reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej Dziewczynki!
A u mnie juz końcóweczka i lada chwila będe sie rozpakowywac. Dzis byłam u gina. Szyjka bardzo skrócona główka bardzo nisko i napiera, ale rozwarcia nie ma. Dostałam skierowanie do szpitala i po niedzieli mam sie tam stawic, chyba że wczesniej zacznie się cos dziać.

Jarzębinko, a może jak będziesz u gina to z ciekawości zrobisz sobie monitoring. To nie zaszkodzi a przynajmniej da Ci jakies wiadomości.

Buziaczki wszystkim i miłej nocki.

reklama
Beatko no to masz na co czekać, super wyjazd. Jeszcze kilka takich a będziesz mogła wydać jakiś przewodnik pt "Dookoła Świata" :tak:

Jarzębino miło spędzić święta na swoim ale jak rodzinka przywykła, że zawsze spędzacie je razem w dużym gronie to może się okazać, że będziesz miała sporo gości :rofl2:

Ja kolejną próbę podejmuję już po zabawie andrzejkowej, przynajmniej bedę mogła piwko wypić. Ostatnio znalazłam list do Mikołaja, który napisał mój synek. Posród listy zabawek, które chciałby dostać wymienił siostrzyczkę.

Kochane, nie bylo mnie kilka dni, ale po prostu nie mam na nic sily. Prawie nic nie jem, organizm prawie wszystko odrzuca. Najgorsze, ze do pracy i do szkoly trzeba chodzic, a najchetniej to caly ten czas bym przespala. To jest dla mnie zaskoczenie, bo przy Madzi wymiotowalam cala ciaze ale jadlam normalnie, bardzo malo snu potrzebowalam i wogole taka zywa bylam, a teraz normalnie detka:no: Mam nadzieje, ze niedlugo to minie....

Pozdrawiam Was serdecznie:-)

JARZĘBINKO czy to znaczy , że strzelasz teraz w owulkę ????

nie ma pojęcia jak to będzie tym razem, mój M mówi, przy Kacperku to tych przytulanek było więcej i efekt szybciej, a teraz ja planuję, kmbinuje a efektu nie ma, więc nie wiem czy tego cyklu M ni weźmie na swoje barki, no ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce .....:tak::-D

Jarzębinko niech m strzela w owulkę, może się uda.... ;-):-D:-)

:-p Dziewczyny robicie już prezenty świąteczne????

co do prezentów, to już praktycznie dla każdego z rodzinki jakiś upominek mam ( 13 osób + M + Kacper) :tak: ja zaczynam prezenty kupować już od połowy roku, poprostu jak mi się coś spodoba, to kupuje i już :tak: a mam troszkę tych do obdarowania, więc jak mi sie to rozłoży na pół roku to lżej :tak: na koniec został mi tylko M, bo jemu chciałabym kupić kolekcję 6 płyt DVD "Gwiezdne Wojny" i teraz czekam na jakąś okazję na Allegro, ale pewnie do połowy grudnia i tak mu juz kupię,żeby poczta zdążyła z przesyłką :tak: a mały skromnie, bo w prezencie dotanie wyposażenie pokoiku, więc i tak spory wydatek :tak:

Jarzębino miło spędzić święta na swoim ale jak rodzinka przywykła, że zawsze spędzacie je razem w dużym gronie to może się okazać, że będziesz miała sporo gości :rofl2:

do mnie mogą przyjeżdzać, nie ma problemu ...... nas poprostu męczą już te ciągłe wyjazdy, na których tak sie nie wypoczywa, i zawsze po powrocie przydałby sie jeszcze jeden dzień urlopu aby odpocząć, najlepiej wypoczywa się u siebie, jak możesz się położyć, "nogi zarzucić do góry" i poprostu wypocząć :tak::-D:tak:

Beatko ale super, no to tylko pozazdrościć. A do Świąt już nie daleko, więc szybko Ci zleci.
Ja też czekam na Świeta, w tym roku szczególnie, bo mam termin na 25. 12. ale modlę się by było choć z 10 dni wcześniej, choć wątpię, bo pierwszą ciążę przenosiłam.

Miłego dnia Wam.

