakości, mógł być też jakiś inny popularny powód. Bierz koniecznie nadal z M wszystkie chłopczykowe i zwiększające szanse suplementy bo one naprawdę potrafią zdziałać cuda a kolejny cykl będzie właśnie tym jednym z czterech :tak:, damy radę i jak to fajnie kiedyś Mama05 napisała: Nie spoczniemy nim poczniemy :-)

Dorcia, dzięki kochana, nocka nieciekawa bo miałam naprawdę porąbane sny :-D, Kaja już zaczęła kaszleć, nosek się przytyka, u synka kaszel zmienił się już na mokry więc niby lepiej, oby nareszcie choroby wzięły sobie na jakiś czas urlop bo ile można :-)

Ewelin
, też jestem przekonana, że u Ciebie to O+12 z tamponem (no i rzecz jasna przede wszystkim Ty i Twój M :-D) są sprawcami Twojej ślicznej córeczki :-D Zapomniałam zaznaczyć, że O+12 też jest zaliczane jako odstęp w naszej tabeli (2-3 dni przed oraz 8-20h po), muszę zrobić jakiś dopisek :-)

reklama
Myfanwy mega gratulacje!!! :-)

Krystian
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Nuśka noszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz kurde a ja taką nadzieje mialam :-( ale moze jeszcze nic straconego? Oby!
Dorcia dzieki. A leci. Wczoraj mialam gosci, siedzieli do pozna. Bylo mi ciezko :/ nie wiem jak reszta ciezarówek ale ja zrobilam sie mega nietowarzyska. Brzuch niby nie jest jakis duzy ale jest, w koncu to juz poczatek 7 miesiaca, niewygodnie mi tak siedziec na sztywno. To byli znajomi mojego M, co innego gdy przychodza siostry czy moje kolezanki, wtedy jakis sportowy stroj, wygodne ulozenie na dywanie i luz ;-) a tu kurde nerwa mnie brala. No ale nie narzekam. Co do prezentow swiatecznych to kurde mega zorganizowana jestes, ja jeszcze jestem w lesie jesli chodzi o ten temat :-(

Piraniu pozdrawiam i caluje jak zawsze :*

Ewelin ale zasuwaja te nasze suwaczki :szok: 27 tyg za nami szok.

Nie doczytalam co u reszty ale za staraczki &&&&&&&&&&&&&&&&&&& i moc fluidków przesyłam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Do góry