reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewuszki Wy moje doradźcie mi kiedy najlepiej zrobić teścior ???
Czuję że nic z tego...ale nie chcę codziennie testa robić,żeby się nie nakręcać. Który dc jest najlepszy ???

W ogóle dzięki wielkie za Wasze kciukaski...za dobre słówka !!! jesteście naprawdę niezastąpione !!! :tak::tak::tak:

reklama
Elmo, miałaś rację :tak: Zrobiłam rano test owulacyjny i wyszły 2 grube krechy, czyli owulacja najprawdopodobniej dziś czyli w 13 dc, czyli jak zawsze. Castagnus mi nic chyba nie poprzestawiał, liczę, ze wydłuży mi cykl o jakieś 2 dni, byłoby idealnie.

Nuśka, trafiłaś w dziesiątkę z terminem mojej owulacji, test jeszcze zrobię jutro albo dziś wieczorem, żeby zobaczyć jak to działa. Co ciekawe temperatura wzrosła mi 2 dni przed owulacją :no: Tak czy owak moje jajeczko 4 dni nie poczeka :sorry:

Maggie, Castagnus przepisala mi moja gin, ja nic nie wiedziałam o jego działaniu wcześniej, teraz jak trochę poczytałam to zastanawiam się po co ona mi w ogóle go kazała brać :crazy: B complex biorę.

Ana, wielkie GRATULACJE!!!!!! A swoją drogą czy sutki zaczęły boleć?

Hej babeczki! Wczoraj nie miałam kiedy Was poczytać bo miałam gości do wieczora a dziś czuję się fatalnie - mega ból gardła i głowy, Kaja w nocy przez zatykający się nos kiepsko spała a Krzyś z kaszlu aż zwymiotował, no końca tych choróbsk nie widać. Mam w skrzynce cały ogrom PW i nie mam kiedy poodpisywać :zawstydzona/y: Cofnęłam się tylko 2 strony wstecz.

Ana
, ciąża jak nic, GRATULUJĘ z całego serducha i życzę spokojnych 8 miesięcy :-) Ja bym zakupiła Femibion Natal 1 lub inne witaminy z podwójną dawką folianów, nic innego bym nie łykała, no chyba, że bierzesz Lutkę lub Duphaston to w żadnym wypadku nie odstawiaj. Na wizytę umówiłabym się po skończeniu 7 tygodnia by serduszko już na 100% było widoczne.

Dorcia, vviedźma, teraz Wasza kolej na wstawienie takich pięknych fotek :-)

Dorcia, potwierdzam, super babeczka z Ciebie! :-D Zatestowałabym we wtorek testem 10 mIU/ml.

ewelin, no córcia na USG jak malowana, od razu zauważyłam te słynne 3 białe kreski :-) Uzupełniam cały czas naszą forumową tabelę, Twój M też łykał suplementy i stosował dietę? Jaka była data owulacji?

Airfix, przytulam mocno, czemu nie spróbujecie jeszcze w kolejnym cyklu?

krystianmartin, WOW, jaki skok na wykresie!

gorgusia, za dużo luk w wykresie by coś stwierdzić ale trzymam kciuki!

vviedźma
, można gdzieś podejrzeć Twój wykres? Mi tempka po owulacji rosła czasem dopiero po 2 dniach a potrafi nawet po 3, wzrost tempki nie jest wyznacznikiem dnia owulacji. Co do 3-dniowego odstępu, plemniki Y naprawdę nie żyją krócej (Shettles na dobre się zakorzenił w naszej psychice :-)), potrafią spokojnie wytrzymać 3-4 a nawet 5 dni, Kosmo ma synka z bodajże 3,5 czy nawet 4-dniowego odstępu :-)

Polisia, idź wcześniej na USG, dzidzi nie zaszkodzisz a najgorsze jest to zadręczanie się myślami, niech już ma spokojną i zrelaksowaną mamusię, wiem o czym piszę bo ja też chciałam po prostu wiedzieć (ciekawość pożerała mnie żywcem), nieważne już jaka by była ta prawda ale po prostu chciałam już ją znać i zacząć obmyślać imię dla synka lub córeczki a nie wciąż Wielkiej Niewiadomej :-) To musi być niesamowite poznać płeć dziecka przy porodzie ale ja z tych niecierpliwych ...a jak już się planuje to wiadomo, że chce się wcześniej poznać wynik tych swoich kombinacji ;-)

Ana, u mnie teraz 13 tydzień + 5 dni teoretycznie wg om, a tak naprawdę jakieś 3 dni mniej, w każdym razie początek 4 miesiąca :tak:
W weekend wykorzystam usg taty i podejrzę dzidzię, może coś pokaże :-D

Piranha...zdróweczka kochana dla Was ...i słodkie zdróweczkowe buziaki dla Krzysia i Kai :-D Kuruj się i Ty kochana ...choróbska niech idą precz !!!

