reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jarzebinka gratulacje dla siostry .
Medio ja na Twoim miejscu to chyba chciałabym przenosić i urodzić nawet 1 stycznia. Inaczej Twój Karolek będzie miał prawie cały rok dopisany .
Beata wspaniałe plany świąteczne . A jak Ci idzie prawo jazdy ?

Ja dziś byłam w Krakowie na kontroli od 8.00 rano a do domu wróciłam o 16.00 . Nie są tam zbyt rozmowni , kolejna wizyta za 5 tygodni . Wiem tyle że nadal jest to chłopczyk ułożony główkowo i waży 1184 g , ilość wód prawidłowa , łożysko na ścianie przedniej po lewej stronie .

Aniu trzymam kciuki za szybkie powitanie Twojej księżniczki po tej stronie brzuszka .

Aniu , Medio ile tak mniej więcej ważyły wasze dzieciaczki w 28 tyg ciąży , bo wydaje mi się że mój Maciuś będzie duuuuużo mniejszy od swoich sióstr .

reklama
Cześć

asus właśnie dokupiłam sobie 14 godzin.....;-) i zmieniłam instruktora, na spokojnego- bo tamten to porażka.

Dziś byłam na zebraniu w szkole, w Centrum i ogólnie mam mało czasu.

Medio????????????????

Asus w 26 tyg. miał 1112 gram,:-)
Beatko ja zaczynam już padać, ciężko mi. W nocy często się budzę, brzusio czasami czuje jakby mi miał pęknąć: ciężki i napięty. Ogólnie cała obolała jestem a do tego sporo mam tych skurczy przepowiadających. Pozdrawiam Cię gorąco.

Ostatnia edycja:
Witam was dziewczynki :-)
Ja dzisiaj padam ....dobrze ze na dzisiaj nie ma zaplanowanych staranek bo chyba nie dałabym rady:tak:.
Wiecie co ? zastanawiam sie nad tym monitoringiem...czy nie iśc jutro lub pojutrze.
Co myślicie?????

Jarzębinko koniecznie jedź do siostry ...musisz się zapatrzeć na dzidzie....tylko nie patrz na siusiaka żeby ci dziewczynka wyszła:-D:tak:;-):-).
KICIA - moje plany na ten cykl to staranka do 13 dc . ja mam cykle 30-31 dniowe a ostatnio staranka były do 12 dc i nie wyszło wiec teraz o wszelkich wyliczeniach i obserwacjach ostatnicj 3 cykli zplanowane z Anią :tak::-), że mam próbować do 13 dc. i zobaczymy co będzie dalej....Mam dwóch aniołków , jednego całiem małego więc nie musze sie śpieszyć...

ANIU...nie mogę otworzyc tego wykresu ...otwiera sie cała lista ..jak on się nazywa????

Dziewczynki noszace swoje skarby pod sercem serdecznie pozdrawiam i zyczę sił ,
Starającym się życzę powodzenia i równiez sił:tak::-D;-):-).

ściskam

Przyjaciół: 1

icon1.gif
Odp: Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)
Witam was dziewczynki :biggrin2:
Ja dzisiaj padam ....dobrze ze na dzisiaj nie ma zaplanowanych staranek bo chyba nie dałabym rady:tak:.
Wiecie co ? zastanawiam sie nad tym monitoringiem...czy nie iśc jutro lub pojutrze.
Co myślicie?????

Witam anuffi, o monitoringu to już chyba wiem wszystko:-D, powiedz tylko jaki jest Twoj dzien cyklu? postaram Ci sie cos doradzic, jak zauwazyłam to Ty tez tak jak Ania masz jeszcze malutkiego dzidziaszka więc rowniez podziwiam:tak: i faktycznie niema co się spieszyc, ale jeżeli koniecznie myslisz o dziewczynce a mysle ze przy dwojce chlopców to raczej tak to naprawde monitoring to najlepsze rozwiązanie:tak: wiesz powiem Ci z doswiadczenia a byłam u Paru ginekologow na tym monitoringu to kazdy zaprzecza tej regule o planowaniu płuci dziecka ze to niby wymyslone naciagane itd ale jak widac na przykładach dziewczyn coś w tym jest więc czemu nieprubowac:tak:

Dobry Wieczór
jaka tu miła konwersacja odnosnie planowania płci
Fajna sprawa jak sie tak pareczka uda.

No ale wiadomo ze najwazniejsze by bylo zdrowe.
Mozna sie tez dietka odpowiednią do plci wspomagac..lecz ile to zwiększa szanse?
Powodzenia mamusie

reklama
anuffi
jezeli faktycznie masz owulke 16/17 to mysle ze 13dc to bedzie wystarczjaco jak pojdziesz:tak: i najlepiej przed serduchowaniem zeby sie upewnic ze dobrze celujesz;-)
ja Ci pokaze po moim przykladzie ja mam owulke miedzy 13 a 14dc
a najwczesniej na monitoring ide 10dc, więc moze sprobuj ;-)
a i najwazniejsz musisz byc zdrowa tzn niemiecie przeziebienia z temperatura bo wtedy owulka sie przesuwa i na monitoringu nic nie zobaczysz:baffled:
powodzenia zycze;-):-)

Do góry