reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maggie ja spasowałam co najmniej do marca/kwietnia ( od lutego będę łykać suplementy)...a jestem tu nadal...niech mnie tylko ktoś spróbuje wywalić to...grzmotnę z półobrotu ! A jest mnie kawał baby więc będzie boooleć !
A klamka już zapadła - może jednak nie przerywaj starań , co?
U mnie też leje...wieje...ehhh niestety taka pogoda nie nastraja człowieka pozytywnie !

reklama
Oczyniebieskie no wlasnie ten upór i wybuchowośc heheheh.My w domu same rogacze bo ja i M koziorożce (chociaż jestemśmy zupełnie inni) noi Olinek Baran. takze mieszanka wybuchowa.:sorry:

maggie jakie przeszkadzasz? Bądź tu z nami :-D. Nie uciekaj nu nu nu

Dorcia Mój piesek to Dyzio, niesforny i jedyny w swoim rodzaju:tak:,

Aj jest mi troszku smutno, że ten cykl taki ni jaki.... ale z drugiej strony... w grudniu 2 szanse:-D

Czarna liczylam na to ze sie odezwiesz. U mnie cc przeprowadzili wlasciwie w ostatniej chwili, tak bardzo w ostatniej ze nawet znieczulenie chyba nie zaczelo dzialac bo do dzis czuje bol wbijanego w brzuch noza, wiecej nie pamietam bo stracilam przytomnosc. Po dwoch dobach skurczy zero (doslownie zero) rozwarcia, zielone wody, dziecku spadalo tetno... po fakcie przyszli do mnie i powiedzieli ze mala byla 100 razy owinieta pepowina wiec i tak SN nie miala sie szans urodzic zywa. Mialam dosc. Wierz mi zrylo mi to psyche strasznie, placzki mialam przez rok na samo wspomnienie tego dnia. Nie mowie o bolu fizycznym, jak wieso z wiele potrafimy zniesc. Poki co staralam sie o tym nie myslec ale juz najwyzszy czas choc po czesci zaczac planowac poród. Po cc fizycznie tez calkiem szybko doszlam do siebie, ale psychicznie nie moglam sie dzwignac bardzo dlugo. Zabralo mi to najlepsze pierwsze tygodnia zycia corki, uplakalam sie jak bobr. Skierowanie na cc bede miec napewno, to juz mi oznajmil lekarz na pierwszej wizycie, nie wybieram wiec miedzy SN a CC tylko miedzy CC po zaczetej akcji porodowej a CC planowaną. Ale sklaniam sie coraz bardziej ku drugiej wersji, inaczej moge tego nie udzwignac jak ja juz 3 miesiace przed faktem umieram ze strachu.
Krystianmartin jak widzisz chyba nie trafilam na lepszych lekarzy :baffled: nawet mojego prowadzacego nie bylo podczas tej akcji bo operowal na ginekologii.
Maggie Dorcia siedzcie i nigdzie sie nie wybierajcie.
Maggie ale ta polska medycyna jest, no popatrz, nerwa bierze wrrr zdrówka zycze!

Pirania gratulacje dla Kai, wow ale piekne zdanie :-) Powiem Ci ze u mnie Niforoksazyt tez zawsze ma swoje miejsce w apteczce. Wspolczuje i zycze zdrowia.

Ewelin co u Ciebie? Mowisz ze dobijasz do setki? Nic sie nie przejmuj, pociesz sie ze moje cycki rosna wprost proporcjonalnie do brzucha, naprawde, sa prawie na rowno :szok: Cos strasznego :tak:

Elmo po takich przezyciach..... po prostu umów się na cc. Wybierz date urodzin dla księcia:-D. Ja i tak sie bałam bo pierwszą cc miałam pod ogólnym znieczuleniem a drugą podpajęczynówkę:)
i cieszę się bo usłyszałam la..la mojego synunia. On tak płakał jakby śpiewał. i to jest ta cudna chwila

Hej dziewczyny :) zaglądam, ale nie piszę szczególnie, bo w sumie jakoś głuio mi, ani doradzać nie mogę, bo zerowy autorytet ze mnie ani w sumie relacjonować, no więc tak, od czasu do czasu napiszę, ale ogólnie jak widzę tabelkę to mi glupio, że ją popsułam.

