reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

tak naprawdę, to mam mało doświadczenia z testami owu, ale jak są II to czas na przyjemność więc do dzieła :tak:....... tylko dziwne,że aż przez 4 dni .....:szok: ja miałam jednego dnia, mocną i słabą, drugiego prawie równe i koniec ...... potem już tylko jedna kreseczka ......

a ja mogę się pochwalić,że moja siostra w końcu ( po 4 latach problemów) urodziła wczoraj zdrowego synka przez cesarskie cięcie - 4 400 i 58 długi i 10 punktów :-p cała rodzinka w końcu odetchnęła z ulgą,że się już wszystko skończyło i na szczęście tym razem dobrze

Jarzębinko - to wielkie gratulacje dla siostry
Dlugo sie wyczekali ale na dziecko zawsze warto czekac!!!!!

reklama
czesc dziewczyny!

jest nas pare w tym miesiacu, mam nadzieje ze bedziemy sobie kibicowac :-D:tak:
widze, ze wszystkie poluja na dziewczynke :-)
ja juz nastawilam sie psychicznie ze to troche moze potrwac.
zobaczymy .
narazie bedziemy przytulac sie do 10 dnia cyklu (chyba ze wczesniej wyjda dwie kreski na tescie owu to juz nie) no i bede obserwowac sluz i zaznaczac kiedy bede miala owulke.

wiecie moze gdzie mozna kupic ta ksiazke Shettlesa "zaplanuj plec swojego dziecka"? bo rozumiem ze to najcenniejsze zrodlo informacji?
znalazlam cos takiego: Zaplanuj płeć swojego dziecka (484048543) - Aukcje internetowe Allegro
ale nie wiem czy to sprawdzone zrodlo???

Jarzebinko gratulacje dla siostry!!
Aniu jeszcze raz dziekuje!!
Anufifi to jaki masz plan na ten miesiac?

pozdrawiam wszystkie cieplutko :-)

Witajcie Kobietki!
Jarzębinko
wielkie gratulacje dla siostry i duzo zdrówka dla dzidzi i mama. Teraz Ty sie napatrzysz na dzidzię i nawet nie zauważysz kiedy u Ciebie pojawi sie taka mała istotka.

Agnieszka Ty jestes niemozliwa. Wszystko tak dokładnie zaplanowałaś, lepiej niz ja. Powiem Ci że ja tez myślałam o monitoringu ale nie zdążyłam bo udało mi się zaciązyć. nawet w ostateczności myślałam o invitro, gdzi mozna dokonac slekcji, ale wydało mi się to jakieś nie teges...( to tylko raz mi sie taka myśl pojawiała) aczkolwiek pragnienie córki było moja obsesją i tez dlatego sie na nia zdecydowałam od razu. Zresztą mam już swoje lata a sytuacja zawodowa tez akurat była najlepsza na ciąże, więc powiedziałam sobie teraz albo nigdy. Gdybym sie nie zdecydowała wtedy to córka została by tylko w moich marzeniach. Szkoda tylko że nie możesz namówić swojego m na te badanka. Tyle starań i wysiłku na nic.... A może jak ma słabe plemniczki to jak sie uda to może akurat wyjdzie córcia. Życze Ci tego z całego serca.
Spiot
jeśli chcesz chłopca to do dzieła. Dziewczynki na 90% nie zrobisz przy pozytywnym teście owulacyjnym tym bardziej że u Ciebie to on jest jakiś dziwny.

Anufifi
spójrz na ten wykres. 28dni.
Widzę że laska ewidentnie strzelała w dziewczynke i według mnie powinno sie udać, choc zawsze zostaje jakies małe ale.....bo to nie metoda na 100%. W każdym razie ja trzymam kciuki bo to była by nastepna osoba która potwierdziła by teorie 3 dni przed owulką. Nawet karte ciązy założyła dla dziewczynki.

Buziaczki Dziewczynki!

wiecie moze gdzie mozna kupic ta ksiazke Shettlesa "zaplanuj plec swojego dziecka"? bo rozumiem ze to najcenniejsze zrodlo informacji?
znalazlam cos takiego: Zaplanuj płeć swojego dziecka (484048543) - Aukcje internetowe Allegro
ale nie wiem czy to sprawdzone zrodlo???

pozdrawiam wszystkie cieplutko :-)
Mam tez tą książkę ale uważam że jest gorsza. Napisana przez polskiego autora który wzoruje się na dr Shettles, często cytując nawet jego książkę. Poza tym jest o 2/3 cieńsza i nie zawiera tyle informacji i przykładów co tamta. Wiem że dziewczyny tu na wątku maja ta książke w wersji elektronicznej(nie pamiętam kto ja ma), więc poproś to na pewno Ci ją wyslą mailem. Co do ksiązki dr Shettlesa to ja kupiłam tą książkę dawono temu bo w 2000 roku w księgarni, gdzie teraz można ją dostac nie wiem, ale jedna dziewczyna na 28dni ma też dośc dobrą książkę innego autora i też są tam przykłady i analizy czego barkuje u Wójcika. Zapytam ją gdzie ją dostała i dam Ci znać.

Wiesz Amiu zanim zaczełam planowanie dziecka tak jak pisalam uzywalam testow i to wlasnie przez testy dwa razy mialam przytulanko dzien przed owulka a własciwie 12 godzin przed nia i stwierdzilam ze testy to sa dla osob ktore mysla o chłopaku poprostu ciezko po nich powiedziec kiedy bedzie owulka bo raz kreska jest słabsza ledwo widoczna a na drugi dzien juz dwie takie same:szok:, wiec to u mnie odpada.O monitoringu przeczytalam wlasnie na forum i tam dziewczyny pisaly ze jest to jeden sposob na najlepsze zaplanowanie czy chlopca czy dziewczynki na chlopca to juz wogole jest 100%towe bo dzialasz jak pecherzyk jest dojrzaly i gotowe, co do dziewczynki to poprostu jestes na granicach czyli albo sie uda zajsc w ciaze albo jej niebedzie bo zadaleko od owulki ale niema tak zeby bylas dzien przed nia wiec polecam chociaz nie jest to tanie ale jak ktos pojdzie raz w miesiacu tak jak ja teraz robie to mysle ze budzetu nieprzeciazy a i tak na testy trzeba wydac mniejwiecej tez tyle bo na dziewczynke trzeba je czesciej robic wiec jakos sie to normuje;-) aco z tego wyjdzie to dam znac .
Teraz u mnie jest 11dc rano o 8bylo przytulanko ,a wczoraj na Usg pecherzyk mial 15mm wiec owulka albo piatek albo sobota ( przyblizylam sie juz o pół dnia do owulki bo 3 dni przed owulka przez 7 miesiecy nic niebylo wiec dlatego tak zdecydowalam;-)) Co do tych moich wyliczen to najgorzej mam z męzem bo on juz ma dosyc jak słyszy ze jest okres plodnosci to normalnie ucieka:-D:-D:-D smieje sie ze jest bezplodny bo juz prawie rok a nic z tego niema:-D:-D:-D bo on tak niedokonca chce drugie dziecko jak to facet juz ma wychowanego syynka noce przespane wiec po co znow to przezywac, ale widzi jak mi na tym zalezy wiec niemoze nic zrobic:-):tak:
Wiecie co dziewczyny ja przez jakis czas mialam jakies takie opory do tego planowania ze chce ingerowac w plany Boga ze bede miezza to kare czy cos takiego ale ostatnio mi sie przypomnialo ze na naukach przed malzenskich w kosciele sam ksiadz mowil nam i rozdawal takie broszry i ksiazeczki gdzie wlasnie jest pokazane jak zaplanowac samemu plec dziecka i dopiero jak to sobie wspomnialam jakos zaczelam normalnie o tym myslec bo mialam jakos na sumieniu ze robie cos nie tak:baffled::baffled:
pozdrawiam was dziewczynki;-)

Agnieszka... Hehehe to Go lap jak ucieka;-) A co do dzieci to mozesz tarfiac..najwyzej dziewczynka bedzie trzecia!!!!:tak::-);-)
Ania..Asus..Anufifi .. Ja.. juz mamy po 2 dzieci wiec tu chyba bardziej trzeba planowac hehehe;):))) Ktore dziewczynki pominelam z gory przepraszam:)))
Pozdrawiam i trzymam kciuki za dziewczynke;-)

Ostatnia edycja:
Ania napisała "Spiot jeśli chcesz chłopca to do dzieła. Dziewczynki na 90% nie zrobisz przy pozytywnym teście owulacyjnym tym bardziej że u Ciebie to on jest jakiś dziwny&quot;. No właśnie dziwny dlatego pytam,bo może któraś z Was miała podobnie? Ale skoro dwie krechy na chłopaka to nie działam.Dzięki za konkretną odpowiedz.</p>

Ostatnia edycja:
witam...
Jatrzebinka... Gratulacje dla Cioci;-):-)
Kicia... ja mam te książke ...
Wyniki wyszukiwania "planowanie płci dziecka" w dziale Książki, wyników 1 - Merlin.pl

więc jeszcze inna i to ta co Ania o niej pisze;-):-) tylko ze mam w normalnym wydaniu i zamawiana też z tego linka co Ci podalam :))

witam nowe dziewczynkowe staraczki i
POWODZENIA :tak:;-)
Widze ze dziewczynki górą:))0

Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczek;-)

Sylwia ja myslałam o książce która ma Monkey i to chyba jest własnie ta prawda?

reklama
Do góry