reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Agnieszka.. ja robilam w 3 cyklach testy.. ale robilam ostatnio 2 x dziennie .. i np.. do poludnia mi wyszedl watpliwy.. taka kreska ino ino.. ale juz po poludniu normalna.. na 2 dzien do poludnia byla tez gruba kreska ..ale juz wieczorem ino ino.. Wiec warto robic 2 x te testy.. Bo i na instrukcji pisze ze owulka moze sie pojawic od 24.. do chyba 48 h po pozytywnym tescie..
Ale niechce sie sie wymądrzać ..może któraś z dziewczyn bedzie lepiej wiedziala;-)

reklama
Sylwia75 a Ty jak rodziłaś swoje drugie dziecko przed czy po terminie, wcześniej niż pierwsze i czy było krócej, inaczej napisz mi jakie były róznice proszę.

Medio .. pierwsze urodzilam w 17 dniu po terminie mialam termin na 15 maja.. urodzil sie po prowokcji 1 czerwca.. z drugim mialam termin na 13 marca.. poszlam w termin do lekarza powiedzial ze moze urodze w tygodniu jak nie kazal mi przyjsc z tydzien ... byl pamietam dokladnie 19 marca. poszlam i bylam nastawiona jak i przy pierwszym ze mi kaze przyjsc za tydzien znow i sie tak nastawilam ..ale zaskoczyl mnie i kazal mi jechac na drugi dzien do szpitla juz ze skierowaniem..pobeczalam sie .. poszlam od niego prosto do mojej babci na impreze imieninowa.. pojadlam ile sie da:)) Ale nie moglam zniesc ze mam isc znow do szpitala i czekac.. cos okropnego.. wiec poszlam poskakac po schodach.. nie bylo to za madre ale tak niechcialam czekac w tym szpitalu.. mama uslyszala..dostalo mi sie .. ale poszlam do pokoju i poskakalam jeszcze w miejscu:) no i o 4 nad ranem zaczelo mnie brac:) pojechalam ok.11 i o 14.15 ...20 marca bylo juz po wszystkim:)) waga 4400.. i 58:)) wiec urodzil sie w 8 dniu po treminie;)
Sam porod trwal o wiele szybciej... przy drugim..przebili mi pecherz i po 1h 40 min.. bylo po wszystkim..te bardzo mocne skurcze trwaly krotko .. a te wczesniejsze smialo mozna bylo wytrzymac;) bo przy pierwszym jak mnie podlaczyli do kroplowki o 7 rano.. to meczylam sie strasznie do 15.40 ...
Kochana bedzie dobrze..glowa do gory;-)

Ostatnia edycja:
Medio nic się nie martw ...każdy poród inny a kolejne łatwiejsze. Ja Pierwszego synusia rodziłam 17 godzin...najpierw miałam skurcze a nie było rozwarcia a jak już rozwarcie było to skurcze zanikły....oj łatwo nie było....więc do drugiego porodu szłam niezbyt uśmiechnięta...rodziłam 1,5 godzinki a jak pół godziny przed końcem położna powiedziała ze zaraz kończymy to nie wierzyłam myślałam , że to po to żeby mi dodać sił i wiary...Ten poród wspominam bardzo dobrze...więc głowa do góry :)

Aniu załoze wykres tylko z mierzeniem temp nie jest mi łatwo...ale jak w tym cyklu nie wyjdzie to następny napewno spędzę na 28 dni :tak:;-)

MUSZĘ SIĘ wam pochwalić . Mój Tomuś zaczął dzisiaj chodzić :) wczoraj zrobił kilka kroków a dzisiaj postanowił sobie już spacerować po mieszkaniu...Normalnie skakałam z radości :):-D:-D:-D

Jutro 10.30 monitoring :) no i zobaczymy ;-)

A ja mam jeszcze pytanie co do siebie do ANI powiedz mi kochanie czy sluz po owulce odrazu jest biaolawy, tzn chodzi mi o to czy dzien po owulce moze być jeszcze śluz przejzroczysty czy raczej juz biały?:sorry2:

Jesli chodzi o śluz to wyczytałam w jakiejś broszurce że zmiana śluzu oznacza koniec owulki, więc może jak masz jeszcze przeźroczysty to może byc znak ze owulka jeszcze trwa i powoli zmierza do końca bo faktycznie nie ma reguły że ona trwa dokładnie dobę. U mnie tak było że śluz super płodny pojawił się w południę ok 16 miałam ból owulacyjny. Na drugi dzień śluz był jeszcze połodny rano ale po południu zrobił się biały. Dlatego ja przypuszczam że miałam owulkę z 14 na 15dc. Test owulacyjny dodatni miała w 14 i 15dc a tempka spadła w 15dc.
Agnieszka a co do testów to nie ma ta laska broszurki? Bo mi cos się kojarzy że jak testowa jest ciemniejsza od kontrolnej to jest błędny test. U mnie testy dodatnie pokazywały się przez dwa dnio u Sylwi też tak się pokazują a co do dnia owulki to trzeba patrzec na inne objawy np śluz, ból owulacyjny, tempka, szyjka...

