reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

anufifi- ja mam do wykonczenia kilka testow wiec ich uzywam ale podobnie jak Ty czy Ania uwazam ze najwazniejsza jest tempka i sluzik!!!
I masz rację wstrzelic sie te 3 dni wczesniej..albo wiecej..no ale to wtedy mężus musialby miec plemniory w zlotych zbrojach zeby przetrwaly wiecej niz 3 dni:tak:

reklama
anuffi

no niedziwie sie ze chciałabyś juz byc w ciazy jak tak szybko poszlo przy chopakach;-) bo ja na mojego skarbusia musialam czekac 3 albo 4 cykle dokladnie niepamietam:-) co do Twojego meza to pewnie bym tez niepowiedziala bo tez nie lubie niepotrzebnych nerwow, ale skoro twoj lekarz trzy miesiace temu mowil ze mozesz byc w ciazy to jemu bym ufala:tak::tak:

czarodziejka tak zawsze tak jest jak jest blisko owulki ze duzo postów:-D albo potem przy testowaniu:-) a faktycznie fajnie popatrzec na te płatki sniegu za oknem, ale tylko popatrzec;-):-D

co z tą Ania !!! czyzby....

Z tymi testami to trochę dziwnie jest.Ja już jakiś czas temu miałam objawy owulki,bóle śródcykliczny,śluzik,wrażliwe piersi itd.Ale testy owulacyjne po dziś dzień pokazują mi dwie kreski.I co wy na to?

Spiot , jak robiłam testy i wyszły mi dwie krechy to z ciekawości zrobiłam na następny dzień i już była jedna ...po 3 dniach znów zobaczyłam dwie krechy ...tak więc , nie ma im co ufać , a ni sie nimi przejmować ...ale to tylko moje osobiste zdanie ...:-D:tak:;-)

Witajcie dziewczyny!
Normalnie jestem w szoku...jaka produkcja.... jeszcze nigdy na tym watku nie było tyle naskrobane jednego dnia....ale przynajmniej miło sie tu wchodzi jak tak dyskusja wre.

Na początek to jeszcze w dwupaku i nic sie nie zanosi że bedzie inaczej...

Ewcia
kurcze co za zima mój mały to prawie pękł z zazdrości jak to zobaczył bo u nas tylko troszke poprószyło.

Anufifi...kurcze..... co za diabelstwo Ci się przyplątało? Wiedziałas o tym? Co do przytulanek to ja na Twoim miejscu dziś bym działała i tak sobie myślę skoro mamy juz tyle informacji to jakbys zmierzyła tempkę te kolejne kilka dni chociaz o ile tego wczesniej nie robiłas, tylko pamiętaj o tej samej porze przed wstaniem z łóżka i conajmniej po 5 godzinach nieprzerwanego snu, jeśli tak nie będzie to tez zmierz ale zaznacz że np wstawałas rano do małego. Jesli chodzi o śluz to każda ma inaczej więc nic sie nie martw. Zawsze zaznacza się najbardziej płodny w danym dniu. Ja tez czasami tak miałam że w południe nie było go można wygrzebac ( bo ja badałam tylko wewnętrzny bo z zewnętrznym to u mnie w ogóle było ubogo) a np po południu było go dużo, a wieczorem znów mniej, więc spoko liczy się że w danym dniu się pojawił. Tylko ten śluz typowo niepłodny czyli taki (chyba) biały i lepki zabija plemniki w kilka godzin. Jesli jest płodny nawet jeśli jest go znikoma ilośc to plemniki przezyją. Jesli chodzi o testy to same widzicie jakie jaja wychodzą , ale.....ja ich uzywałam żeby mieć nastepny czynnik potwierdzający owulke, więc jesli je masz to nie zaszkodzi testować, ale 2 razy dziennie, ok południa i potem ok 22 bo wtedy wyłapiemy czy pik LH będzie w południe czy wieczorem i będziemy miały dokładniejsza godzine owulki.
Teraz co do tego mięsniaka. Na Twoim miejscu nie panikowała bym tylko udała się swojego gina. NIech on zobaczy co to jest i czy to przeszkadza w zaciążeniu i niech Ci poradzi czy starać sie najpierw zaciązyć ( oczywiście jesli to dzisiejsze serduch nie da efaktu) czy najpierw pozbyc sie tego świństwa. I następne pytanie czy naprawde jesteś gotowa na 3 chłopca, bo wtedy musisz się liczyć że będzie chłopiec, a jeśli stanie się odwrotnie to będzie miła mn iespodzianka. Jesli nastawisz się że jednak może udało się dziewczynkę to rozczarowanie będzie spore ( ja tak miałam z Marcinem). Bo ja tak sobie myślę, że jeśli ten mięśniak stoi na przeszkodzie a Ty jesteś tak płodna jak ja i z chłopakami nie miałas problemu to uważam że gdybyś pozbyła się tego mięśniaka to tak jak ja za pierwszym razem udała by Ci się córeczka. W każdym razie njpierw konsultacja z ginem a potem odpowiedź na wszystkie pytania. Ale trzymam strasznie mocno kciuki coby Mikołaj okazał się wtym roku bardzo szczęsliwy.