Elmo co to porodu to ja Cię rozumiem, miałam podobną choc ciut inną akcję, ale wszysto sonczyło sie cc i tez wielokrotnym owinięciem, tylko u mnie czekali do partych, więc rodziłam niemal dwa razy, co źle wspominam, bo dużo stresu.
Teraz pewnie też cc, choć czasem myślę, że może sn biorąc pod uwagę kolejne ewentualne ciaże, ale myslę, że stanie na cc i tyle.

Też się zastanawiam, jak z rodzeństwem, bo jednak mój jest mały, raczej domyślam się, że będzie kiepsko, ale Wasze rady dla Araki zapamiętałam :D

U Nas dzis tez zimno w ogole !!! o 15.30 juz sie ciemno robilo, ale dzis bede w domu normalnie mam nadzieje, po 20 :tak:

oczyniebieskie staram sie byc spokojna bo nerwy i tak nic nie zmienia i nie chce tez testowac przed terminem bo to chyba bez sensu :zawstydzona/y: Poczekamy dzielnie ! :happy:

mamuśkamimi i jak Twoja @ kochana ? pojawila sie ?

maggie dziekuje dziekuje choc powiem Ci ze chyba mam parcie tylko na zblizajaca sie @ :wściekła/y:ale nie gderam !

ania_g dziekuje :*

dorcia zawsze sikalam przed terminem i to duuuuzo i dooopa wielka wiec teraz juz nie nie kombinuje tylko siedze i czekam ! :-) chyba z natury lepiej juz przyjmuje spadki na wykresie niz jedne krechy na tescie ;-)

piranha u mnie raczej duzy poziom progesteronu juz przeminal niestety, jak sie patrze na swoj wykres to widze piekna ksiazkowa zaleznosc - poziom progesteronu jest najwyzszy w 7 dniu po owulacji, i potem jesli nie doszlo do zaplodnienia stopniowo opada az do pojawienia sie @ :-p ale ja wiem, moje zrzedzenie.
w ogole mam pytanko kochana,. dzis jest 88 dzien z Ziolkami, pije sie je 3 miesiace a potem miesiac przerwy, powiedz mi jak sie teraz do tego zastosowac ? bo magiczna granica 3 miesiecy mija w piatek, i nie wiem czy w sobote pic je dalej, czy odstawic na ten miesiac ? jak uwazasz ??

Ostatnia edycja:
Witajcie

Ojj trudno się przebić w tak zgranym towarzystwie, a sama ze sobą to tak nie bardzo chce mi się pisać ;-)

Piranha - Tobie kochana pewnie będę jeszcze zawracać głowę od czasu do czasu z jakimś pytankiem, bo ty nigdy nie zostawiasz człowieka w potrzebie, wspierasz jak nikt inny:tak: Jak możesz lukaj od czasu do czasu na mój wykres bo ja całkiem ciemna jestem w tym temacie:-)

W listopadzie starania będą zawieszone bo raczej się nie zgramy pod względem owulacji. A zatem walczymy dalej od grudnia i wtedy termin @ wypada mi na 6 stycznia.

Tak sobie kiedyś powiedziałam, że o pierwszą córe staraliśmy się jeden cykl, o drugą dwa cykle, to teraz o synka trzy cykle - musi się sprawdzić ! wierzę w to!

Nuśka - moje nieustające kciuki.

Powodzenia dziewczyny !

Pozdr.

reklama
mamuśkamimi to czyli wrzucac Cie na liste na grudzien z terminem @ ? :happy: na razie wpisalam Cie na liste oczekujacych :tak:

LISTOPAD 2013

Myfanwy - termin @ 17.11 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17/18.11 ( 10 cykl starań )
Annette - termin @ 23.11 ( 1 cykl starań )

GRUDZIEŃ 2013

Kiraa - termin @ 01.12 ( 3 cykl starań )
matik2012 - termin @ ( 7 cykl starań )
zakrecona - termin @ 11.12 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 18.12 ( 20 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

mamuśkamimi ( grudzień 2013)
maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Do góry