reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha życzę zdrówka. No w piątek będzie wszystko jasne. Odnośnie owulki oczywiście.

Elmo Czasami dziewczyny drugie dziecko rodzą naturalnie bo np pierwsze cc był spowodowane złym ułożeniem, ale zazwyczaj dla ostrożności wykonuje się cesarskie cięcie. Ja bym pękła jeszcze przed skurczami. Jak rozcieli mi powłokęskórną to słyszałam: zobacz nie nacięliśmy macicy a przez rozlazłą bliznę dziecko widać. No cóż Ty na pewno miałaś za pierwszym razem lepszych lekarzy niż ja.

Dorcia ściskam

reklama
Elmo , u mnie z CC było tak .
pierwsza ciąża poród SN , wspominam strasznie i długo bolało , bo bardzo popekałam ( nawet szyjka do szycia była)
druga ,,, miało być SN ale że łożysko niskoprzodujące , ewentualne CC i tak też się skończyło . Trafiłam do szpitala ze skurczami a skończyło się CC
trzecia , od początku z myślą o CC . Lekarz wypytał kiedy zaczęła się poprzednio akcja ( to był 38tc w obu przypadkach wiec dał skierowanie po ukończeniu 38tc na CC . Pytałam , czy nie lepiej jak zacznie się sama akcja porodowa , powiedział ,że nie ma takiej potrzeby. Miał mi sam to CC zrobić na drugi dzień po przyjęciu na oddział , ale że okazało się że wód jest bardzo mało to nie czekali ani jednego dnia dłużej tylko od razu wzięli mnie na stół.
Ja szybciej dochodzę do siebie po CC niż po SN.

Jesteś po CC więc wymagaj od lekarza , twoje psycho jest najważniejsze.
Ja się bałam i nie było mowy o czekaniu w nieskończoność na poród :)

Ostatnia edycja:
Hej,
Nuuśka ja też byłam spokojna i zrobiłam test ciążowy dopiero w dniu spodziewanej miesiączki, dwa dni wcześniej robiłam test owu ale nic nie wyszło.
Elmo mój Mały też szaleje, w dzień tak średnio co dwie, trzy godziny się uaktywnia na 5-10 minut, w nocy wam nie powiem, bo przesypiamy od 22 do 7 rano ciurkiem. Chciałabym, żeby nie był nocnym markiem jak córa, no zobaczymy.
Na ostatnim USG przesunął się termin porodu na 17 marca. Fajnie jakby się urodził Baranek, mój M jest z 28 marca :-)

Oczy Niebieskie heheh to twój mąż baran? i jak z jego charakterem? Mojego M siostra jest baranem i moj synek i takie charakterki że hoho:-D M mówi że jak patrzy na Olinka to jakby swoją siostre widział jak była mała.
Nuśka kciuki trzymam. Dobrze że spokojna jesteś.
.

ania_g charakter ma, nie powiem, ale barany są przebojowe, a zarówno kobiety jak i mężczyźni to urodzeni przywódcy, no tylko ten upór i wybuchowość :-) Ale ja mam na to sposób, spokój spokój i jeszcze raz spokój. On gada, gada, ja stoję, stukam "sobię" nogą i mówię: acha, masz rację, ale zrobimy tak i tak. On znowu swoje i ja swoje i tak dochodzimy do konsensusu. Raczej zgadzamy się w codziennych sprawach.
Mój znak to Lew, do Barana podobno dobrze pasuje. Ale trzeba powiedzieć, że ja jestem Lew z tych raczej cierpliwych a M szybki i niecierpliwy. O!

Dzień dobry Maggie...jaki dzisiaj humorek ?

Krystianmartin hello babeczko-jak Ci mija dzisiejszy dzionek ? To trzymamy kciuki za wizytkę ...oby wszystko stało się klarowne !!!
Hahahaha ależ ja kumata jestem...zaczęłam się zastanawiać kto to York !!! A to o psinkę chodzi...hehehe...jak ma na imię ????

Nuuśka oj oj oj ja to bym sikała chyba ze dwa razy dziennie na testa ! Ale Ty twarda babka jesteś ...nooooo. To czekamy ...ale adrenalina !!!

Czarna WITAJ ...fajnie że nadal jesteś z nami !!! BUZIAKI DLA DZIECIACZKÓW !!!
Masz córę w identycznym wieku jak moja...czy mogę zapytać co dostanie na Mikołaja ??? Bo ja biję się cały czas z myślami !

Oczy niebieskie zbierz troszkę fluidków dla mnie na drugi rok , co ? I wyślij priorytetem koło marca ??? Adres znasz ! :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Dorcia, nie będę teraz zbierać, bo się przeterminują :-) Ty ode mnie dostaniesz świeżutką ogrooomniastą porcję, będziemy z małym słać.
A dla tych chłopaczkowych, które teraz niebieskiego potrzebują wsparcia walę po oczach

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
Dorcia, Krystian huomorek mi dzisiaj dopisuje, chociaż ja nadal nie wiem co mam robić więc nie wiem czy jest sens tu zawracać głowę Wam, skoro do stycznia przynajmniej pasuję...
hmmm
U nas leje pogoda okropna ... brrr nie lubię takiej pogody
Krystian kciuki za wizytkę dobrze że się wszystko wyjaśni
Piranhu zdrówka dużo życzę :-)

Do góry