reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam, wszystkie dziewczyny, od roku podczytuje tą strone razem z Eni i Niania czekałam na ich upragnione IIkreseczki a teraz postanowiłam do Was dołączyc:tak: Witam raz jeszcze :-) Mocno kibicuje każdej z Was:tak:
Gratuluje Ani jak i Medio i reszcze dziewczyn ktorym udalo sie:-)
Moze przedstawie sie jestem z ślaska mam synka ma teraz 3,5latka z mezem o drugie dzieciatko staramy sie juz 10cykl, w tym ze 8cykli bylo na dziewczynke a 2 prosto w owulke i niestety do tej pory nic. Ja chodze na monitorin kazdy cykl mam monitorowany więc dokladnie wiem kiedy jest owulacja ale jak widac efektu niema a 10cykli mialam monitoring za kazde badanie place 50zł wiec sporo pieniazkow, w tym cyklu chce poprostu starac sie poznajac po sluzie, szyjce i tu wlasnie mam pytanie z tego co widze to wszyscy piusza ze Ania jest ekspertem jak wyglada ten sluz 3 dni przed owulka ja mam teraz 10dc i niewiem czy starac sie czy jeszcze czekac bo tak jak pisalam wyzej ciezko jest cos zaplanowac jak nawet gdy w owulke bylo przytulanko nic z tego niebylo ale warto probowac:tak:

reklama
agnieszka12 witaj.
10 cykli to sporo i jeszcze wszystkie miałaś monitorowane. A robiłaś badania na tsh, prolaktynę?
Wiesz śluzem też nie ma co zbytnio się sugerować ani temperaturą. Bo są tu dziewczyny które mają dużo płodnego śluzu, temp. mają książkową a dziecka do tej pory nie mają. A mąż się badał?
Może zabardzo chcesz być w ciąży i dlatego tak się dzieje. Blokada w psychice i koniec!
Nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę w pierwszym czy drugim cyklu.
Zobacz ja od kilku cykli serduszkuję 3 dni przed owulką a potem poprawiam w owulację i 2 dni po, a efekt jest mizerny.

Hej Dziewczyny!

U mnie dzis kiepsko. Brzuch mnie ciągnie do dołu więc nie wiem czy do końca tygodnia wytrzymam i się wczesniej nie rozsypię. Co do tego eksperta to przesada. Ja tylko poczytałam trochę publikacji złozyłam do kupy zastosowałam w praktyce i się udało.

Spiot tak jak pisała Jarzębinka kilka stron wcześniej masz wypisane, Podstawa jest określenie dnia owulki a na podstawie testu tego nie zrobisz tym bardziej że 3 dni wychodzi Ci pozytywny. Musiałby byc wykres i sprawdzić które objawy sie pokrywają, a tak..... ja nic nie umiem doradzić.

agnieszka12 kurcze faktycznie sporo cykli....i własnie nie wiadomo czemu tak jest że niektóre dziewczyny mimo że wszystko jest ok nie zachodzą w ciążę, ale jeśli miałas monitoring to może faktycznie powinnas przebadac żołnierzyki Twojego m.
Co do śluzu to u mnie było tak że po @ było sucho prawie wcale go nie było a jesli juz to lepki i bardzo mało. Od 11dc pojawiał się śluz który był nieprzejrzysty ale zaczynał sie powolutku ciągnąć między palcami. Od milimetrów do centymetrów w owulkę. I w owulke zmieniał się w przeźroczysty.

Hej dziewczyny...u mnie się zaczyna cięzki okres ...kontraktowanie z NFZ więc koszmar ...choć widzę jeden plus...nie będę tak skupiona na starankach i może dzięki temu sie uda :tak:.
Uświadomiłyście mi że czas się zabrać za prezenty , a mam tego chyba tu rekordowo:szok:brat męza z zona i dwójką dzieci, drugi brat z prawie żoną , teście , mama , babcia siostra z prawie szwagrem i oczywiście mąż i moję aniołki !!!!!!!! chyba najwyższy czas zacząć :) :tak:bo nawet nie mam pomyslu :-(.

Witam nowe koleżanki będzie nam raźniej:-D:tak:;-)
Ja juz zaplanowałam z Anią mój obecny cykl :-D:-D:-Di czas staranek wg wszelkich obliczeń i mam nadzieje , że sie uda .

