reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja miałam i leżaczek z wibracjami tiny love i huśtawkę bright stars i byłam zadowolona z oby dwu i oby dwie rzeczy używałam u góry miałam leżaczek a na dole w salonie huśtawkę miała zegar czasowy i się sama automatycznie wyłączała zawsze mały ładnie w niej zasypiał były tam melodyjki i rożne prędkości bujania z leżaczkiem to wibracje jako takie jak mały miał kolki to nic nie pomagało za to huśtawka go wykołysała i spal leżaczek był lepszy jak był starszy to się na nim bawił bo są tam 2 pałąki z zabawkami a gdy ruszał nóżkami leżaczek fajnie sprężynował i uruchamiał kraba wstrząsowego który gra i świeci ja własnie wszystko będę przywozić z PL bo tam wywiozłam a wszystko kupowałam nowe i jest nie zniszczone wózek chicco 3 living huśtawkę i ten leżaczek wiec tylko kupie ubranka jeśli będzie córa a jak synek to i nawet tego nie kupie ;-) może jak coś mi w oko wpadnie. Mam jeszcze mate z fisher prica dzungle i tez jest fajna bo ma światełka i muzyczkę na środku pałąka ale ja ja krótko używałam dopóki mały się nie obracał bo kładłam ja na łózko w sypialni no parę razy na kocu na podłodze ale jakoś w tym leżaczku i huśtawce lepiej mu było i tez bym jej nie kupowała bo za dużo tego było ale ja chciałam mieć wszystko :-p

reklama
Ewelin szew a krazek to co innego. W pierwszej ciazy szyjke w 13 tygodniu mialam 15mm a w tej ciazy mialam okolo 36mm czyli dwa razy tyle. Wczoraj miala okolo 27 mm. Nie ma tragedi ale skoro sie skraca to wole miec ten szew zalozony. Moj synek urodzil sie w 26 tygodniu i wazy 980 gr. Z tym szwem i krazkiem to zalezy od lekarza. Opinie sa bardzo podzielone z tego co czytalam. Dla niektorych dolna granica to 25 mm, inni uwazaja, ze jesli jest zamknitea i twarda szyjka to nie ma co poanikowac. Trodno okreslic kto ma racje bo szew i krazek niese ryzyko za soba. Ja miala ambutowany kawalek szyjki wiec jest ona oslabiona wiec nawet jesli ma dobre wymiary to moze w kazdej chwili cos sie z nia stac.

myszka a nie Mały nie miał potem problemu z samodzielnym usypianiem jeśli od małego usupiał w tym bujaczku? ja się tego właśnie boję.

Czy w UK te huśtawki są tańsze? U nas nowa kosztuje ~650 zł

Oczyniebieskie moje dziecko usypiało różnie: podczas noszenia w chuście, w huśtawce, przy cycku... Nie zauważyłam, żeby huśtanie zaburzyło jakoś spanie w innych miejscach...

Kochane,przyszedł czas starań,przeczytałam wydawało mi się juz prawie wszystko ale jak widać nie i mam kilka pytań.Przypomnę,że mam dwóch chłopców i staram się o dziewczynkę.Byłam dziś na monitoringu,jest jajo,w weekend powinna być owulka i teraz wytlumaczcie mi Kobietki jak to jest z ta metoda O+12,od momentu uwolnienia jajeczka to liczyć,czy od peknięcia? bo zielona jestem w tym temacie

Piranha Ty wiesz wszystko:)

Matik, to i ja trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ewelin, ja jeszcze nie myślę zbytnio o zakupach ale zapiszę sobie Twoje typy kremów na sutki i odparzenia, bo pamiętam, że to było największym problemem przy Wiktorku i nic nie działało :no:

reklama
Do góry