reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maggie , kiara jest czego żałować....Krystianmartin to niezła "doopa" !!!

A ja nie idę dzisiaj do pracy-całą noc wymiotowałam :-(
Pewnie jakiś wirus się przyplątał :no:

reklama
Cześc dziewczyny mam nadzieje że jeszcze mnie troche pamiętanie:-D dawno mnie nie było
Polisia moje gratki najważniejsze żeby zdrowe było:-) ja w drugiej ciąży jak dowiedziałam że będzie syn to aż mi łza poleciała ze smutku a następna myśl była przecież dzieciątko tak bardzo kocham że obojętnie co oby tylko zdrowe było:-) a teraz mam dwóch wspaniałych urwisów i żadnego bym nie oddało nie wiadomo za co:szok:
wiedzma ja cały czas trzymam kciuki i to dlatego tak mało pisze bo jak ty pisac pięściami;-)
A teraz o mnie i mojej perełce w tamtym tygodniu w czwartek byłam u lekarza na badaniach no i od razu zrobił prenatarne
wszystko jest bardzo dobrze nawet powiedzał że widzi co będzie na 70-80% i czy chcemy wiedzec a ja mu mówie że przy drugim też tak mówił a następna wizyta potwierdziła na 100% i że jak jest pewień na 80% niech mówi a on prosze popatrzec z mężem czy cos widzimy a my nie a on a u chłopców widac czy nie no i znowu że u chłopaków widac a lekarz to już wiecie co bedzie:-D
Oczywiscie cały czas zastrzegał sie że o buteke piwa może sie założyc że to dziewczynka bo dużo nie straci:-Dże jak by co no i że mamy różowych ciuszków jeszcze nie kupowac i nie nastawiac sie za bardzo:crazy:
ale jak tu sie nie nastawiac zobaczymy 29 listopada:rofl2:
Pozdrawiam wszystkie staraczki i trzymam kciuki

hej dziewczynki :*

Dorcia oj a co sie podzialo Kochana ? :-( trzymam mocno kciuki zeby wirus poszedl precz !

krystian ej no czemu skasowalas zdjeciucha ? :angry: Ja tez chcialam Cie popodziwiac a tu co ??!! dooopa :wściekła/y:
a dzis jestes przede mna, bo ja to dzis nie umialam spac ! :confused2:

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 09/10.11 ( 6 cykl starań )
zakrecona - termin @ 10/11.11 ( 1 cykl starań )
mamuśkamimi - termin @ 12.11 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.11 ( 10 cykl starań )

Myfanwy - termin @ 17.11 ( 1 cykl starań )

GRUDZIEŃ 2013

Kiraa - termin @ 01.12 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 18.12 ( 20 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Dorcia chyba troszkę przesadziłaś. Jestem normalną skromną dziewczyną. Najbardziej podobało mi się stwierdzenieże widać iż jestem ciepłą osobą.:tak:

krystian ooooo ja Cie :szok: Ale wlosy, ale rząski, makijaz, ale naszyjnik aaaale piekna TY !!! No Ci powiem, ze czasem zaluje ze na swiecie nie ma samych kobiet ! :-) Super z Ciebie babeczka, widac ze dobra z Ciebie kobietka :tak:

krystian na prawde az milo popatrzec na Ciebie ! :-)piekna z Ciebie kobieta, zgrabna i widac, ze masz swietny gust, styl i poczucie wlasnej wartosci :* Piekna, na prawde piekna ! :tak: juz sie nie dziwie po kim tacy przystojniacy w domu sa :) ]

piranha wiesz Ty co ? cos mi wpadlo do glowy, pytanie znaczy sie. Wczoraj na tym usg ginekolozka powiedziala na poczatku ze nie widzi plynu w macicy, potem powiedziala ze w okolicacha jelit (?) jest go troche, ale w karcie napisana, ze brak wolnego plynu :sorry: Czy to zle ze nie ma plynu ? Bo zawsze po owulacji byl plyn a tu nic -zero :zawstydzona/y: takie to troszke dziwne wydaje mi sie, bo co przez 3 dn by sie wchlonal ? to raczej niemozliwe.

Dzień dobry :-D

Krystianmartin, no masz szczęście, że wrzuciłaś znowu, bo już się miałam buntować ;-) Ale lacha z Ciebie, wow, nie usuwaj tego zdjęcia!!! :wściekła/y:

Vviedźma, z Twojego posta bije pozytywna energia, cieszę się, że jajeczko jest i jest na miejscu :tak: Teraz wielkie kciuki, żeby już tam pozostało i pięknie rosło!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Matik, od rana zaglądam - testujesz? &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Klaudia, no to obyście nie musieli tego piwa ginowi kupować :-D Super!