Pozdrawiam

Beata2710 tak 10cykli to sporo na monitoring zdecydowalam się poniewaz chcialm byc pewna ze zrobiłam wszystko zeby miec dziewczynke, a o trzecim dziecku niemysle bo męża napewno nieprzekonam:-( u mnie bylo tak testy to sa dla tych co im obojętne lub chca chłopca to super sprawa:tak: ale na dziewczynke nie ma co ich uzywac jedynie monitorin, na nim lekarz pokazuje jak pechcerzyk rosnie mniejwiecej pecherzyk peka gdy osiagnie wielkosc 22-24mm, ja chodzilam przewaznie w 10dc i powiedzmy ze wtedy mial 15mm to sie liczy srednio na dobe ze rosnie 2 mm, i mniejwiecej obliczalam w ktory dzien bedzie owulka przez pare cykli podajze 7sprawdzalam ja i zawsze zgadzala sie wg usg jak i moich odczuciach - bol, rwanie brzucha , ale potem zeby zaoszczedzic bo tak jak pisalam kazde usg to 50zł to poprostu chodzilam tylko raz w miesiacu 10dnia cyklu i potem doliczlam na kazdy dzien po 2mm czyli jak tego 10dc byl pecherzyk 15mm to owulka mniejwiecej 13lub 14dc i zgadzalo sie i tak teraz robie niekupuje testow tylko poprostu jednorazowo ide na ten monitoring a potem po bólu wiem ze mam owulacje i kiedy, wsumie to dopiero teraz zaczynam tak robic bo duzo pieniazkow ten monitoring mniejuz wykosztowal. Przy pierwszym dziecku udalo sie za trzecim razem ale teram mam pewne podejzenia gdyz mąz pracuje w chemikaliach farby, aceton a to wszystko osłabia własnie plemniczki ale na badania niepojdzie taki z niego uparciuch:-D ja go zmuszac tez nie bede najwazniejsze ze mamy juz jedno dziecko a jak Bozia da drugie to bedziemy szczesliwi jak nie to trudno tak miało być..:-(Aniu Ciebie pewnie juz nam tu zabraknie za niedugo, ale bedziesz w końcu cieszyć sie swoja Córeczka ( swoja drogą podziwiam Cie ze tak szybko postaralas sie o dzieciatko twoj synek to jeszcze dzidizus ja jak mój synek mial tyle miesiecy to nastepne dziecko to byla ostatnia rzecz o ktorej myslalm naprawde jestes niesamowita:tak:) jestem Ci bardzo wdzieczna za każda wskazówke ktora tu przeczytałam naprawde duzo wiem własnie od Ciebie:tak:Zycze wszystkiego dobrego i zaglądaj czasem tutaj:tak:;-)
aha a co do śluzu to ja mam 10dc przy cylach28 i on jest bialawy troche sie juz rozciaga ale tak do 1cm, (a ten super plodny to u mnie nawet do 8cm )wiec moze juz zaczac... ale to wszystko jest cieżkie,,, lepiej by było nic niewiedziec i poprostu sie kochac a tak człowiek myśli:-D
pozdrawiam wszystkie kobietki;-)miłej nocki życze:tak:

AGNIESZKA masz rację ..lepiej by było nic nie wiedzieć ....ja dzięki Ani teorie opanowałam jak nic w zyciu chyba:-D:tak::-). no i mocna się czuje tylko w teorii ...jak przychodzi do badania sluzu itp to mam mętlik w głowie!!!!

Wielkie HELP,słuchajcie nie wiem co jest grane,robieę testy owulacyjne 2razy dziennie i od 4 dni wychodza mi pozytywne.Teraz to ja już zgłupiałam i zupełnie nie wiem kiedy mamy z mężem się starać??????????

Medio słyszałam że przyspieszaczem porodu jest porządny orgazm...... :-D:-D:-D więc do dzieła, połączcie przyjemne z pożytecznym..... :tak::tak::tak:
A tak poważnie, to trzymam kciuki za expresowy poród i kilka dni przed czasem.... ;-)

.....:-D
No zawsze po orgazmie , mam skurcz, czyli twardnienie macicy. Musze jeszcze poczekać z 2 tyg i później mogę próbowac działć, bo jakby co to jeszcze za wcześnie na poród.

reklama
Wielkie HELP,słuchajcie nie wiem co jest grane,robieę testy owulacyjne 2razy dziennie i od 4 dni wychodza mi pozytywne.Teraz to ja już zgłupiałam i zupełnie nie wiem kiedy mamy z mężem się starać??????????

tak naprawdę, to mam mało doświadczenia z testami owu, ale jak są II to czas na przyjemność więc do dzieła :tak:....... tylko dziwne,że aż przez 4 dni .....:szok: ja miałam jednego dnia, mocną i słabą, drugiego prawie równe i koniec ...... potem już tylko jedna kreseczka ......

a ja mogę się pochwalić,że moja siostra w końcu ( po 4 latach problemów) urodziła wczoraj zdrowego synka przez cesarskie cięcie - 4 400 i 58 długi i 10 punktów :-p cała rodzinka w końcu odetchnęła z ulgą,że się już wszystko skończyło i na szczęście tym razem dobrze

Do góry