reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No właśnie AGA ...bo mam jeszcze problem ze śluzem...otóż nie wiem czy to po tym usg czy jak ale ja mam wrażenie że na ta chwilę śluzu brak...

ANIA???? co myslisz??? w ogóle to ty jesteś jeszcze w dwupaku????

reklama
anuffi

no własnie i to jest ten problem przy planowaniu dziewczynki czasami trwa to strasznie dlugo ja wlasnie czesto bylam albo 3 dni przed owulka albo 4 dni przed nia i zawsze ciazy niebylo a teraz jestem w cyklu w ktorrym przyblizylam sie o pol dnia i zaryzykowalam i udalo mi sie chyba na 2,5 dnia przed owulka wiec zobaczymy za 2tygodnie co z tego bedzie tylko u mnie staranki trwaja juz 11miesiecy:szok: az sama sie dziwie ze tyle wytrzymuje:-D
a co do sluzu to ja jak moj pechcerzyk mial 18mm to mialam go duzo wiec moze Ty dopiero bedziesz miec owulke w wtorek a jezeli tak by bylo to przytulanka jutro rano;-)
ale skoro mowisz ze lekarz proponowal zeby ciaza byla jak najszybciej a Ty tez chciaLAbys szybko zafasolkowac a potrafisz sie pogodzic z mysla ze moze to byc
chlopczyk to moze zaryzykowac :baffled::rofl2:

musisz sama zadecydowac czy ryzykowac czy najwyzej byc dalej od owulki i najwyzej nie byc w ciazy:sorry2: ciezkie to jest wiem bo sama to co miesiac przezywam:baffled:
decyzja nalezy do Ciebie ja tu juz dalam wszystkie za i przeciw:happy2:

AGA lepiej tego ująć nie mogłaś ...zobacze wieczorem jak będzie ze śluzem jak nadal nie będzie to może jeszcze jutro rano zadziałamy ...
Ciekawa jestem jeszcze opini Ani ...ale za każdym razem jak jej dłużej nie ma to mi się wydaję że sie rozpakowywuje :tak::-D.

Aga trzymam juz dzisiaj kciuki za twoje testowanie :)

anuffi

oj mi się też wydaje, ze Ania moze juz swoja krolewne przytula;-):tak:
co do sluzu to wiem ze Ania zawsze powtarzala że musi byc sluz jak go niema to plemniki napewno nieprzezyja a juz napewno nie do poniedzialku czy wtrorku, masz racje wstrzymaj sie i sprawdzaj kiedy bedzie śluz i wtedy działaj:tak:;-)

cos mi sie wydaje ze chyba faktycznie owulke bedziesz miec we wtorek bo sprawdzam teraz moje wykresy i notatki i ja w ten dzien co mialam 18mm to mialam juz śluzu duzo taki czop mi wyskoczyl nawet jakby to owulka byla:baffled: ale do wieczora moze się duzo zmienic więc sprawdzaj;-)

Dzień Dobry dziewczynki
ale naskrobalyscie postów od rana.....:-D
U nas za oknem tez platki sniegu wirują....i nawet fajnie na to patrzec :)
ANIU- gdzie sie podziewasz? czyzbys trzymala w raczkach swoję corunię?:-)
Buziaczki dziewczyny i milego dnia

Oj wierze moja droga ...ja probuje od 3 cykli , ale chłopców miałam na kiwnięcie palcem ...nawet na początku staranek mąz się śmiał do naszych przyjaciół którzy za niedługo będa tulić córcie , że my za niedługo też będziemy ciązyć bo jak ja sobie powiem że będę w ciazy to zaraz jestem....niestety tym razem takłatwo nie idzie ...ale wyjdzie ...musi.

Mężowi o dzisiejszej opini lekarskiej nic nie powiedziałam ...przez co mam wyrzut trochę ....na 3 dzidzie musiałam go może nie namawiac ale trochę tłumaczyć ...nie zeby nie chciał dziecka trzeciego bo bardzo chce ale ja mam problemy z kręgosłupem ....już pierwszą ciąże grożono mi że przeleze plackiem ...ale z Filipem było ok dwa tygodnie prz\enoszony i do ostatniego dnia jeździłam do firmy...z Tomusim już gorzej ostatnie dwa miesiące kręgosłup żył innym życiem i dawał w kość .. a po porodzie kompletna porażka ...cały czas spię z poduszką pod brzuchem...więc mąż sie boi że będzie jeszcze gorzej ...ale ja wierze że nie...
Jak bym mu powiedziała co dzisiaj usłyszałam to :angry::crazy:..upyskowałby się zapewne....ale i tak bym go urobiła więc zbędne nerwy :tak:;-)....

Ja też coś czuję , że owulkę będę mieć we wtorek i to w nocy na środę ....tak mi sie coś zdaje ...

Anufifi zgadza sie jak owulka na zakrecie to proznowac nie mozna..u mnie tez lada moment bedzie.
Choc tescior nie pokazal by sie zblizala..poza tym śluzik jeszcze sie dobrze nie rozkrecil by dostac miano- PLODNEGO;-)
Wiec zobaczymy :)

reklama
Ja jeszcze wtrącę swoje 5 gr co do testów....
robiłam...niby wszystko wg wskazówek w 11 dc pojawiła sie druga ale słaba...a 12 dc nad ranem pamiętam juz była mocna , a że przytulanko było parę godzin wcześniej to odpuściliśmy...zdecydowanie za wczesnie bo owulka była dopiero 4 dni potem...kompletnie im nie wierze i uważam ze szkoda kasy na nie ...one tylko mylą ...ja uważam że trzeba tak jak Ania mówi temp + śluz i wszystko bedzie jasne ...no i oczywiście cierpliwość bo trafic te 3-2,5 dnia wczesniej to mistrzostwo....a myślałam , że o robieniu dzieci wiem wszystko:tak:;-):-):-):-):-):-D

Do góry