reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Nuśka, bardzo dobry plan! Nie chce mi się wierzyć, że z tej tempki nic nie będzie... I powiem Ci że jak ja testowałam to zawsze dwoma testami, w szczęśliwym cyklu dwa dni pod rząd i pierwszego dnia na jednym druga kreska była ledwie widoczna, na drugim dopiero po dokładnym przyjrzeniu się, a kolejnego dnia zrobiłam testy 10 i 20 i na 10 drugiej praktycznie nie było, także biegnij na betę a ja nie przestaję trzymać kciuków!!!

Marchew,
ja brałam lutkę dopochwowo dwa razy dziennie i zawsze wypływała - po prostu rozpuszczona, lekko żółtawa tabletka, bo to się przecież całe nie wchłonie :tak: Trzymam kciuki za kolejne, pozytywne już testy!! Matik, Wiedźma, Dorcia, Ana- za Was też ogromne kciukasy!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ja się czuję bardzo dobrze, czego niestety nie mogę powiedzieć o moim synku, bo okazało się że ma ciężką anginę, dobrze że mąż zabrał go do moich rodziców bo skończyło by się szpitalem... I tak dostał kroplówkę i antybiotyk nadal dostaje przez wenflon, ale na szczęście siedzi w domu. Już od wczoraj jest lepiej, ale stresu się najadłam niezłego...

Araki...zdróweczka dla synusia !!! Dobrze że masz możliwość podać mu kroplówę bez szpitala...nie złapie dodatkowego paskudztwa. Ja w zeszłym roku miałam anginę...wiem co to za ból !!! KOSZMAR !!! Zdróweczka raz jeszcze !!!

Nuuśka
dobra decyzja...wszystko będzie jasne...bo z tymi testami to faktycznie różnie jest !!! Mnie w maju wyszedł pozytyw a w ciąży nie byłam !!! A znowu koleżance z innego wątku wyszedł pozytyw w 40 albo 50 dpo !!! To trzymamy ...odezwij się jak tylko będziesz mieć wynik !!!

Elmo
DZIĘKUJĘ ...musi się udać ...jak nie teraz to w następnym cyklu !!!

Matik
no ja Cię kopnę w doopę !!! Jaki masz cudny wykresik...tempka nie spada ...babooo !!! Jest cudnie-tak ma pozostać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cześć dziewczyny
Prezpraszam że tyle czasu nie pisałam, ale drugi tydzień jestem na zwolnieniu i musiałam odpocząć. Od lutego do września byłam w ciągłym stresie, to całe planowanie a potem czekanie pochłonęło mnie bez reszty, nawet znajomej mówiłam że te wakacje tak szybko mi minęły(cały czas rozmyślałam, analizowałam itd wiec nic dziwnego). Dopiero do mnie dochodzi że się udało i że będe miała córkę, jestem przeszczęlsiwa, mam nadzieje z nic sie nie zmieni, może w poniedziałek mój gin to jeszcze potwierdzi i da zdjęcie z narządami płciowymi żeńskimi. Po tym ostatnim mam tylko filmik gdzie lekarz mi pokazał wargi sromowe. Dziewczyby to jest cudowne dlatego starajcie się ze wszystkich sił a uda się zobaczycie. Ja napewno będę za wasz trzymac kciuki i mamakaja napewno szybko tego forum nie opuszczę, Was nie opuszczę, jesteście cudownymi kobietkami i uwielbiam z Wami tutaj być. Ja też na innym wątku się nie udzielam bo czuje że pomimo juz zaplanowania płci czuję że moje miejsce jest przy was. Może nie będe juz tyle pisać ale napewno Was nie opuszczę. Kochane kobietki z Was
:biggrin2:elmo, dorcia, antosia, mamakaja, polisa, macy, wiedzma dziękuję za pamięć, cudownie tak wiedzieć że ktoś o tobie myśli.:biggrin2:
Nuśka smutne to co piszesz o swoich przeżyciach, nienawidzę damskich bokserów, ciesze się że teraz Ci się wszystko ułożyło i trzymam kciuki za II kresczki.Silna babeczka z Ciebie, buzka.
Antosia to teraz masz wizytę 15-tego tak?
Dorcia super, elegancko się wstrzeliłaś , musi z tego synek spowstać nie może byc inaczej.
polisa , mama wczesniaka, araki, oczy niebieskie wiem że ta niepewnosc jest okropna ale uda się Was, trzymam za Wsa ksiuki. polisa czekam na zdjęcie 13-tego(dobry termin wybrałaś wiesz ze na tym forum 13-stka to szcęsliwa liczba):biggrin2:
Oczy niebiekise jeśli chcesz jeszcze info o ph moczu to jutro po nocy mogę go sprawdzić.
elmo ja tez mam kilka bluzek zakupionych w h&m mama i reserved i wydaje mi się że nie ma co przesadzać bo co pożniej z nimi robić. Kupiłam sobie getry ciążowe w sklepie z bielizną są super, bardzo wygodne, smigam zresztą też w takich normlnych getrach. dzidzia kopie na całego, dziisja w nocy tak kopneła że chyba nieźle silna babka z niej będzie.
Macy ja też mam mnóstwo ubranek po chłopcach, właśnie je poprzeglądałam wybrałam najładniejsze i okazało się że sporo ich mam, dla chłopców miałam dużo białych więc i nadają się dla dziewczynki. Trochę szmatek fioletowych i różowych dokupiłam w komisie(takie śliczne że szok).

Dziewczyny postaram się teraz bardziej Wam kibicować i częściej zagladac
Cłuję was wszyskie

Mysle po prostu,ze ta chyba bedzie najrozsadniej. Nie zebym sie nastawiala na TAK bo nie wierze szczerze ze mogloby sie udac,ale chyba sama dla siebie wole miec ta pewnosc, bo odstawie Luteine, zablokuje nagle doplyw progesteronu i nie daj Bog cos to bede sobie plula w twarz ze sama nawalilam

araki te testy ktore mam w domu, to z serii tych felernych owulacyjnych, na ktorych od 11dc wychodzily mi dwie kreski takze patrze na Nie dosc sceptycznym okiem. Ale zobaczymy, bo same wiecie jak to jest. W kazdym badz razie dla mnie kiszka na calego.

dorcia dziekuje za kciukaski :* Mysle ze to najlepsze co moge zrobic, bo siedze i zastanawiam sie czy dalej brac ta lutke czy nie.

ewelin ciesze sie ze sie odezwalas.Sama nie znajac Cie jeszcze zbyt dobrze zastanawialam sie co tak cichutko u Ciebie. Ciesze sie strasznie ze doczekasz sie juz wkrotce upragnionej coreczki.
a co do mnie, zycia niestety nie jestesmy w stanie sobie ulozyc tak jakbysmy tego chcialy niestety :-(ale wierze ze teraz juz bedzie dobrze, musze w to wierzyc. Kazda z Nas zasluguje na szczescie :happy2:

Ostatnia edycja:
Ewelin WITAJ KOCHANA !!! Ja jestem spokojniejsza jak Ty tu z nami jesteś :tak::tak::tak: Może pochwalisz się pięknościami fioletowo-różowymi ???
Cieszę się że jesteś !!! Naprawdę !!!
Antosia ma wizytkę po niedzieli...czy jest szansa na uchwycenie nuba ( taaa piszę jak cwaniara a nawet nie wiem o co za bardzo chodzi z tym nubem :-p)

Nuuśka
a ile się u Was czeka na wynik ??? U nas minimum dobę !!!

Annette WITAJ !!! Chyba się jeszcze nie witałyśmy ???

Dorcia u mnie w poradni nie bede robic, bo my nie mamy na miejscu laboratorium i wyniki bylyby dopiero we wtorek, telefonicznie pewnie dzis jeszcze po poludniu.
Pojde do DIAGNOSTYKI to siec duzych laboratoriow, wyniki powinny byc jeszcze dzis wieczorem ale dokladnie dowiem sie na miejscu. Boze, ja juz zaczynam robic pod siebie :szok:

Witam i melduje się ze żyje :-)
Nie pisze bo nie mam o czym siedzę jak na szpilkach i czekam do pierwszej wizyty trzyma kciuki za Wasze USG już wkrótce się dowiecie kto tam mieszka a dla reszty śle &&&&&&&&&&& oby nas w dwupakach przybyło ;-)
Szkoda ze moje USG połówkowe dopiero będzie w 22 tc :-(

reklama
ewelin jak to fajnie jak mozna robic zakupy dla dziecka ja mam tyle ciuchow dla chlopca i dziewczynki ze nie mam co kupic;/ bo nawet niektóre z metkami nie noszone;/ jedyna rzecz jaka musze kupic to fotelik :-D liczylam ze moje siostry beda mialy dzieci i wszystkie ciuszki mam ladnie popakowane a tu bęc zadna dziecka nie ma;/ predzej bede miala 4 za nim one jedno ;/

nuska czekam na wynik bety :)

ja wczoraj bylam z colinem na u6 i colin wazy 12,4 na wadze pisalo 13 ale czemu odjęli nie wiem ;p wzrost 83,5 mu wpisali a na tym bylo 88 cm ale tez nie wiem czemu odjeli ale to szczegół :) a dzisiaj w koncu maz jedzie po zdjecia to w week cos wrzucę :)

Do góry