reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nowy design:-):-)

doczytuje Was dziewczynki pobieznie, bo jestem w goscinie i nie mam czasu...

Piranhao jak nadzorujesz osobiscie staranka, to zapraszam do mnie.... Chyba pod lozko Cie schowam... I bedziesz pukac spod lozka kiedy i w jakiej pozycji :-D:baffled:

Pani polozna, ktora podczytuje z krzaczorow pozdrawiamy i prosze sie ujawnic :-)

tez mysle, ze niedlugo zaprosza nas do Tvn-u na wywiady, a piranha bedzie brylowala pod scianka na czerwonym dywanie :rofl:

pozdrawiam nowe i stare dziewczynki

reklama
anias, witaminę C, E i syrop (trzeba go pić w maksymalnych albo jeszcze większych dawkach by to pomogło) musi przyjmować M (Ty również łykaj C i E oraz pozostałe suplementy z listy ale tylko suplementy łykane przez M mogą wpłynąć na czas upłynnienia), myślę, że syrop pomoże od razu bo on upłynnia po prostu śluz, nie trzeba tu czekać na spermatogenezę. Tu nie chodzi o aglutynację (chociaż tą też warto zmniejszyć bo jest umiarkowana) ale o upłynnienie, dopiero po upłynnieniu plemniki mają możliwość przemieszczania się a tym samym dotarcia do macicy i jajowodów, 60 minut to sporo (kiedyś norma podawała do 30 minut), zwłaszcza w kwaśnym, zabójczym dla plemników pH pochwy. Zdarzają się jednak przypadki, że upłynnienie trwa 2-3 godziny albo nawet wcale go nie ma - wówczas zostaje zazwyczaj tylko inseminacja. Na pewno te suplementy i syrop trochę pomogą, dobrze gdyby M powtórzył badanie np. po 3 miesiącach. Z naszymi kciukami na pewno się uda!

Kiraa, HAHAHA :-D:-D:-D

A ja po zalogowaniu mam wciąż poprzedni design :-)

Ostatnia edycja:
zakrecona podziekowala za kciukaski i odwdzieczam sie tym samym ! :-)

elmuś łeeeee chyba za szybko powiedzialam, ze wszystko w porzadku :/ Takie uroki ciazy..:no: trzymaj sie kochana i kurcze oby wszystkie dolegliwosci szybko minely :-(

piranha moze Ty masz stary wyglad bo masz stary komputer ?? :-D
a wiedza taaaaaak , niewatpliwie jestesmy bogatsze o wiedze na temat dokladnego czasu owulacji od piku, i kurde blaszka tego, ze moze byc i 20dc :eek: U Nas czas uplynnienia jak juz o tym piszecie wynosil w badaniach majowych wynosilo 10 minut.
a pod swoje lozko to i ja zapraszam - mam duzo miejsca pod a szafe jaka pojemna !! Zrobimy wlasny pukajacy system znakow, i wyjda blizniaki jak nic!

Airfix ja ostatnio powiedzialam Ł. ze z mila checia nalapalabym troche tych jego zolnierzy i poogladala po mikroskopem :-) ale powaznie ! Choc ja sie na tym kompletnie nie znam.

Ostatnia edycja:
Magiee dziekuje:)

Dobra to na spokojnie jeszcze raz. Witamina c na aglutynacje a mucosolvan na uplynnienie. Tak?
M bierze selen i androvid ale jutro zmieniam na ferilman. Zamowie jeszcze witamine e i b 50 i czy to na razie moze byc czy mimo wszystko kupic wszystko? A co na mega turbo szybkie plemniory? Jaki jest specyfik;)?

anias, tak jak piszesz ale na kiepskie upłynnienie też polecane są witaminy C i E choć najlepsze efekty da w tej kwestii zapewne syrop rozrzedzający śluz. Z suplementów wzięłabym witaminę C, E 400iu dla Was obojga, koenzym Q10 też dla Was obojga, B-Complex B-50 dla Was obojga (Ty łykaj w dawce 2 x 1), cynk 50 mg dla Was obojga, FertilMan a na turbo szybkie plemniki to L-karnityna 2000 mg :-) Wszystkie te suplementy mają jakiś tam swój udział i nie wiedziałabym z czego zrezygnować ;-)

A ja wciąż mam stary, poczciwy wygląd BB :-D A może da się powrócić do niego poprzez Ustawienia ---> Ogólne ustawienia ---> "Skórka" forum? (mam tam ustawione "BB - to dziewczynka" :-)).

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było, ale powoli kompletuję suplementy i inne potrzebne rzeczy. Niedługo będę częściej zaglądać bo będę potrzebowała Waszej pomocy. Trzymajcie się. Pozdrowionka,

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry