reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamakaja- zaczęłam mierzyć jak kupiłam termometr. Cykle mam 30-32 dniowe. Zwykle owulacja była około 20 dnia i wyraźnie ją czułam, a w tym cyklu dopiero wczoraj miałam bóle jak owulacyjne...

reklama
Gorgusia moim zdaniem przy późno na owulacje w 29dc przy cyklach nawet 32 dniowych. Myślę, że to niemożliwe. Nie wiem co to w takim razie był za ból. Mierzysz temp. codziennie o tej samej godzinie, przed wstaniem z łóżka? Szczerze, to szaleje ta Twoja tempka jakoś. Nie uważasz?

Hej hej tak wpadam tylko na chwilę - Ana WIEDZIAŁAM że dziś tylko się potwierdzi!! OGROMNE GRATULACJE!!!!! :-D:-D:-D
I nie martw się, że nie będziesz w tabelce, mnie też tam nie ma :-p Wychodzę z założenia, że jak ma być dziewczynka to będzie :tak:
Nic się nie martw, bierz kwas foliowy, resztę suplementów odstaw i ciesz się ciążą!

Ewelin -
piękne ujęcie ;-)

Co do braku zabezpieczenia, my z mężem między jednym a drugim dzieckiem nie stosowaliśmy go praktycznie w żadnym cyklu tuż po @ bo ja mam owu dopiero 19-21 dc i jak widać udawało się ;-) Ale to nie znaczy że uważam to za dobry środek antykoncepcyjny ;-)

araki- a miałaś odstęp od owu? bo u mnie było zakwaszanie po @ rephresh ,a później sylk przed i po, brałam kilka suplementów i diete wapniową wprowadziłam, mąż pali i spawaczem jest więc może plemniczki m się poddały:) ja serduchowanie miałam 3 lub 4 dni przed owu i około 24 przed owu. teraz martwię się czy zdrowe i czy wszystko ok. chociaż marzenia o córeczce pozostają.
Elmo- skończył mi się kwas foliowy i od wczoraj nie biore, jaki zakupić? i ile tabletek? jak wyliczyć który to tydzień jak miesiączkę miałam 12 września i owu 30 września, cykle ok. 34 dniowe. proszę o rady.

mamakaja - nie, nie stosowałam żadnych suplementów ani zakwaszaczy. U mnie sytuacja wyglądała tak, że trafiłam tu już w trakcie starań. W pierwszym cyklu zastosowałam odstęp, ale wyszedł chyba 3-4 dniowy i lipa. Później dowiedziałam się, że moja dieta jest zakwaszająca i żeby spróbować staranek codziennych i tak też zrobiłam - i udało się. Nie wiem, może gdybym wcześniej wiedziała o suplementach to bym je stosowała, może... ale podejrzewam, że mój mąż by tego nie zrozumiał i tak już dziwił się tym odstępom, choć na codzienny seks się zgodził (nie dziwię się :-p).
Poza tym ja mam takie nastawienie do życia, że co ma być to będzie i dziwnym trafem zwykle jest tak, jak sobie zaplanuję. A jak nie to tłumaczę sobie, że tak miało być i tyle, że tak chciał Bóg, takie przeznaczenie... Może to śmieszne, ale ja lubię swoje nastawienie, chyba mam przez nie mniej stresów w życiu :tak:

Ana, niestety nie wiem jak było z odstępem, bo odpuściłam mierzenie temperatury.

Co do Twojej ciąży - na ovufriend można wyliczyć termin porodu wg owulacji i wychodzi Ci 23 czerwca 2014, co daje aktualnie 4tydzień + 2 dni wg owu.

Wiem,że późno na owulacje.... miałam zawirowania z hormonami tarczycy w tym cyklu i to chyba mogło wpłynąć na jego długość. Zobaczymy kiedy pojawi się @ Planowo jutro...

Ana kwas foliowy zwykly 400 mg bym lykala na Twoim miejscu. Diety nie trzymalas jakos restrykcyjnie wiec 400 wystarczy ale kup koniecznie. Termin wylicz sobie normalnie od pierwszego dnia ostatniej @ choc na usg ciaza pewnie bedzie mlodsza ze wzgledu na pozna owulacje. Dlatego tez umow sie na wizyte kolo 7 tygodnia na spokojnie, zeby nie isc na darmo.

Araki dobre podejscie :-)

reklama
Do góry