reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dzien dobry wszystkim

nuska to cie szef trzyma masakra;/

elmo ja to sie porodami nie przejmuje co ma byc to u mnie i tak bedzie pewnie 3 naturalny ;p mam nadzieje ze szybko pojdzie :) chociaz troche obawy mam bo to dziecko lekarka mowi ze wieksze od colina bedzie;/ jeszcze ta szyjka znowu na tabletkach bede ;/

a czy ktos wie ile powinna miec szyjka w 26 tygodniu ? ostatnio mi sie skracala z colinem w 28 tygodniu i miala 3,2 cm a tu 2,4 ;/

reklama
Witajcie, wpadam na szybko.

Nuska nie gadaj, nie zapeszam ale kurde cos mam dobre przeczucia &&&&&
Krystian pozdro :-)
Daria ja sie z kolei na szyjkach nie znam :/
Kiraa lepiej nie uzywaj tego miernika poki go nie skalibrujesz!

Antosia tak mowisz? Czyli mowisz ze w miare szybako doszlas do siebie? A mozesz powiedziec jaka byla przyczyna ze druga mialas cesarke?

Ja mialam dzis fatalna noc, Zuza nie dala spac. Od kilku dni boli ja brzuch :-( nie wiem o co kaman.
Milego dnia babeczki.

elmo ja to od jakiegos czasu mam taka okropna noc;/ colin budzi sie co godzine nie wiem co mu jest ale za to ja chodzę jak lunatyk ;p

a na bol brzuszka zrob moze herbate z miety nie zaszkodzi a moze pomoze :)

Elmo, z poczekaniem na objawy porodu pewnie chodzi o to, że dziecko jest lepiej przygotowane. Tak w każdym razie kiedyś czytałam. Myślę, że na gojenie się rany i dochodzenie do siebie nie ma to wpływu. Jesli bardzo się boisz, poproś lekarza o bezpośrednie skierowanie na cc.
Nuśka, podnosi się. :-)

Hej hej! U mnie mega zmęczenia ciąg dalszy, nie wiem co się dzieje ale problemy jelitowe u mnie jeszcze nie minęły a nawet jest znów gorzej, zaczęłam brać Nifuroksazyd bo to chyba jakaś francowata bakteria (dzieci też się bardzo długo męczyły). Witam w klubie nieprzespanych nocek. Standardowo nie nadrobiłam ale obiecuję poprawę ;-)

Daria, a z ilu skróciła Ci się szyjka? Pogadaj najlepiej z mamąwcześniaka ale według mnie 24 mm w 26 tc to bardzo mało, ja w 37 tygodniu miałam wciąż 45 mm. Kaja ostatnio też kiepsko śpi, może to wina rosnących zębów.

Nuuuśka, zawsze rano wlatuję na Twój wykresik, jakieś takie pozytywne wibracje z niego biją :-) choć grunt to mieć do tego dystans i nie myśleć o tym za bardzo :-)

krystianmartin
, dobrze, że na USG wszystko się wyjaśni.

Elmo, podobno dla dziecka lepiej gdy poród zacznie się naturalnie ale np. tam gdzie miałam drugie CC to właśnie drugie cesarki rozwiązywano przez zaplanowanie terminu około tydzień przed by skurcze porodowe nie rozerwały blizny po poprzednim cięciu ....ja chyba wolałam właśnie taki wariant.

piranha mnie bily do przedwczoraj, teraz jakos tak przestaly :/ No ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo - najwyzej kolejny miesiac sie wspolnie bedziemy starac ! :happy:
Ja dzis z kolei spalam jak kamien, nawwet Ł. mnie nie obudzil kiedy wrocil z pracy po 1 a to rzadkosc ;-)

macy taaa....ale nie gderam ! :wściekła/y:

elmuś ja nic juz nie gadam - marudze tak pod nosem, w koncu baby tak maja i juz :wściekła/y:
Ten miesiac jest chyba pierwszym od poczatku staran gdzie mimo temperatury, mimo tego, ze szykuje sie na kolejny cykl psychicznie, jestem taka jakas spokojna. Nie korci mnie testowanie, a kiedys to i w 8 dniu po potrafilam siknac :-p Teraz czekam spokojnie na to, co pokaza kolejne dni, w sumie to najblizsze 3 ! Az 3!

Piranha kochana zdróweczka !!! ZDRÓWECZKA !!! Napiszę dużymi literkami bo jak pisałam małymi to chyba zdróweczko nie dotarło do Ciebie !!!
Nifuroksazyd to dobry lek...miałam kilka razy i Młoda na rotawirusa też go dostała...choć nie wiem czy na wirusa działał :eek: Trzymam kciuki żeby choróbsko poszło w siną dal....a synuś nie poszedł jednak do przedszkolka ?

Nuuśka
W GÓRĘ !!!!!!!!! W GÓRĘ !!!!!!!!! W GÓRĘ !!!!!!!!! I zauważ że ilość wykrzykników jest taka a nie inna...po prostu odpowiednia !!!
Ja z Młodą też mogę jechać na Zieloną Szkołę ale stwierdziłam że niech troszkę łapnie samodzielności-niech zobaczy jak to jest bez mamusi !
3 di...aż trzy...tylko trzy !!! Słuchaj jesteś spokojna bo jesteś dobrze przygotowana i dobrze prowadzona..cieszę się że nie "szalejesz" ...naprawdę ! Spokój najważniejszy choć ciężko być spokojnym w takiej sytuacji :baffled:

Dorcia bo ja chyba juz nie umiem sie nakrecac ze sie udalo, jakos tak z miesiaca na miesiac trace wiare w te ostatnie dni przed @, ale lepsze to niz wmawiac sobie, ze jest sie w ciazy :zawstydzona/y: Jak nie teraz, to kiedys na pewno sie uda, slusznie napisalas, dobrze przygotowana i prowadzona wiec nie ma co szalec.
A z Zielona Szkola to ja mowilam, ze sama moze pojade ! Na jakis urlop ( kiedys :wściekła/y:).Ola to co Ty, ona nie chcialaby z mama, zreszta teraz wprowadzili nowe zasady, ze mamusie jako opiekunowie juz nie jezdza na Zielone Szkoly tylko nauczyciele i pedagog, wiec i lepiej, mam nadzieje ze Ola da rade, w koncu zuch dziewczyna ! ;-)

Nuuuśka, tak trzymać! Mi się udało właśnie w pierwszym takim cyklu, w którym przestałam tak o tym myśleć, czytać, wmawiać sobie przedwczesne objawy :-) ....i powiem Ci, że też czułam dziwny spokój, powodował go duży, ciążowy poziom progesteronu i życzę Ci z całego serducha by u Ciebie on też był powodem :-)

Dorcia, dzięki kochana, już to pisałam ale będę się powtarzać, super babeczka z Ciebie :-)

Kai wczoraj skończyła się butla z mlekiem i powiedziała "pić mleko jeszcze" :-), Krzyś w tym wieku nawet 2 słów nie łączył.

reklama
pirahna nie wiem z ilu bo dawno mnie learka nie badala;/ a wiedzilam ze bedzie sie skracac bo w kazdej ciazy to przechodze :) mi sie wydaje ze to malutko bo z colinem mialam 3,1 i lekami mnie faszerowali bo mowili ze nie donosze do 32 tygodnia;/ lekarka za duzo nie powiedziala oprcz tego ze mam nie dziwgac;/

zeby nam zostaly ostatnie trojki na dole tzn do polowy wyszly i chyba to go tak meczy;/

Ostatnia edycja:
Do góry