Polisia, super że dzidzia zdrowa! Powiem Ci, że po tym co dziewczyny napisały zastanawiam się, czy to dobrze, że chcę tej dziewczynki, może drugi chłopak byłby lepszy?? :szok: No ale już i tak jest co jest, nie zmienię tego, maluszek które we mnie mieszka został mi podarowany przez Boga i wiem, że On już zdecydował, co będzie dla mnie najlepsze :tak:
... i mam nadzieję, że dziś się dowiem! Wizyta o 17:30!!!! Ale będę dziś z motorkiem w tyłku chodzić, ale to dobrze, bo zostaję z małym w domku (przeziębienie ale lekkie na szczęście) i muszę posprzątać i nas spakować bo na weekend do rodzinki - jakby dziś gin nic nie potwierdził to najpóźniej w sobotę będę wiedziała!!!! I NA ZAKUPY!!!!! :-D:-D:-D

Hejka!

Napisałam wczoraj długiego posta ale komputer mi się zawiesił i niestety poszło w kosmos, już nie pamiętam co komu pisałam i niestety nie nadrobię.

Kiraa, chodzi Ci o serduszka zwiększające szanse po prostu na ciążę czy na dziewczynkę? Dość krótką FL miałaś ale to tylko potwierdza prolaktynemię czynnościową i jej wpływ na spadek poziomu progesteronu. A może kolejny cykl z Duphastonem? Ja miałam termometr z podziałką więc było łatwo - zaznaczałam palcem zawsze tą samą kreskę na termometrze i tylko do tej głębokości umieszczałam :-)

Matik, ale jaki spadek? W ciąży tempka skacze raz w górę a raz w dół bo wzrastają również w ekspresowym tempie estrogeny, te drugie obniżają PTC a hormony wyrzucane się impulsowo i mierząc tempkę możesz trafić na wyrzut estrogenu lub progesteronu. Jeśli tempka po takim spadku jest nadal hen hen wysoko nad linią pomocnicza jak u Ciebie to nie ma cienia obaw, jak dzisiejsza tempka?

anias, zapewne woda z cytryną podniesie trochę pH ale są dziewczyny, którym środki doustne podnoszą np. tylko do 6, musisz to na sobie przetestować i w razie co sięgnąć po PreSeed czy Conceive Plus. Jest jeszcze jedna dużo tańsza metoda - irygacja z białek opisana w wytycznych, ale niektóre dziewczyny to odrzuca :-) (irygacja podnosi pH i ułatwia plemnikom podróż stwarzając środowisko podobne do EWCM). Według mnie możesz testować od 12 dc ale jeśli masz dużo testów to zacznij od 10 dc gdyż suplementy potrafią przyspieszyć owulację.

Nuuuśka
, dzięki za eska :-* :-), no właśnie na takie wieści czekałam, juuuupiii!!!! No to czekamy ...ja tam przebieram już nogami :-) Nie zapomnij o glukozie :-) Śniło mi się, że miałam w domu Maine Coona, ale piękny był :-)

Annette, a z jakiego pH obniżył Ci do 4,5-4,8? Pytam bo w czasie owulki zazwyczaj pH rośnie i trzeba obniżać z wyższego poziomu, prawdziwym jednak wyzwaniem jest obniżenie pH do < 5 po działaniach, każdy wzrost zmniejsza szanse bo plemniki Y ruszają z powrotem do wyścigu i ostatecznie trafi ich więcej do bańki jajowodu, do tego nagły skok pH może naładować ujemnie komórke jajową i może ona wtedy przyciągnąć plemnik Y nawet jeśli jest ich dużo mniej jak X w bańce jajowodu. Musisz sprawdzić czy Sylk poradzi sobie z obniżeniem pH do < 5 po staraniach, czasem jest on zbyt delikatny i trzeba użyć coś innego, np. Replens. Myślę też, że Lactovaginal na noc po staraniach też może (choć nie musi) być za słaby, musisz to na sobie sprawdzić. Na opakowaniu Sylku piszą o 2 kroplach, ja dawałam wielkość ziarna grochu.

krystianmartin
, piękny plusik na teście, jeśli tempka nie potwierdzi owulki to rób nadal testy. Na prolaktynę absolutnie nie jest za późno, ja ją robiłam właśnie z progesteronem w połowie FL. Śliczna babeczka z Ciebie!

vviedźma
, bardzo optymistyczne wieści, będę z całych sił trzymać kciuki byś na koljnej wizycie zobaczyła bijące serduszko Twojego Szczęścia.

Daria, myślę, że Colin zaakceptuje braciszka a Nadia wraz z nim i będziesz mieć roześmianą, bawiącą się razem trójeczkę :-)

Polsia
, no pamiętam ile specyfików przetestowałaś :-)

maran-atha, niby nuba tam za bardzo nie widać ale jak się przyjrzeć to jest wyłaniający się z ciemności zarys czegoś co mogłoby być nubem - wówczas pasowałby do chłopca. Nie wiaodmo jednak czy to nub bo widać tylko malutki fragmencik i trzeba resztę dorysować wyobraźnią ;-) Ślicznie widać na zdjęciu profil twarzy, jaka śliczna dzidzia :-)

Dorcia, dzięki kochana, że pytasz, niestety u nas nieciekawie bo synek nadal ma biegunkę, w nocy wymiotował, córka też od wczoraj ma biegunkę, do tego ma katar a M zaczęło gardło boleć. Śliczny kolorek na włosach :tak: Doczytałam właśnie o wirusie - współczuję kochana i dużo zdrówka życzę, jelitówki są paskudne ale zazwyczaj krótkotrwałe ...choć ta mojego synka to już długie dni trwa :-(

klaudia, o jaaaaa, ja tam już gratuluję córeczki! :-) A co robiłaś by zwiększyć szanse?

kifsi, witaj, jak znajdę chwilę to podeślę linki :-)

araki, no to mega kciuki za wizytę, powinno już być widać jak na dłoni :-)

Na koniec raz jeszcze o córeczkowych staraniach:

Bardzo ważne jest by po staraniach pH nie wzrosło do > 5 bo wtedy plemniki Y po 30 minutach są odblokowane i tez dotrą do bańki jajowodu. Najlepsza według mnie metoda to pilnowanie cały czas paskami co 20-30 minut przez pierwsze 4 godziny czy pH nie rośnie (a przeważnie rośnie gdy trafi do nas zasadowa sperma, Sylk sam w sobie ma pH 4,5-4,7 i zaraz po aplikacji może nam wyjść pH 4,5 ale gdy to wszystko się przemiesza, przereaguje to po 30 minutach możemy mieć pH np. 6 bo całość będzie dążyć do uśrednienia pH) i włożenie na noc po tych 4 godzinach (gdy plemniki X są już bezpieczne) tamponu nasiąkniętego roztworem limonki (limonka bardzo skutecznie i na długo obniża pH). Oczywiście jeśli zachowamy dłuższy odstęp to aż do owulacji musimy dbać by pH nie wzrosło, kolejnego dnia tamte unieruchomione niskim pH plemniki są już na pewno martwe ale pH może wpłynąć na polaryzację komórki jajowej - gdy ona naładuje się ujemnie to może przyciągnąć plemnik Y pomimo iż w bańce jajowodu jest zdecydowana przewaga plemników X. Wiele osób myśli, że to działa tak - zakwaszam się przed i po, niskie pH zabije plemniki Y a do jajeczka dotrze X, niestety nie jest to takie proste. Jeśli więc ktoś chce zrobić wszystko to warto nakupić mega zapas testów, zakwaszaczy i poświęcić cały odcinek czasu od staranek do owulki, im większy odstęp tym trudniej. I jeszcze na koniec - nie zaufałabym mimo wszystko doświadczeniom z poprzednich cykli bo zazwyczaj te staraniowe zaskakują i figle płatają, lepiej tak czy siak mierzyć pH i być w gotowości :-)

reklama
Krystianmartin "bije" od Ciebie takie ciepełko !!! Gorąca babka jesteś ???
Myślę że na żywo dogadałybyśmy się bez problemu :-D
Kochana dodaj to zdjątko z meeega fajnymi bucikami !!! Jakbym umiała chodzić na obcasach to bym sobie na pewno takie kupiła:tak:

Nuuśka oj oj oj wymęczyła mnie ta noc. Złapałam chyba jakiś wirus ...obudził mnie potworny ból brzucha ,wymioty i biegunka....męczyło mnie przez ponad dwie godziny...później odpuściło i zasnęłam. Jak na razie nie wymiotuję ale zobaczymy co będzie jak coś zjem:baffled:

Się pochwalę !!! Wątek starania od wiosny/lata( od którego zaczynałam i z którym jestem równie związana jak i z tym) się nam rozwija !!! Pod koniec października urodziło się pierwsze dzieciąteczko BB .... cudny chłopiec !!! A dzisiaj z rana wspaniała wiadomość...jedna z BB koleżanek zobaczyła II na teście !!! Ale się cieszę !!!
W sumie mamy już 7 ciężarówek !!!

Ostatnia edycja:
Do góry