reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatka ,,,teraz pozostaje mi tylko czekać

ANIU trzymam kciuki za to zebyś bez najmniejszych problemów jak najszybciej tuliła córcie ....Pozdrawiam , dziękuję za rady no i czekamy na Ciebie ...a właściwie na was :-D:tak:;-):-)

BUZIAKI

reklama
Anufifi ..tak :))) bede wtedy miala mężusia pod ręką ;-) .. Bo jest jeszcze opcja jedna.. ja niechce rodzic miedzy pazdziernikiem a marcem..:-) Wiec i tu mam przeszkode.. ale damy rade!!!!;-) Nie wolno sie poddawac:sorry2: Im nas wiecej tym lepiej zaplanować;-):-)
Beata.. ale Anufifi jak i Ania jest nie tak dawno po porodzie:tak:
A Ania ma upragnioną dziewczynke.. bo zrobiła wszystko co mogla zrobić by ja mieć .. i sie jej udało i brawa dla Niej !!!!;-) A czy to że byla po porodzie niedawno to nie sadze ze az ma takie znaczenie... Szwagierka ma 3 chlopcow ostatni ma 9 lat.. i teraz tuli śliczna Julke do sreduszka :tak: więc wszystko jest mozliwe i bez planowania..ale jesli mozna pomoc by miec upragniona córeczke to kazda to zrobi:tak: ale pod warunkiem ze tego bardzo chce i jest cierpliwa.. I nawet jesli sie urodzi chlopiec sadze ze kazda tak samo mocno bedzie kochala.. i napisze po raz kolejny do znudzenia.. ze bedzie miala swiadomosc ze zrobila wszystko co mozna bylo ..ale nie pisana byla dziewczynka:tak: Ale za to synkowie podaruja nam sliczne wnusie:)))))

Milej nocki:))))

Widzę, że przez ostatnie dni wystąpił tu prawdziwy wysyp postów ;-)
Ciągle się zastanawiam który dzień w tym miesiącu wybrać na staranka, próbowałam już 10dc i 11,5 dc i nic ale przy 26 dniowych cyklach to chyba powinno być ok, w tym miesiącu spróbuję jeszcze 11,5 a jak się nie uda to w następnym przesunę na 12 chociaż według moich obliczeń to wypadałoby na pierwszy dzień Świąt więc nie wiem czy się uda :happy:

Medio - piszesz, że modliłaś się o córeczkę, ja nie mam odwagi bo czasami czuję, że może jest w tym coś niewłasciwego tzn że powinno się przyjąć to co daje los a nie planować, sama nie wiem.... Poza tym u mnie w rodzinie rodzą się prawie sami chłopcy więc szanse na dziewczynkę są marne.

Sylwia75 - ja też wolałabym urodzić wiosna/lato, najgorzej to gdyby wypadło na listopad - grudzień bo wtedy ma się przed sobą całą zimę ale planować płeć i jednocześnie porę roku to chyba zbyt trudne zadanie :happy:

Dziewczyny a jak macie płodne dni to całkowicie rezygnujecie z serduszkowania czy po prostu uwazacie? Pytam oczywiście te które marzą o dziewczynce :happy:

Z tymi testami to trochę dziwnie jest.Ja już jakiś czas temu miałam objawy owulki,bóle śródcykliczny,śluzik,wrażliwe piersi itd.Ale testy owulacyjne po dziś dzień pokazują mi dwie kreski.I co wy na to?

ja stosowałam testy przez 2 cykle, ale w ostatnim cykl mi sie wydłużył i @ nie było, ciązy też, a test owulacyjny wskazywał II kreseczki w terminie @ więc ........

Ale przyznać muszę, że tak wesoło to długo tu tak nie było.....:-D;-):-D

wesoło i tak dużo postów do nadrabiania po 2 dniach nieobecności....... ale aż miło się czyta,aż miło :tak::-D:tak: a ile się można nauczyć .....

czyli ja chyba muszę przysiąść i obliczyc sobie owulkę w ostatnim cyklu co do godziny, bo wychodzi na to,że tutaj wchodzą w grę godziny a nie dni ... więc do roboty :tak::-D:tak:

Witam w poniedziałek :-)
Jarzebinka mówiłaś że masz zamiar wybrać się na monitoring i ja po tym jak strasznie rozregulował Ci się cykl szczerze bym Ci to radziła bo sama jak obliczysz sobie owulację ???
Beata a u Ciebie który to już dzień cyklu , co z @ ? Bo zamiast nam dać znać co u Ciebie to siedzisz cichutko jak myszka pod miotłą ;-)
Medio ja miałam to samo z Kasią . To że to nie chłopiec po reakcji otoczenia mogłabym uznać jako porażkę . Ludzie mają dziwne zapatrywania ..................
Ania to Ty dziś masz się zgłosić na oddział ??? Czy dalej czekasz ???

Witam wszystkich :happy2:
indygo;Dziewczyny a jak macie płodne dni to całkowicie rezygnujecie z serduszkowania czy po prostu uwazacie? Pytam oczywiście te które marzą o dziewczynce :happy:
ja nie rezygnuje:-) uważam:tak::tak:
Anuffi jak tam smopoczucie troszke lepiej niż wczoraj?;-)
miłego dnia....

Indygo , Sylwia , ja obu chłopaków rodziłam w zimie ...grudzień styczeń i powiem wam że i tu można znaleźć duzo plusów...końcówka ciązy nie jest w upały , ja osobiście nie lubie zimy wiec siedziałam sobie w domuku z dzidzia i nie musziałam łazić do pracy , a i ubieranie na spacerek takiego malucha w spiworek jest łatwiejksze jak dla mnie od ubierania dziecka pół rocznego którego kutrka czapka juz conajmniej irytuje ...poza tym do lata można juz dojść do siebie ...tak więc myslę ze najwazniejsze to mieć dzidzie :):) a potem to juuż wszystko jest piekniejsze :)

Jarzebinka ...ja poleacm monitoring , sama ide we wtorek sprawdzic ...jak sie nie uda w tym cyklu będę madrzejsza w przyszłym cyklu ....

Beatko własnie ...jak tam u Ciebie czy ty nie jeste sblisko testowania ??????

Aniu sęk w tym,że moja teściowa ma już wnuczkę 12 letnią(mojego męża brat ma córę) i wnuka mojego Krzysia 7 letniego, teraz będzie trzeci Karolek.
Taki ma charakter, babsko. Sąsiadce tez przygadywałą,że druga córkę urodziła.

Beatko jestem prawie spakowana, jeszcze muszę dokupić sobie kilka rzeczy: mały szamponik, lustereczko.

reklama
Anufifi.. ja..koniec marca.. i czerwiec..ja nie mam nic przeciwko rodzeniu w okresie jesienno zimowym .. ale to nie o to chodzi ...poprostu wiem ze w tym okresie nie bedzie w domku mojego m ... A ja niechce 3 raz przerabiac tego:-(... A nie ma mozliwosci zeby przyjechal na ten czas.. Wiec mi tu o to chodzi:tak:;-)..Kiedys mu nawet powiedzialam ze bede 3 raz w ciazy chocby dlatego zeby On byl zemna ;-)... To nie jest fajne byc w tych chwilach samemu:-(.. a mama czy bracia męża nie zastąpią ;-)
Pozdrowionka:)))))

Do góry