Witam wszystkie kobietki.Jestem nowa i chciałabym zapytać.Staramy się o córeczkę więc to chyba odpowiedni watek,i działamy na zasadzie objawów i testow,tylko od trzech dni wychodzą mi dwie kreski na teście owulacyjnym i zglupiałam.Z mężem współżyłam w piątek i wczoraj,i nie wiem czy powinniśmy jeszcze?Szyjkę macicy mam wysoko ale wydaje się być zamknięta,ale pulchniutka.Z tempką się gubię bo różną mam,a śluz raz taki jak by był u szczytu a raz prawie wcale.Poradzcie?

cześć

Medio każda ciąża jest inna. kto wie- może teraz nie przenosisz..... ;-)

Jarzębinko fajny prezent- NOWY POKÓJ DLA SYNUSIA super!!!!!! Faktycznie sporo masz ludzi do obdarowania....;-)

Spiot witaj!!!!

Kinga12 wiem co czujesz, u mnie było tak samo.

Oskar już w nocy nie gorączkował, ale cały czas leży w łóżku. Dopiero w poniedziałek pójdzie do szkoły....;-) Ale po 10-00 już sobie nadrobił zaległości z wczorajszego dnia, a sporo tego było....;-)

Witam wszystkie kobietki.Jestem nowa i chciałabym zapytać.Staramy się o córeczkę więc to chyba odpowiedni watek,i działamy na zasadzie objawów i testow,tylko od trzech dni wychodzą mi dwie kreski na teście owulacyjnym i zglupiałam.Z mężem współżyłam w piątek i wczoraj,i nie wiem czy powinniśmy jeszcze?Szyjkę macicy mam wysoko ale wydaje się być zamknięta,ale pulchniutka.Z tempką się gubię bo różną mam,a śluz raz taki jak by był u szczytu a raz prawie wcale.Poradzcie?

największym ekseprtem, to chyba w tej chwili jest Ania w tej kwesti :tak::-D:tak: jakieś 2 lub 3 strony wstecz napisała w pigułce jak starać się o dziewczynkę :tak: a w skrócie przytulanie na 3 dni przed owulką :tak::-D;-) a wogóle to witam serdecznie

Beatko, nie robimy sobie jakichś wielkich czy drogich prezentów, ale dla każdego z rodzinki jakiś drobiazg, a że na świeta jadę do rodziców i będzie też rodzeństwo, więc trzeba i o nich pomyśleć ( a ja mam 4 rodzeństwa, + jednego szwagra, drugiego prawie szwagra i już prawie siostrzeńca - właśnie czekam na sygnał czy już się urodził), do tego teściowie i brat M, no i M i mały ......:tak::-D:tak:a małemu pewnie gre planszową kupimy, na te długie wieczory w domku to fajna sprawa :tak::-D:tak:

a czy nasza Dorotka się do nas odezwie ?????? i napisze jak samopoczucie i wogóle ?????????

cześć

Medio każda ciąża jest inna. kto wie- może teraz nie przenosisz..... ;-)

Jarzębinko fajny prezent- NOWY POKÓJ DLA SYNUSIA super!!!!!! Faktycznie sporo masz ludzi do obdarowania....;-)

Spiot witaj!!!!

Kinga12 wiem co czujesz, u mnie było tak samo.

Oskar już w nocy nie gorączkował, ale cały czas leży w łóżku. Dopiero w poniedziałek pójdzie do szkoły....;-) Ale po 10-00 już sobie nadrobił zaległości z wczorajszego dnia, a sporo tego było....;-)
Super,żeOskarek już zdrowieje:-).
Beatko obyś miała rację, może tym razem nie przenoszę.:tak:

reklama
Medio słyszałam że przyspieszaczem porodu jest porządny orgazm...... :-D:-D:-D więc do dzieła, połączcie przyjemne z pożytecznym..... :tak::tak::tak:
A tak poważnie, to trzymam kciuki za expresowy poród i kilka dni przed czasem.... ;-)

Jarzębinko no u mnie z prezentami jest tak- Oskar, S, moja siostra, szwagier, ich córka Laura, mama, tata, córka brata S Zuzia, teście, siostra S, mój dziadek a reszta nie dostanie prezentu bo też o nas nie pamiętają więc niech się bujają.....:-D:-D:-D czyli 12 osób ....:szok: nawet nie wiedziałam. Dla dzieciaków i mojej siostry już mam, od poniedziałku kupuję dla reszty klanu.....:-D

Do góry