reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

anias2 - to Twój wynik FT4 18.42% [wynik 0.92, norma (0.71 - 1.85)]

FT3 33.33% [wynik 2.3, norma (1.68 - 3.54)]. A z TSH masz wszystko w porządku ? Troszkę niskie to ft4....ale znów dość spory zapas ft3- nie jest źle, raczej w najblizszych miesiacach w niedoczynnosc nie wpadniesz :) Jeśli masz trochę kasy na zbyciu mogłabyś przed staraniami dla świetego spokoju się udać do endokrynologa, ale to musi być jakiś naprawde dobry, bo jesli TSH jest w normie to Ci niedouczeni nie chcą się pacjentem zajmować. Możęsz ten ginekologa spytać o ile coś bedzie wiedział na temat procentowego udziału ft4 do ft3

reklama
Ewelin to ty pytalas o kotka w domu ?nie ma przeciwskazan aby male dziecko bylo i kotek. Napewno mniej roboty niz ze szczeniakiem bo na dworor chodzic nie trzeba a kotki szybko lapia sprawy z kuweta.:tak:
Mysle ze trzeba miec kociaka na oku i male dziecko bo moze drapnac, ale napewno dziewczyny ktore maja kociaki ci powiedza. Ja nie moge miec bo m ma alergie na kotki i mamy pieska. Chociaż synek bardzo marzy o kiciusiu.

Ech jak ja bym chciala zeby juz sie poukladalo i moglabym postarac sie o siostre dla Olinka

anias2 - to Twój wynik FT4 18.42% [wynik 0.92, norma (0.71 - 1.85)]

FT3 33.33% [wynik 2.3, norma (1.68 - 3.54)]. A z TSH masz wszystko w porządku ? Troszkę niskie to ft4....ale znów dość spory zapas ft3- nie jest źle, raczej w najblizszych miesiacach w niedoczynnosc nie wpadniesz :) Jeśli masz trochę kasy na zbyciu mogłabyś przed staraniami dla świetego spokoju się udać do endokrynologa, ale to musi być jakiś naprawde dobry, bo jesli TSH jest w normie to Ci niedouczeni nie chcą się pacjentem zajmować. Możęsz ten ginekologa spytać o ile coś bedzie wiedział na temat procentowego udziału ft4 do ft3

Tsh mam 1,115 a powiedz mi jakie moga byc objawy tego ze to ft4 mam niskie?? Chodzi o samopoczucie. I czy jezeli jest niskie to moge miec problem z zajsciem w ciaze ? Utrzymaniem jej?

Witajcie kobietki,

w pracy nie miałam jak pisać, ale podczytywałam troszkę :-)
Ana,tule bardzo mocno o trzymaj się kochana.
Viedzma wielkie gratulacje
Ewelin zdjęcie cudowne, mam nadzieję że za kilka miesięcy też się takim pochwalę :-)
Piranha jesteś poprostu skarbem na tym forum. :-)Wszsytkie Twoje rady są cenne. Dziewczyny dobrze piszą, musisz napisać jakąś książke
Jeśli chodzi o cukier to ja mam zawsze bardzo niski. Rok temu podejrzewali u mnie hipoglikemie bo cukier miałam 43 mg na czczo :-( Jakieś dwa miesiące temu robiłam i miałam 65 Podobno owsianka bardzo obniża cukier we krwi rano :-)
Ja jutro rano ide do ginekologa, chce zobaczyć jak tam moje pęcherzyki :-)

Wy tu o cukrze wiec i ja napisze .
Tez mam niski poziom cukru, choc nie taki jak Ty zakrecona , dwa miesiace temu jak robilam badanka byl wartosci 69. Odkad pamietam zawsze byl w granicach do max 72, teraz utrzymuje sie na nizszym poziomie, a to znowu zle, juz pomijajac wszystko inne w staraniach siusiaczkowych powinien byc wysoki tak ? Bo jzu zglupialam.

elmo jeszcze Ty sie zacznij denerwowac, to skonczy sie na tym ze Tobie trzeba bedzie komin przetrzepac :-D

Elmo, Twój organizm zaczyna się przygotowywać. Ja bym w siebie no-spy nie pakowała. Najpierw Twoja macica przyzwyczai sie do niej, a potem jak będzie czas porodu, nie będzie chciała współpracować. Może jakieś herbatki ziołowe by pomogły? Ja miałam skurcze od 12 tygodnia. W UK dają jedynie... paracetamol. Nie wzięłam ani jednej tabletki niczego i dałam radę. Zrobisz, jak uważasz za słuszne, ale moim zdaniem w PL za bardzo karmi się ciężarówki no-spą.
Ewelin, piękny widok.:-D
Polisiu, to już niedługo! Ale ten suwaczek zasuwa! WOW!

Byłam wczoraj na monitoringu,jajeczko 29mm,już zaczynał się płyn wylewac i gin powiedział ze pewnie jeszcze tego samego dnia peknie bo już było mocno spłaszczone i mielismy starac się dziś o dziewczynkę ale dzis czuję mocne kłucie na dole i moze to dopiero dzis pekło a to by oznaczało szczyt owu i centralnie w chłopca bysmy wycelowali,czy to mozliwe ze jak plyn juz wczoraj się wylewał (o 10 rano) to dopiero teraz pekło jajeczko? co robić?

Macy masz racje. Nie czesto mi sie to zdarza ale jak sie dzis naczytalam to sie tak jakos nakrecilam... :-( Poza tym na kilka dni przed wizyta czesto mam rozne urojone dolegliwosci, po wizycie jak uslysze ze jest dobrze to wszystko przechodzi. Jeszcze rano bylam na tym tescie glukozy wiec dodatkowy stres... ale wiem ze masz racje. Nie jem nospy notorycznie, naprawde bardzo sporadycznie, ale czasem z dwojga zlego wole lyknac i uspokoic sie psychicznie. A skad wiem ze masz racje? Na tym etapie w pierwszej ciazy wyladowalam w szpitalu z powodu plamien, zapisali mi przy wypisie nospe 3 razy dziennie. Wiec jadlam. Urodzilam 8 dni po terminie, nie bylo ani skurczow, ani rozwarcia... skonczylo sie cc :-( Prawdopodobne ze przez ta nospe nie?

reklama
elmo - myślisz, że to przez no-spe? Też brałam chyba do 36 tygodnia bo całą ciąże miałam skurcze... odeszły mi wody, skurcze co 4 minuty całą noc... zero rozwarcia... też skończyło się cc... chym

Do góry