reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
anufifi każdej kobiecie która jest tu na staraczkach zależy ......;-)
Tylko faktycznie na początku staranek jest wielkie szaleństwo i trwa to niestety kilka cykli. Po pewnym czasie przychodzi opamietanie i wtedy czasami się udaje, piszę czasami bo nie zawsze każdej pisany jest szczęśliwy finał. Ale skoro czytałaś wątek od początku- sama doskonale wiesz.....:-D:-D:-D
Jednak trzymam kciuki !!!!!! Tylko nie daj się wkręcić w to szaleństwo, to taka moja dobra rada.

Medio spakowana jesteś do szpitala????????????????????

Ostatnia edycja:
Wiem Beatko , i dzieki za radę ...ja poprostu juz taka jestem ...zawssze wszystko chcę juz natychmiast ...zero cierpliwości :-(
To niestety moja wielka wada ...staram się ale z marnym skutkiem z nia walczyć;-)

anufifi te dziewczyny które zaszły w ciąże i celowały na dziewczynkę i udało im się za pierwszym razem, nie mogą być pewne na 100% tego, że dzięki temu że serduszko było 3 doby przed owulacją się sprawdza. Zależy od tego sporo czynników i to potwierdzi każdy ginekolog. Są dziewczyny które serduszkowały 2 doby przed owulką i mają dziewczynki- teoria teorią, medycyna medycyną a natura i tak robi swoje.

Anufifi... mam to samo... musze juz i teraz!!! :-) Ale glowa do gory ...uda się !!!!
Ponoc jak sie w cos mocno wierzy ze sie uda to sie udaje!! Jak nie za pierwszym to nastepnym razem!!! Ale nie wolno tracic nadziei;-)
Buziaki:)

Beatka ja wiem że to nie jest reguła ...zdaje sobie sprawe ze to tylko jakas pomoc , jeszcze popróbuję ...mam chwile zwatpienia ale potem przechodzi ...ja nie długo sie staram wiec jeszcze przezyję porazke :)

anufifi poprostu nie daj się zwariować.
Bo czasami naprawdę można sobie więcej narobić szkody jak pożytku.
Ania miała DUŻO szczęścia że udało jej się tak szybko zajść w ciąże i jeszcze zrobić córeczkę, ale pamiętajmy że była świeżo po porodzie chyba 8 czy 9 miesięcy i jej hormony jeszcze niezle buzowały....;-)
Co do monitorowania cyklu to wiadomo że każdy cykl jest inny- raz możesz mieć owulkę w 16 dc a raz nawet w 9.
U mnie przed starankami było między 13 a 14 dc a potem wydłużało się do 21dc i tu wtedy było moje szaleństwo chęci posiadania dziecka.
Dopiero po kilku miesiącach cykl wrócił na właściwy tor....;-)

Aniu kochanie niewiem czego Ci zyczyc chyba szybkiego zobaczenia córuni, i koniecznie napisz jak juz bedziesz po wszystkim, buziaki dla Ciebie juz za niedlugo na zywo potwierdzisz to co my tu tak kombinujemy...;-):-):-D do usłyszenia

reklama
Do góry