WITAM WSZYSTKICH SOBOTNIO;-):-)
dziekuje kazdej z dziewczyn z osoban za odpowiedż na moje pytanie;-):tak:
Anuffi to czekam na wiadomosc co tam dzisiaj sie dowiesz...:-)
Aniu wiesz pytalam o śluz bo u mnie sytuacja sie chyba wyjasniła wczoraj czyli w piatek o 23 w nocu mialam rwanie brzucha, kłócie w jajnikach i nawet nieoglam usiasc na pupie bo tak mnie bolalo jak siadalam jakbym na igłe siadała trwalo to jakies 15min, wiec chyba to był ból owulacyjny:happy: ale powiem Ci ze myslalam ze owulke mialam wczesniej w czwartek bo sadzac po sluzie to go najwiecej bylo wtedy przejzroczysty i duzo, i az troche sie przestraszylam bo serduchowanie bylo w srode rano:baffled: jezeli faktycznie to wczoraj to byla owulka a tak mi to wyglada to u mnie bylo tak w srode o 7rano serduchowanie a w piatek o 23w nocy owulka czyli sa to dwie doby plus 16godzin 48+16=64 godziny przed owulka bylo przytulanka :tak: więc jednak wyszło troche więcej niz 2,5 dnia ;-) zastanawiam sie czemu to u mnie nie idzie w parze sluz z bolem owulacyjnym:baffled: wczoraj tez byl przezroczysty ale juz nie tak duzo jak w czwartek , powidz mi Aniu czy dobrze to wszystko sobie tłumacze:confused: bo co do monitoringu to by się zgadzalo ale hm ten śluz mnie zastanawia..... A jak Ty sie czujesz kochana? ;-)

Rubik rozumiem Twoje rozczarowania brakiem ciązy ale przy planowaniach na dziewczynek to niestety trwa Ania miala wielkie szczeście ze sie jej udalo za pierwszym razem widocznie sa bardzo plodni z męzem ;-) niewiem ja jeszcze mam siłe bo pragienie córki jest u mnie duze ale niewiem ile jeszcze wytrzymam:rofl2:... ale skoro kochalas sie przed owulka i w owulke to jest szansa na dziewczynke bo plemniczki z dziewczynkami juz tam czekaly i mozne bedzie dziewczynka masz 50/50 wiec zawsze nadzieja jest;-):tak::tak:

pozdrawiam wszystkich

Kurcze Aga jestem po przeprowadzce i za cholere nie wiem gdzie ta broszurke wsadziła, ale jak urodzę spróbuję ją odszukać i Wam tu wkleję. Tam pisało że sluz płodny może się zmieniać, raz być go więcej raz mniej, ale dopiero jak zmieni się na typowo niepłodny czyli biały i lepki (przynajmniej u mnie tak było) to owulka właśnie została zakończona. Więc uważam że rewelacyjnie to rozegrałaś i dziś ten sluz powinien zmienić się własnie na ten bezpłodny. Obserwuj go i zobacz o której godzinie się zmieni. Kurcze...strasznie trzymam kciuki żeby sie udało. W końcu równowaga musi być......jedna królewna opuiszcza brzuszek to druga musi w nim zagościć.
To z Anufifi będziecie w tym samym okresie tetowały......już jestem podekscytowana a co będzie potem.....

Cześć

Medio Oskar czuje się już lepiej, drugą noc przespał bez gorączki!!!!! Bo od niedzieli do czwartku wciąż gorączkował i to bardzo. Ale w łóżku leży cały czas.

anufifi cały czas Was podczytuję.....;-)

Co do testów owul. dla mnie to totalna porażka:dry::baffled::dry: chyba 3 razy używałam i raz przez 4 dni pod rząd były II a testy kupiłam w aptece, więc nie mam do nich zaufania..... :no: ale niektóre laski sobie chwalą.....:-D

U nas też zima.....:-D Ewcia pewnie przyszło od Ciebie, tak po sąsiedzku.....:tak:

reklama
Ania ty to nam robisz huśtawkę ...zawsze jak myślimy , że ie rozpakowywujesz to się pojawiasz:-D:-D:-D.
u Mojego gina byłam 3 miesiące temu...mięsniak był taki sam i nie widział większego problemu poza tym , że mam nie zwlekać z ciążą bo różnie może byc ale kazał mi nie panikować...więc staram się nie panikować .
Mimo to w tym cyklu napewno spróbuje zadziałać z dziewczynką ...czyli jesli dzisiaj wypatrze śluz to do dzisiaj wieczora staranka jesli nie to sie zobaczy jak ze sluzem ...
z tą tempką o tyle mam problem ze zazwyczaj rano budzi mnie Tomuś i do niego musze odrazu wstać dlatego jest to dla mnir problem ...no ale w takim układzie chyba nastawię sobie budzik :tak::tak::tak:. może to cos pokaże dzisiaj jak chłopcy zasną spóbuję spłodzieć z notatek ten wykres na 28dni ....

Do góry