reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pozdrawiam was Kochane, miłego dzionka.
Ja dziś słabiutka, więc melduję się tylko i poleżeć musze troszkę, może poczuję się lepiej.

reklama
AGNIESZKA ...zapisałm sie jutro na 10.30 ....:) pouczona przez Ciebie co mam mówic , mam nadzieje że trafię na kogos sympatycznego.

Mam wyrzuty sumienia że nie dzwonie w tej sprawie do mojego lekarza , bo choć pewnie trochę by sie pośmiał to podszedłby do sparwy rzetelnie ...od 7 lat chodze do niego rodziłam z nim obu chłopców i juz uśiwadomiłam że każde kolejne dziecko rodze tylko i wylacznie z nim , więc czuje sie jakbym do zdradziła ;-);-)...

Dziewczyny bardzo wam dziękuję, nie wiecie jak miło słyszeć takie słowa. Mam nadzieję że wszystkie będziecie miały wymarzone córeczki. Aga podziwiam Cię z a Twoją cierpliwośc i mam nadzieje że jej nie stracisz, anufifi a Ty bierz z niej przykład bo myślę że warto walczyć, bo olać to zawsze można, ale jak się juz walczy to trzeba do końca bo poddają sie tylko słabeusze. Więc Aga trzymam kciuki cobyś sie nie poddała bo wiele kobitek po tylu próbach by już dawno odpuściło. Ja Wam będe moco kibicowac i jakby co to służe pomocą.

Anufifi a może założysz sobie wykres?

Ja na razie w dwupaku i cierpliwie czekam....
Jarzębinko a nie masz ochoty na monitoring?
Mediuś juz powoli wchodzisz w ostatni miesiąc teraz to już będę takie ciężkie dni, ale ja dałam rade Ty tez dasz.
Buziaczki i miłego dnia

Kochane poczytalam sobie Wasze dlugie posty i az milo mi sie na sercu zrobilo....
Fajnie ze mozemy sobie wspolnie doradzac czy odradzac:tak: Ze są wsrod nas doswiadczone mamusie czy przyszle mamusie ktore swoją wiedza pomagaja tez innym
I ja dolączam do marzycielek o córci :)
Myslę jednak ze jesli sie nie powiedzie to Macius bedzie mial Kochanego braciszka:tak:
Oczywiscie prowadze obserwację na 28dni.pl czasem robie testy owulkowe ale jak sie okazuje z nimi to nie ma co w uklad wchodzic;-)
Powiedzcie mi dziewczyny czy ktoras z Was dodatkowo na dziewczynke stosuje diete (nie wiem czy dobrze pamietam)magnezowo wapniową?
Gdzies czytalam ze mozna po prostu zazywac magnez i wapn w tabletkach...tylko czy to zwiększa szanse?
Pozdrawiam

hej :-)
dziekuje dziewczyny za wszystkie rady! jestescie kochane!
dla mnie to prawdziwa skarbnica wiedzy!!

od przyszlego miesiaca chyba zaczne sobie mierzyc temperature (choc u mnie pewnie nic z tego nie wyjdzie no ale sprobuje.
a od ktorego dnia nalezy mierzyc ?? ja mam dzisiaj 6 to juz chyba zapozno??

zalozylam tez sobie wykres na 28dni.pl ale bez temoeratury to on chyba jest bezsensu...

pozdrawiam was cieplutko i mocno kibicuje!:tak:

witam wszystkie dziewczyny:-)
mam pytanie do dziewczyn ktore stosowaly testy owulacyjne bo kolezanka sie mnie cos pyta ale ja co do testow malo wiem:-( chodzi jej o to czy jezeli robila test owulacyjny w srode i na nim byly dwie kreski ta testowa to nawet mocniejsza od kontrolnej a na drugi dzien znowu zrobila test czyli w czwartek i znow tak samo testowa mocniejsz od kontrolnej to owulki jeszcze niebylo czy mogla juz byc:confused:w środe czy jak cos to w czwartek chodzi o to czy moga wyjsc dwie kreski jezeli jest po owulce?

A ja mam jeszcze pytanie co do siebie do ANI powiedz mi kochanie czy sluz po owulce odrazu jest biaolawy, tzn chodzi mi o to czy dzien po owulce moze być jeszcze śluz przejzroczysty czy raczej juz biały?:sorry2:

Czarodzijeka
hm... niewiem co myslec o dietach ja nie stosuje;-) jakos niechce mi sie w to wiezyc ze diata wpływa na płeć dziecka ale wiesz jezeli Ciebie przekonało to co czytałas o tym to moze warto wszystkiego próbowac co się wie:-);-) dla mnie najbardziej wiarygodne jest przytulanko 3-2,5 dnia przed owulka:tak:
pozdrawiam

reklama
Kicia...mozesz smialo od 6dc.. zacznij od jutra;-)
Czarodziejka.. ładnie to napisalas;-)
Kazda z nas majac juz chlopcow chcialaby te dziewczynke..te sukienki..spinki..czesanie wloskow;-) Ale jak bedzie nastepny chlopczyk to tak samo bedzie kochany.. Ale ja bede miala świadomość że zrobiłam wszystko co można było by była dziewczynka..ale sie nie udalo wiec poprostu nie bylo mi pisane... Ale bede liczyla na moich chłopaków ze spełnia mi te marzenie i będe miała wnusie niejedna :-);-)
Powodzenia Dziewczynki:)))))

Medio.. juz bliziutko .. i bedziesz miala Karolka przy sobie:) Trzymaj sie cieplutko:)
Jarzebinka.. trzymam kciuki:)
Ania.. oby do poniedzialku:))

Do góry