reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
anas, niby FT4 mieści się w normie, jest blisko dolnej granicy ale jej nie przekracza, niech się jednak wypowiedzą babeczki bardziej obeznane w hormonach tarczycy (np. Airfix). Trzymam kciuki za starania, planujecie konkretną płeć czy jest Wam całkowicie obojętne? :-)

anas, niby FT4 mieści się w normie, jest blisko dolnej granicy ale jej nie przekracza, niech się jednak wypowiedzą babeczki bardziej obeznane w hormonach tarczycy (np. Airfix). Trzymam kciuki za starania, planujecie konkretną płeć czy jest Wam całkowicie obojętne? :-)

Dziekuje za odpowiedz:) Airfix jak bedziesz to moglabys odpowiedziec:) dziekuje z gory

piranha wcale tak nie jest, jak to mawiam to bedzie NASZE WSPOLNE DZIECKO :-D

Acha, mialam Wam napisac ze Dorcie niestety zalalo :-( wiec listopad Nasz !!

PAŹDZIERNIK 2013

krystianmartin - termin @ 21.10/24.10 ( 18 miesiąc starań )

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 09/10.11 ( 6 cykl starań )
zakrecona - termin @ 10/11.11 ( 1 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 14.11 ( 10 cykl starań )

Myfanwy - termin @17.11 ( 1 cykl starań )
Dorcia - termin @ 23.11 ( 10 cykl starań )
gorgusia - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
anias2 melduje się na chwilkę ;) moje ft3 i ft4 tez jest w dolnej granicy normy, jak bede miec chwilke czasu to znajdę Ci przelicznik z którego dowiesz się ile procentowo wynosi Twoje ft4 pod warunkiem ze ft3 tez badałas :) moje wyniki po przeliczeniu dały wynik- że mam tylko po 30% ft3 i ft4, z tego co wyczytałam to bardzo malutko, dziewczyny jak mają koło 50-60% wtedy dobrze się czują, ale są i takie które mają 30% i mniej i też się dobrze czują- chyba takim przypadkiem ja jestem. Pytałam lekarza czy te wartosci nie sa za niskie, to mówił że nie , że widocznie tak ma być, ale może nie sugeruj się tylko tym co ja Ci piszę bo ja prócz problemów z tarczycą mam Hashimoto. Moze któraś cos bedzie wiedziała jeszcze na ten temat. Na pewno ft4 jest najwazniejsze w staraniu o ciąże bo ono reguluje czy bedziesz miec niedoczynnosc czy nie, jesli bedzie go za mało to wpadasz automatycznie w niedoczynnosc ( jak ja ) i wtedy pojawić się mogą trudnosci z zajsciem w ciąże. Musze przejrzec na spokojnie Twoje wyniki i znajsc ten przelicznik, ale to moze juz jutro jak młodego odprowadze do przedszkola bo dzis miałam trudny dzień

Piranhu wiem że Ty z Krzysiem też przechodziłaś dużo , jeśli chodzi o diagnozy... ja już słyszalam duzo na tamat mojego dziecka- a to autyzm, a to potem ze asperger, a potem ze mi sie zdaje, z miesiac temu zaobserowalam ze dziecko ma prawdopodobnie dysleksje i bingo-trafiłam, ale jest jeszcze pare rzeczy ktore mnie zaniepokoiło, wiec dzis Pani logopeda mowi ze dlugo myslala nad tym i wychodzi ze młody ma afazje! jeszcze nie wiadomo czy pierwotna czy wtorna, oczytalam się jak glupia, łep mam 6 na 9. Te objawy w afazji w sumie niektore pokrywaja sie z aspergerem, ja juz nie wiem co bym "wolała" zeby mu było. Te diagnozy mnie doprowadzaja do rozpaczy...

Ana ja nie moge uwierzyć.... Tulę Cię bardzo mocno. Powiedz- byłaś na usg? na pewno wszystko stracone? Znam takie dziewczyny które krwawią a potem się okazuje ze z ciaza jest ok, rekordzistke znam ktora w 6-tym miesiacu sie dowiedziala ze w ciazy jest :) Poszukaj dobrego lekarza, moze rzeczywiscie Duphaston by pomógł, ale to trzeba było jechać od razu na pogotowie jak tylko coś się zaczynało dziać :( Trzymam kciuki, może jeszcze nie wszystko stracone

Ostatnia edycja:
Airfix ok poczekam jak jutro bedziesz miala wolna chwile to zerknij na moje wyniki. Ja w sumie tylko to ft4 mam w dolnej granicy ft3 jest mniej wiecej po srodku.

reklama
Witajcie.
Ale sie dzieje.

Ana tak bardzo mi przykro :-( Trzymaj sie i wroc do nas jak troszke ochloniesz.

Marchew no bo Cie walne. Temperature mierzy! Łot for? Daj spokoj i nie dokladaj sobie stresów.
Viedzma ja Ci od poczatku mowilam i produkowalam sie jak to mowi Oczyniebieskie :-D owulka byla 12 najpozniej 13 dc ale mnie nie sluchalas :-( masz duze szanse na synka i ja za niego &&&&&& trzymam aczkolwiek po co Ty jeszcze testy robisz to ja nie wiem???
Dziewczyny ja jestem mega niecierpliwa osoba ale jak wyszedl bladzioch to za dwa dni powtorzylam, tez ta kreska nie byla jakas szalowa ale @ nie przyszla, przestalam testowac, nie robilam bety, odpuscilam mierzenie temperatury. Nie dokladajcie sobie stresów. Czekac tam cierpliwie na wizyty bo kominy przetrzepie :-)

Ewelin
no jaka fota! Wow super :-)

Dorcia &&&& za listopad!
Nuśka &&&& niech endo ładnie rosnie!
Matik &&&&&&&&&

Airfix nie wiem co to ale brzmi srednio :baffled: Trzymaj sie. Widze ze Ty tez masz sporo na glowie.

Piraniu kurde kto jak kto ale Ty naprawde zaslugujesz na szczescie, mam nadzieje ze los sie do was niedlugo usmiechnie, przede wszystkim w kwestii zdrowia dzieci ale i w sprawach finansowych. Teraz wszystko takie drogie ze masakra. Dzis bylismy z M na zimowych zakupach, wrocilismy z niczym bo jak zobaczylam ceny to zamknelam sie w sobie :baffled:

Tak naprawde jak was wczoraj wieczorkiem i dzis podczytalam to jade od rana na nospie bo i mnie jeszcze bardziej brzuch rozbolal z tego wszystkiego. Rano to normalnie mialam skurcze, potem polezalam i sie uspokoilo. A tak w ogole to wlasnie zobaczylam ze to juz 24 tc a myslalam ze 22 albo 23...

Ostatnia edycja:
Do góry