Dzięki kochane...siknę po niedzieli...jak wytrzymam !!! Teraz mam 23 dc,owulka była wg ovufriend 5 dni temu a według mnie 7 dni temu ... myślicie że jest za wcześnie na testowanie ??? Dodam raz jeszcze że nie czuję kompletnie nic...null,zero !!!

Ostatnia edycja:
Melduje sie ze jestem :)
Wieczorkiem po powrocie do domu nadrobie cale popoludnie :tak: bo duzo naskrobalyscie :)

dorcia wedlug mnie kochana w poniedzialek/wtorek spokojnie mozesz testowac :tak: i na pewno wyjda | | :-) Dzis 5 lub 7 dzien po, wiec za tydzien juz na pewno wyjdzie wynik miarodajny. Na pewno tescior bedzie piekny zobaczysz :happy:
Co do dzieciaczkow - oj tak wszelkiego typu bawilandie,malpie gaje jakie sa u Nas to najlepsza rzecz na wyszalenie sie potwierdzam ! Ola czasem kiedy wpada mala kuzynka Ł. ( o rok mlodsza od Oli) zawsze smiga tam razem z Nia i szal normalnie, wychodza cale mokre, upocone, z buziami wymalowanymi ale radosc taka, ze wiem ze moglaby tam chodzic codziennie. Monster High tez niezbyt lubie, za to wszyscy kochamy My Little Pony :-) Ł. dostal od Nas pizame z jednym kucykiem ktorego najbardziej lubi :laugh2: i teraz kazdy ma swoja, bo ja tez dostalam od Nich (tzn Oli i Ł. ) na Dzien Kobiet :wściekła/y: Takie bajki sa fajne, przede wszystkim cos wnosza dzieciom poza przemoca, i tym, ze kazdy jest niesmiertelny, moze wszystko co chce i kurde jak strzeli palcami to zamienia sie w nietoperza :confused2: Zgroza normalnie.

Annette aj uwierz ze wolalabym sie mylic ! :/ A Twojego M. nie ma w dalszym ciagu tak ? u mnie tez raz zdarzyla sie taka wczesna owulacja, teraz kazda kolejna w okolicach 17 dc. Mierzysz temperatutre na co dzien powiedz ? Masz jakis wykres do podgladniecia ? Tak byloby najlepiej zobaczyc. Mimo wszystko ja trzymam kciuki za Twoje jajeczko :blink:

piranha oj kuruj sie w takim razie kochana !! Sezon wirusow pelna geba chyba rozpoczety, u Nas z kolei panuje jelitowka tfu tfu mam nadzieje ze ja tego jeszcze do domu nie przyniose :no: Jutro ide na badania - estradiol, progesteron, LH i FSH. A 7 dni po owulacji, progesteron i test czynnosciowy na prolaktyne, dobrze pamietam ? :) Wole sie juz upewnic bo znowu cos pomyle, przepraszam :zawstydzona/y:

krystianmartin ale my mowimy o pazdzierniku czy listopadzie kochana ? Ty w ogole dziewczynkowa czy siusiaczkowa jestes ??? Bo tylko Ciebie jeszcze nie mam oznaczonej, nie potrafie sobie przypomniec, ale stawiam na dziewczynke :happy:

mamakaja tere fere zobaczymy :wściekła/y: jakby tak bylo ozlocilabym kazda z Was, ale z miesiaca na miesiac niestety pojawiaja sie mysli - a co jak sie w ogole nie uda ? Staram sie od razu szybko naprostowywac, ale nie zawsze sie udaje :zawstydzona/y: wiesz na pewno jak to jest uch. Kazda z Nas to przezywa.

elmo co u Ciebie w ogole ??? Jak siec czujesz ? dziekuje za dobre slowa :* nawet nie wiesz ile znacza.

vviedźma kurcze a wiec jednak !!! a tak myslalam ze owulacja moze sie przesunac, pisalam ci nawet chyba. Czasem nawet przez stres wszystko potrafi sie rozregulowac :/ Szlak.Nie wiem co lepsze, ale jesli ma byc jeszcze jedna szansa to trzymam mocno za Nia kciuki :* Bedzie dobrze, zobaczysz. Ja kurcze zdycham podczas tej @....brrr leje sie jak z kranu conajmniej. Potop i nic dodac nic ujac. Masz gdzies jakis wykres ?? Moglabys pokazac ?

polisia ludzie a zwlaszcza tych ktorych znamy potrafia Nam nie raz sprawic wieksza przykrosc od obcych osob. Wiem, ze to dolujace, i smutne, ale nie daj sie takim durnym tekstom!! Glowa wysoko podniesiona i nie pokazuj ze ktos jest Ci w stanie nawtykac byle czego. Jestes mamusia i to najwazniejsze, i Tobie tez sie uda, wierze w to calym sercem.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki nie mam mocy...idę spać. najprawdopodobniej znów mam zapalenie pęcherza...mam nadzieję że nie pójdzie do nerki ???:no:
Takie sytuacje niestety dołują ... więc idę spać !!! Może jutro będzie lepszy dzień ???

DOBREJ NOCKI !!!

Do góry