reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja mam nowo-stary. Póki się nie zaloguję, jest nowy, a potem jest jak zawsze.

Oczy niebieskie, dobrze, że tylko ja nie jestem taka zaczarowana w temacie paprotek. :-D Imię wybrane?
Maran-atha, te gęste paprotki mają nijako wyznaczać dzień owulacji? Czyli owu (wg paprotnika) miałaby być jutro? Masz jeszcze jakieś objawy? Serduszka były wczoraj?

reklama
krystianmartin a juz myslalam ze to ja cos poknocilam na komputerze :laugh2:nie no zdecydowanie tamten byl ladniejszy i przede wszystkim bardziej przejrzysty a tu wszystko takie szaro burre. stanowczo NIE LUBIE nowego wygladu :no:

A mi się wygląd podoba ten bardziej :D Musiałam wejść sprawdzić co tam nowego u Was i "uwolnić" się chwilę od dziecia :p bo na okrągło mi włącza kanał Disco Polo i jakieś " co to za dziewczyna, miód , malina" haha i mama, tańcz ze mną haha Padam, a jeszcze pizze zamawialiśmy na kolację uff w życiu takiej wielkiej i sytej nie jadłam, na drugi raz jak ją będę zamawiać to utworze wydarzenie na fecebooku :-D
Nuuska ja trzymam cały czas &&& :D

anias2 dużo płaciłaś za badanie męża?
Po tym co Piranha napisała na temat upłynniania to ja będę rękami i nogami męża wysyłać na badanie, bo coś mi się wydaje że też tu leży sedno sprawy. Nie to że się przyglądam czy co nasieniu :p żeby nie było że mam jakiesik zboczone hobby haha ale zanim zaszłam w ciaze pierwszy raz to nasiennie było hmm konsystencji płynnej, po kilku latach stało się hmm tak jakby gęste i tak jest do tej pory, póki mu dawalam suplementy te dziewczynkowe to znów widziałam że się bardziej upłynniło, a teraz po miesiacu odstawienia tych suplementów jest to samo co było- oczywiscie mój maz sie zapiera nogami i rekami ze nigdzie nie pujdzie na zadne badania

Ostatnia edycja:
macy serdusza były rano 10 dc, dziś mam 12 dc I na tym mikroskopie pojawiły sie te "paprotki", ktorych zwykle w tym dniu cyklu nie miałam, najwczesniej ok 14-15 dnia sie tak wiecej zaczynało pojawiać stąd sie nieco wystraszyłam, pytasz o inne objawy, wiec nic specjalnego jakoś, sluz mam rozciagliwy ale nie przeźroczysty jak białko jajka no I szyjka wysoko, lekko uchylona I mięknącaą tak mnie sie wydaje no I jakby mi jajnik "pikał" lewy... Na pewno jeszcze owu nie było wiec może przyjdzie w terminie I niepotrzebnie wszczełam alarm. Wszystko przez te PAPROTKI ;-) póki co sie wyluzowalam bo w sumie nie mam co panikować nic już nie zmienie a może akurat owu przyjdzie za kilka dni I plemnicory nie wytrzymaja tyle... przeciez statystycznie rzecz biorąc jeszcze nigdy nie miałam owu tak prędko wiec nie bede sie martwić na zapas ;)

Witajcie babeczki:)
Nuuuska kciuki dalej zaciśnięte
Ana a to pech z ginekologiem :( Noc nieprzespana pewnie po weekendowych starankach. Teraz już się niestresuj kochana:) Głowa do góry z tych staranek chłopak będzie na pewno :)Tego Ci życzę :)
Nuuska mój K też się wczół niezle Ostatnio też cos rozmawiamy a on : co u dziewczyn? a Nuuuski starania jak ?:) hihi
Marcelina witam!
Macy ja też mam tą Afrodyte i kiedyś wyskoczyły mi paprotki przed samym okresem ;) Dlatego dla pewnośći zakupiłam testy owu
Piranha oczywiście dziękuje że jesteś i że dzielisz się swoją wiedzą z nami .Jesteś kochana:)
Mi też się ta nowa grafika forum średni podoba taka szara i ponura :(
Już wypróbowałam te nowe testy ph Paski pH 4-7pH do badania pH pochwy100szt + Gratis (3662348411) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i wydają mi się lepsze od tych z 4 kwadracikami
Dzisiaj ph miałam między 5 a 5,5 A to możliwe że przy takim ph sylk nie działa? bo sprawdziłam po aplikacji sylku i ph niezmieniło się :/ to może na mnie nie działa i muszę spróbować Rephresh

Za wszystkie &&&&&&&&

zakrecona ja mialam tak samo z sylkiem, PH 6,0 i po sylku nic ,a nic sie nie ruszyło. Rephresh dał mi rade, do tej pory mam niskie PH :) kupie jeszcze Replens i wyprobuje :)

Elmo trzymaj się biedactwo , ja od początku do końca ciąży przesiedziałam w łazience będąc z synkiem w ciąży, życzę aby to był jednorazowy alarm :)

Ostatnia edycja:
Piranha kochana a powiedz mi ta witamine c to ja mam brac czy maz na ta aglutymacje?? Bo w sumie to on bierze taka musujaca witamina c 1000. Troche sie zmartwilam ta aglutynacja:( a mucosolvan to tez on ma pic? I przez jaki czas? On mnie chyba rozszarpie jak to wszystko bede mu kazala lykac;)
Czy ta wit c i mucosolvan po kilku dniach moZe juz uplynnic to nasienie czy tez wymaga to okresu ok 3 mcy?
Ja juz raz bylam w ciazy ale niestety bylo puste jajo:(

Airfix za badania placilismy cos ok 100 zl. Androlog niby powiedzial ze badania m sa w porzadku ale ja sama widze ze ta aglutynacja jest w max granicy:(

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry