reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana cudowna kreska :) ja też taką miałam, jak chcesz zatestuj za dwa dni, a jak nie to umów się na za miesiąc na usg i bierz kwas foliowy :) wielkie gratki!

Ewelin no właśnie, rany ludzie tyle gadają, no ehhh, wiem, że zrobiłam duzo, ale też wiem, że natura swoje wie, stąd nie staram się napalać czy coś, a po takiej rozmowie mam serio doła.

Elmo zaczynam czuć, że chyba nie wytrzymam do 21 tc z połówkowym i chyba pójdę wcześniej, tylko już nie wiem gdzie, może do swojego i nie będę kombinować. Chciałabym już wiedzieć, tak po prostu bez względu na wynik.

Dzieki dziewczyny, no jednak mam doła

Myfanwy no to niezła znajoma, jak ja nie lubię takich złosliwości!

Nuska no niby wiem, ale jak ktoś z taka pewnościa mówi, w dodatku wiesz, że jej wyszło a ja nie wiem tego, to jednak mam doła trochę...

reklama
Krystianmartin może nie doczekasz do cyklu starankowego bo już będziesz w ciąży???
Vwiedźma to niemożliwe żebym była teraz w ciąży, każde seduszkowanie z zabezpieczeniem, boje się bez. Nie jestem pewna tego tsh, poza tym muszę wrócić na dietę dziewczynkową, M też. Za jakiś miesiąc, dwa zaczynam brać suplementy.
Wiem, że mogłabym poszaleć w dni niepłodne ale i tak się boję.
Jestem po prostu bojące jajo jeśli o to chodzi, cały cykl M nosi kapturek. Chore nie?
Dziewczyny czy Wy w dni niepłodne bez strachu kochacie się bez zabezpieczenia?

Marchewka :szok: co Ty do mnie mówisz! Nie wiedziałam! ;-)pocieszyłaś mnie tą informacją!
:-:)no:nie wiem czemu początkowo niewielki wzrost temperatury skojarzyłam od razu z cyklem bezowulacyjnym,a nie przesuniętą owu! Przecież obserwuje cykle nie od wczoraj... :-(zmyliły mnie po prostu pozytywne testy,i bardzo płodny śluz...

mamakaja :-(szkoda... Wykres masz bardzo ładny,przejrzysty klarowny. Nie wskazuje na jakieś nieprawidłowości hormonalne. Odnośnie seksów to nie dziwie Ci się! :happy:w cyklach staraniowych zawsze było z zabezpieczeniem. ;-)nie chciałam żeby jakiś plemnior zaczaił się na moje jajeczko za rogiem:-D

:confused2:ale chyba tak właśnie się stało.

Wiedźma ....no babooo..coś Ty ...dokładnie jak pisze Marchew to że tempka wskazuje na przesunięcie owulki wcale nie oznacza to że tak było !!! Moja ginka powiedziała że jedynym całkowicie 100% wyznacznikiem owulacji jest monitoring !!!

Nuuśka już zmykam doczytać...ojjj chyba wiele przeoczyłam !!!!!!!!!!!!!!!!!
Doczytałam ...a więc ja mieszkam niedaleko Krakowa !!!
W weekend Młoda idzie na urodzinki do Oli:szok:koleżanki z ławki ...hehehe...ale się złożyło !!!

U nas od 5 lat jest szał na Pet Shops'y..ale pomału córa dojrzewa do decyzji o sprzedaży !!! Mam nadzieję że się szybko tego pozbędzie !!! I mamy dokładnie tak samo jak Wy...gazetki, breloczki, misiaczki, naklejeczki i wszystkie inny badziewia podarowane przez dziadków i prababcię lądują w koszu ....my "akcję pierdółka" mamy raz w miesiącu...wszystko ląduje w worku na odpady niesegregowane :-D A Młoda tylko raz się kapnęła że jej coś wywaliłam...niestety przypadkiem poleciał Pet Shops ( jeden z 220 szt ) i była jazda.
Nie cierpię Monster High...nie pozwoliłam Młodej sobie takiej kupić i zabroniłam komukolwiek tego paskudztwa kupować ...okropne są te lalki i to za jaką cenę !!!

Ja mam ten plus że Młoda ma urodziny w lecie...wywalam całą ekipę na ogród i powie Ci że szkód jest wtedy dużo mniej :-D
A najlepszym wyjściem jest zaproszenie dzieciaków do "kulkolandii" (plac zabaw z kulkami, zjeżdżalniami, tunelami)
Za 7 dzieci , 3 godziny zabawy i poczęstunek ( paluszki, chrupki, napoje i żelki) zapłaciłam niecałe 200 zł...do tego kupiłam torcik i szampana. Zero szkód a dzieciaki długo pozytywnie wspominają tą imprezkę !!!

mamakaja nie nooo...co za marnotrawstwo :-p!!!
Jak możesz ...ja bym poszła na żywioł...co będzie to będzie !!! Bo widzisz po mnie...planuję , licze i dooopa.Ze względu na zdrowie odwlekałam staranka i niestety na dobre to mi nie wyszło.
Zaraz wpadam na kawkę i Wam te wszystkie gumki podziurawię !!!

Ostatnia edycja:
Viedzma no wiec i ja musze Cie przywolac do porzadku. U mnie nigdy tempka nie wzrosla w dniu owulacji ani nawet dzien po niej. Przewaznie 2 dni po owulce a w szczesliwym cyklu tez dokladnie tak bylo i jestem pewna kiedy byla owulka. Zatem wez sie nie stresuj i nie wywoluj wilka z lasu :-) Podgladnij moj wykres w suwaczku. Owulka byla 13dc wieczorkiem a skok 15dc.

Mamakaja
ja po owulce czasem ide na zywiol ale po drugim dziecku w obawie o wpadke bede sie chyba w kombinezonie kochac :-D

Ana no wlasnie pytalas o witaminy itp. Kwas foliowy to podstawa z reszta narazie mozesz poczekac. Na wizyte radze isc najwczesniej koncem 6, poczatkiem 7 tygodnia.

Ostatnia edycja:
Hehe oki Dorcia, tylko widzisz, ja na żywioł nie pójdę bo córcię chce!!!
Elmo hehe no niezły plan z tym kombinezonem, ale przynajmniej byłaby to stuprocentowa antykoncepcja hahahah:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Krystianmartin to widze ze szalejesz :-) no i dobrze. Tak trzymaj. U mnie nic ciekawego, mam teraz wiecej czasu bo niby jestem w domu ale jakas taka malo zorganizowana jestem. Ale za to odpoczywam psychocznie od pracy i nie zaluje decyzji o pojsciu na L4. Pozdrawiam trzymam &&&&&& :-) i sle fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Do góry