Kicia
jasne że 6 dzień może być nawet 7 i 8 byle przed owulką, więc zakładaj wykres wtedy może wspólnymi siłami cos zadziałamy.

Anufifi Ty sie nie ociagaj tylko maluj ten wykres coby było widomo co u Ciebie się dizeje. Przeciez oprócz tempki możesz tam zaznaczac śluz ( wręcz powinnaś) zapisywac wyniki testów jesli stosujesz pisac notatki czy masz np ból owulacyjny no i monitoring zaznaczyć wraz z danymi o pęcherzyku więc do dzieła kobieto! Brawo dla Tomusia, to teraz bedziesz miała troszkę przerąbane......jak to było fajnie jak mój Marcinek jeszcze nie chodził.....bo terz to nie chodzi tylko ciągle biega i włazi gdzie tylko może....

Obraz001-2.jpg
wol_error.gif
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (1024x768, 595KB).
Obraz002-2.jpg

MOJA ZIMAAAAAAAAAAAAA

dzien dobry.....
Widzicie ta zime u mnie...

pozdrawiammm

Jarzębinko a nie masz ochoty na monitoring?

w styczniu ide na kontrolna wizyte do gina i jakby co to wtedy porozmawiam z nim na ten temat :tak:

chodzi jej o to czy jezeli robila test owulacyjny w srode i na nim byly dwie kreski ta testowa to nawet mocniejsza od kontrolnej a na drugi dzien znowu zrobila test czyli w czwartek i znow tak samo testowa mocniejsz od kontrolnej to owulki jeszcze niebylo czy mogla juz byc:confused:w środe czy jak cos to w czwartek chodzi o to czy moga wyjsc dwie kreski jezeli jest po owulce?

na moich testach jest napisane,że po pozytywnym wyniku owulka będzie w granicach 24-48 godzin, a po owulce to raczej juz II sie nie pokazują :no:

MUSZĘ SIĘ wam pochwalić . Mój Tomuś zaczął dzisiaj chodzić :) wczoraj zrobił kilka kroków a dzisiaj postanowił sobie już spacerować po mieszkaniu...Normalnie skakałam z radości :):-D:-D:-D

Jutro 10.30 monitoring :) no i zobaczymy ;-)

gratki dla małego wędrowca i czekamy na info po monitoringu :tak:

witam w sobotę :tak: i życze miłego dnia :tak::-D;-)

WITAM WSZYSTKICH SOBOTNIO;-):-)
dziekuje kazdej z dziewczyn z osoban za odpowiedż na moje pytanie;-):tak:
Anuffi to czekam na wiadomosc co tam dzisiaj sie dowiesz...:-)
Aniu wiesz pytalam o śluz bo u mnie sytuacja sie chyba wyjasniła wczoraj czyli w piatek o 23 w nocu mialam rwanie brzucha, kłócie w jajnikach i nawet nieoglam usiasc na pupie bo tak mnie bolalo jak siadalam jakbym na igłe siadała trwalo to jakies 15min, wiec chyba to był ból owulacyjny:happy: ale powiem Ci ze myslalam ze owulke mialam wczesniej w czwartek bo sadzac po sluzie to go najwiecej bylo wtedy przejzroczysty i duzo, i az troche sie przestraszylam bo serduchowanie bylo w srode rano:baffled: jezeli faktycznie to wczoraj to byla owulka a tak mi to wyglada to u mnie bylo tak w srode o 7rano serduchowanie a w piatek o 23w nocy owulka czyli sa to dwie doby plus 16godzin 48+16=64 godziny przed owulka bylo przytulanka :tak: więc jednak wyszło troche więcej niz 2,5 dnia ;-) zastanawiam sie czemu to u mnie nie idzie w parze sluz z bolem owulacyjnym:baffled: wczoraj tez byl przezroczysty ale juz nie tak duzo jak w czwartek , powidz mi Aniu czy dobrze to wszystko sobie tłumacze:confused: bo co do monitoringu to by się zgadzalo ale hm ten śluz mnie zastanawia..... A jak Ty sie czujesz kochana? ;-)

Rubik rozumiem Twoje rozczarowania brakiem ciązy ale przy planowaniach na dziewczynek to niestety trwa Ania miala wielkie szczeście ze sie jej udalo za pierwszym razem widocznie sa bardzo plodni z męzem ;-) niewiem ja jeszcze mam siłe bo pragienie córki jest u mnie duze ale niewiem ile jeszcze wytrzymam:rofl2:... ale skoro kochalas sie przed owulka i w owulke to jest szansa na dziewczynke bo plemniczki z dziewczynkami juz tam czekaly i mozne bedzie dziewczynka masz 50/50 wiec zawsze nadzieja jest;-):tak::tak:

pozdrawiam wszystkich

reklama
Do góry