reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamuśkamimi no jest tu faktycznie całkiem zgrana ekipa...więc dołącz do Nas ??? A może jednak owulka Cię zaskoczy i zgracie się idealnie ???
Trzymam MOOOOOCNO kciuki !!! A Ty też siusiakowa .......oooo to Nuuśka nie jest sama na placu boju !!!

reklama
dorcia no przecie dlatego taka ucieszona bylam, ze w koncu ktos siusiakowy oprocz Ciebie ! :-) bo Ty to mnie opuscilas az do kwietnia !!!!!!!! a teraz to ja znowu sama zostalam :szok: matko moja ! W ogole to ja Wam powiem, ze jak na razie mamy zerowa skutecznosc w tym listopadzie :-( Jak w padzierniku trzem kobietkom sie udalo, tak teraz ani jednej. :no:

Mamuśkamimi serio tu są fajne dziewczyny. Ja czytam wszystkie posty ale nie zawsze wszystkim odpowiadam, bo jak się na czymś nie znam to,.... no sama wiesz. Ja tez jestem nowa w sumie dołączyłam w tym roku w lutym...

Nuuuśka słuchaj Dorci ona ma rację:-D listopad jeszcze się nie skończył

Wiecie co.. uwielbiam robić testy, sprawdzać pH, robić pomiary... to jest związane z moim zawodem:-D

Mamuskamimi oj tam oj tam :-) kazda kiedys byla nowa ;-) wszystkie Ci mocno kibicujemy! a ja specjalnie dla Ciebie przesylam moc swiezych fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i dla Nuski ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Polisia a jak samopoczucie? Powiem Ci ze bylam w weekend u znajomych, maja 2 chlopców: 2 latka i pol roku, mowili ze spodziewali sie mega zazdrosci bo ze wzgledu na wiek nie bylo za bardzo jak wytlumaczyc malemu ze bedzie rodzenstwo aczkolwiek jego reakcja ich bardzo pozytywnie zaskoczyla. Przyjal narodziny brata bardzo naturalnie, poprostu odsunal sie na bok, zero zazdrosci, wymuszania czy cos takiego. Bardzo sobie chwalą taki uklad. Czego i Tobie zycze :tak:

Daria sorki ze dopiero dzis ale zapomnialam o tym temacie. Pisalas kiedys o kolezance czy kuzynce w ciazy i pytalas jakie ma mozliwosci jesli chodzi o finanse. Jest takie powiedzenie, umiesz liczyc licz na siebie. Jesli jest bez pracy i bez szans na zasilek chorobowy czy pozniej macierzynski mozesz jej doradzic cos takiego. Moze ona poprosic kogos z bliskich badz znajomych kto ma wlasna dzialalnosc gospodarcza aby zatrudnil ja na 3 miesiace, wystarczy ze zatrudni ja na najnizsza krajowa a ona odda temu komus skladki zus za te 3 miesiace (jesli bedzie to umowa fikcyjna bez faktycznego swiadczenia pracy). Po trzech miesiacach moze isc na chorobowe i zus bedzie wyplacal jej zasilek chorobowy do konca ciazy a pozniej roczny zasilek macierzynski. Warto, polecam, znam osobiscie takie przypadki.

elmo to co opisujesz to ja bylam tak w pl u meza w firmie zatrudniona ja im placilam zeby mi latka lecialy;p a ona nie wiem czy ma taka mozliwosc musialabym popytac :) dla mnie smieszni sa jej rodzice ze jej nie pomagaja;/ w koncu to nie jej wina ze facet sierota i uciekl a 3 lata chyba ze soba byli i jak zobaczyl test to zwial masakra;/

krystian, Dorcia aaaaaa Wy to co ??? Przepraszam czarownice ??? wrozycie z fusow czy cos ??? :wściekła/y::-p

krystian o jaaaaaa to jak testowanie, pH i pomiary to gdzie Ty pracujesz ?? :-) w Laboratorium ??? :D

Elmuś lapie, lapie !! i byle do niedzieli :)

Nazarlam brzusio i zaraz zmykam spac, ooo tak ! :happy:

Nuuuśka - ja nie opuszczam forum, ale będę was raczej podczytywać. Możesz mnie później wpisać na styczeń tj planowo @ wypadnie 6.01

Dorcia, Krysianmartin - dzięki dziewczyny :tak: Trzymam za Was kciuki kochane.

Dorcia za kwiecień :-) i pięknego siusiaka

Krystianmartin abyście się fajnie dopasowali z M i II jak najszybciej :-)

Elmo - fluidki przydadzą się :tak: Spokojnej ciąży i cc tak jak chcesz czyli z wyznaczonym terminem.

Za wszystkie kobitki mocne kciukasy!!!

Pozdrawiam

reklama
Hej
Na dzień dzisiejszy pracuję jako home manager:-D, ale z zawodu wyuczonego jesten Technologiem chemii, i nauczycielem wychowania przedszkolnego i wczesnoszkolnego:-D. Ot cała ja.Zresztą studiowałam chemie bo moim marzeniem było nauczanie tego przedmiotu w szkole, no cóż nie dane mi było.
Nuuuśka jak tam tempka, bo jeszcze nie zaglądałam w Twój wykresik:-D. No wiesz jeszcze nie wpisałaś? Będę czekać na notkę z pomiaru Twojej jakże wysokiej temperatury:tak:
Dorcia Przytulasy z rana
Elmo nie martw się porodem, jeszcze duuuużo czasu;-)
Piranha mam nadzieję, że zdrówko w lepszej formie
Mamuśkamimi dzięki. Tobie też życzę upragnionego synka
maggie strzał w dziesiątkę. Miłego dzionka

Dzisiaj M przyjeżdża:-)

Ostatnia edycja:
Do góry