reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia taaaaaaaa ja sie staram nie myslec, ale zawsze to wychodzi :zawstydzona/y:zreszta sama wiesz. Nie ma co sobie glowy niepotrzebnie zawracac tym wszystkim czy jest fasolcia czy jej nie ma i tak juz nic nie zmienie, wiec trzymam sie twardo i nie ma zmiluj ! :-)

reklama
Dokładnie Nuuśka...widać że trzeźwo babo myślisz !!!
Więc spokojnie ( kto spokojnie ten spokojnie) czekamy do soboty i trzymam kciuki żeby mój gift okazał się szczęśliwy !!!

dorciaaaaaa JA JESTEM JA JESTEM !!! :-):-) siedze w pracy i podczytuje, ale ze nie ma co to patrze w pusty ekran :laugh2:

Zebranie zaliczone, wszystko juz wiem, jako ze calkowity koszt Zielonej Szkoly wyniesie 1095zł. Urzad Miasta dofinansowuje 285zł dla kazdego dziecka, wiec w tym momencie koszt wyniesie 810zł a to juz do przebolenia ;-)

Nuuśka U nas zebranie dopiero pod koniec listopada...ale Zielona Szkoła u nas na 6 dni wyniesie 640 zł ,jada nad morze do Jarosławia ...tyle wiemy na razie.
Ale cisza....dawno tak cicho tu nie było !

Hej Kochane jak minął dzień?
Ja w związku z nie owulka poszłam sobie do fryzjera i pocieniowałam włoski. Od razu odczułam polepszenie humoru. Do tego M przyjeżdża za 2 dni:-), Za 3 dni dowiem się co i jak bo wizyta u gina. Noi do tego jutrzejszy skok tempki u Nuuuski i życie nabiera koloru:-D.
Dorcia to cisza przed burzą
cio tam dzisiaj na kolacyjkę? Ja brokuły:-D

Ostatnia edycja:
nuska ty jescze w pracy ? :szok:
co u wiedzmy dala jakies intfo ? dzis chyba byla jej wizyta albo pomyliłam;/
ja po wizycie ponad godzine w kolejce tyle dzis wiary bylo wiec bez usg i zadnych ciekawych informacji tylko to co myslalam szyjka skrocona 2,4cm , 26 tydzien ciazy i tyle ;p no i krew mi pobrali az mi dzis reka spuchla nie wiem czemu pierwszy raz i boli jak chole...:-D
nastepna wizyta 10 grudnia bo lekarka ma urlop i zaczynamy juz KTG :)

Krystian u mnie mniej wyrafinowanie HOT-DOG :-D
Maggie no wyobraz sobie, czasem sie zastanawiam czy ja napewno jestem z tej rodziny bo chyba jednak jestem z innego swiata :) Co u Ciebie?
Daria a wiec dobre wiesci, szyjka troche skrocona ale to pewnie przez to ze 3 ciaza? Nie znam sie. Viedzma ma wizyte w czwartek.

Ja troche zlapalam dzis dola. Zaczyna do mnie docierac wizja porodu a wtedy wraca koszmar pierwszego... :-( Dziewczyny nie bede wam tu opowiadac tej historii ale ze wzgledu na pierwszy porod ktory zakonczyl sie cc mam wskazanie na drugie cc. I tak chce. Jednak moj lekarz twierdzi ze najlepiej bedzie dla mnie (a wiec pewnie i dla dziecka) jesli poród zacznie sie normalnym trybem czyli skurcze itp. no i ze skierowaniem na cc do szpitala. Jednak ja biore tez druga opcje pod uwage, wiem ze wiele osob przy drugiej cesarce umawia sie na konkretny dzien i godzine. Mam spory dylemat i bije sie z myslami. Jednak moj strach graniczy z jakas psychoza wierzcie mi. Pytanie do tych ktore sa po cc, jakie macie doswiadczenia w tej kwestii? Chodzi mi konkretnie o to czy ktoras z was ma porownanie: porod normalny zakonczony cc a pozniej drugi juz umowione cc, jakie sa roznice w ewentualnym dochodzeniu do siebie?
Wiem ze to nie dotyczy tego watku ale nie udzielam sie gdzie indziej a musze zaczac myslec na ten temat i cos zdecydowac a wiem ze wiele z was jest po cc.

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry wieczór babeczki :-)
Krystianmartin
nie ma to jak wizyta w zaufanego fryzjera :-DJa za tydzień wybieram sie na pasemka
Araki jeszcze raz gratuluje

Piranhiu dużo zdrówka i trzymam kciuku aby relacje między dziećmi polepszyły się
Nuuska kciuki zaciśnięte:-)
Mój dzień nie był najlepszy :-( dużo nerwów, stresu i łez :-( mam nadzieje że jutro będzie lepsze
Najgorsze jeśli jedna ważna zaleta (dobre serce i chęć pomocy innym) staje się równocześnie najgorszą wadą. Już tyle razy dostałam po dupie za dobre serce ale nie potrafie postępować inaczej :-(Zawsze za bardzo przejmuje się losem najbliższych i poźniej mnie to męczy
Dziękuje że jesteście przynajmniej mogłam Wam napisać co czuje :-(
Ide się położyć dziewczyny aby ten dzień już się skończył

Do góry