reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

matik trzymam &&&&&&&&&&&&&&&& z calych sil zreszta wiesz :* !!

piranha zamowilam 25, 30 nie znalazlam, ale z niebieska koncowka, wiec mam pewnosc ze to te ktore juz mialam wczesniej. 10dc czyli od czwartku, mam nadzieje, ze dojda tesciory do tego czasu. Raz dziennie czy wiecej ? Serduszko w 11dc zakodowalam, tu o dowolnej jeszcze porze :happy:
Mialam jeszcze rano pytac ale zapomnialam - jak teraz postepowac z paskami pH. Tzn, kiedy najlepiej mierzyc, ile razy dziennie ? pamietam ze u mnie najlepiej utrzymywac pH na poziomie 8-9 .
A jak to jest z kotami...hah esej moglabym Ci napisac :-Dogolnie jest tak, ze jesli chcesz sobie w nocy pospac, wystarczy kota jak i psa wymeczyc zabawa wieczorem. My bawimy sie z Nimi przez okolo 30minut przed polozeniem sie spac, i wtedy one razem z Nami spia jak dzieci.Ale jesli zapomnisz ooooooo to juz inna bajka :-D o 2 np. zaczyna Cie budzic miauczenie ale tylko Desperada, bo ten gada caly dzien o wszystkim o czym tylko mozna chyba. Teraz pilnujemy zeby zadne grzechoczace zabawki, myszki szeleszczace, pileczki nie byly w polu widzenia, bo wtedy masz ciagla balange. Podziwiam sasiadow pod Nami, bo jak to cale towarzystwo wieczorem sie budzi i zaczyna biegac po scianach to normalnie niczym stado sloni :wściekła/y: Najgorzej jak zostawisz worek po zakupach na podlodze...my good. Jeden wejdzie glowa, drugi caly i potem nagle sie okazuje ze worek 'zaatakowal'kota i biega za Nim po calym mieszkaniu, a Ty jak ten sluga uprzejmie musisz uwolnic :-D

reklama
Elmo, to Ty już prawie gotowa do porodu jesteś. :-) U nas krem nivea się nie sprawdził. Stosowałam go przy zmianie pieluch u młodego, ale niestety odparzenia się pojawiły. Zaleczył sudocrem. A z młodą bephanten do dnia dzisiejszego. Co do bujaków - młoda miała zwykły z fisher price'a i bardzo się sprawdził.

ja nie mam co kupowac bo mam wszystko po colinie i nadii stosy:) wiec tylko fotelika mi brakuje a tu dostalam od jednej pani nawet lozeczko takie porzadne drewniane wiec jedynie nowa posciel kupie :) a nadii i colinowi lozeczko pietrowe :)

ewelin musimy miec 3-4 pokoje i szukam z ogrodem nie mam sily trojki dzieci wnosic do gory;/ my wynjmujemy mieszkanie bo nie stac nas zeby kupic :)

elmo moja nadia byla ciagle hustana bo ciagle plakala i spac w ogole nie chciala a colin to calkowicie inne dziecko taka nasza laleczka;p a 3 pewnie bedzie taki szatan jak nadia ;d czuje to :) jak colina w nocy urodzilam to nadrugi dzien dopiero jadl popoludniu :-D i tak ciagle:)

ja do siebie do porodu mam wszystko kupilam jak bylam w pl we wrzsniu :) tylko dopkupie jeszcze jedna pizamke bo tutaj nie chodzi sie w koszulach ;/ tylko spodnie dresowe i jakis top

ja np do zadnego dziecka nie uzywalam tych kombinezonow moim zdaniem dziecku za goraco bynajmniej moim dzieciom :) ogolnie nie ubieram grubo dzieci tylko tak średnio cienko ;p
do dupki zawsze sudokrem chociaz colinowi dopiero teraz zaczelam smarowac bo ma takie rozwolnienie bo mu wszystkie zeby wyszly oprcz 5 ;/ 10 kup dziennie ;/ a przy nadii caly czas sudocrem;/ chusteczki lubie hippa :)

elmo a jaki wozek i fotelik wybralas ? bo ja sie zastanawiam nad cybex aton 3

Ostatnia edycja:
Macy widac nie dla kazdego wszystko jest ok. Bepanten mówisz? Z chlopcem to chyba troche inna obsluga wiec bede to musiala jeszcze przemyslec :) Ja sudocrem uzywalam sporadycznie ale jakos mi nie podszedl. W awaryjnych sytuacjach dobrze sprawdzil sie tormentiol ale to np. przy jakis biegunkach bo tak jak pisalam wyzej na codzien nivea i nie bylo z tym klopotu.
Daria wozek mam po corce, nie mysle kupowac.

Nuśka to wesoło macie :-D
my jak mieszkaliśmy w Polsce to jamnik urodził 5 pisków koty2 urodziły po 5,8 kotków plus drugi pies spaniel, świnka morska dziunia nasza, akwarium 250l :-D tu nie zliczę tego towarzystwa :-D 2 chomiki jeszcze no w pewnym momencie to był szał na szczęście miesiąc maj wiec cała brygada na podwórku najwięcej przebywała a jak było towarzystwo w domu to mi wszystkie roślinki , doniczki , papiery na części pierwsze rozłożyły no myślałam że je wszystkie aaacccchhh
ale działo się :-D no i wszystko na szczęście rozdaliśmy do najlepszych rąk na świecie , mam nadzieję ;) czasem je odwiedzamy i zdjęcia nam przesyłają :) szok
ale ja kocham zwierzaki :) jak dzieci :tak:

Myfanwy ja nie moge się powstrzymać od jedzenia pączków z czekoladą albo z adwokatem, ledwo wstane i juz mysle za ile pujde do piekarni haha o i ochota na czipsy bekonowe, nie moge tego zwalczyc ;) Teraz odpuscilam starania wiec wcinam ile wlezie, ale nie zapominam o nabiale. Choc nie wiem czy tak aby na pewno odpuściłam starania ;) bo mąż - raz tak, raz tak gada

Piranha dziękuję kochana ...a więc łykam Castagnus ( nie dostałam nic innego bo dwóch lekarzy stwierdziło że nie jest tak źle ,że castagnus ma pomóc)
Zbadam wszystko co napisałaś w dc ...ok !!! M. łyka Fertilman i Macę.

Matik oczywiście że trzymamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Nuuśka ja kocham koty ( dzięki nim mój tato dowiedział się że ma raka ...i można było szybko operować ) Mój mąż nie pałał miłością do miauczków ale przeszło mu jak zakochał się w naszym kociaku .Na dworze mamy kilka dzikich kotków którym szukam domu ... ktoś podrzucił nam ciężarną kociczkę w lecie i okociła się w szopie sąsiada. Ja mojego nie muszę "męczyć " wieczorem...sam skutecznie się męczy ...jak ma "głupawkę" to biega jak szalony !!! A kocurki masz kastraty ??? Czym karmisz zwierzyniec ???

Airfix
dlaczego odpuściłaś staranka ???To zgwałć męża i już !!! A jaki problem z nerkami ma koleżanka ???

Wczoraj bolała mnie głowa, dzisiaj boli i mam nadzieję że jutro mnie boleć nie będzie ...mam zamiar pomyć okna !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Czy pomoze mi ktos pilnie... Czy przy dziweczynkowych staraniach nalezy robic irygacje z soku z limonki MIMO stosowania sylku? Czy mozna przedobrzyc..... Dzieki z gory , czekam czy wyciskac limonki ;)

Do góry