Daria, nic się nie martw, na tym etapie waga dziecka i wiek ciąży oceniane są na podstawie obwodu brzuszka, długości kości udowej, wymiaru dwuciemnieniowego i obwodu główki, wystarczy niedokładne "kliknięcie" na obrazie USG i już wynik będzie obarczony błędem, podobno rozbieżność do 3-4 tygodni to norma. Bardzo mi się podoba imię Logan. Jestem zszokowana sytuacją w przedszkolu, biedna Nadia.
Nuuuśka, dużo zdrówka dla Was, jeszcze Kaja się nie wyleczyła a Krzyś ma już gorączkę i zatkany nos. Mega kciuki za dzisiejszą wizytę!
macy, niestety nadal Kai się strasznie nos zatyka, no końca nie widać a na horyzoncie kolejne choróbsko. Dużo zdrówka dla Twojej córci! Ja działałam około 24h przed owulacją w dniu pozytywnego testu owulacyjnego (to najpłodniejszy dzień cyklu). Próbowałam 2 razy O+10 ale w ciążę nie zachodziłam, tą metodą dużo trudniej zajść w ciążę. Podobno komórka jajowa żyje do 24 godzin (choć niektórzy twierdzą, że krócej), jeśli plemniki zatem spędzą kilka godzin w szyjce macicy podlegając procesowi kapacytacji to i tak mają szansę jeszcze zdążyć dopaść komórkę jajową. Pytasz czy dłuższa odległość od owu nie daje procentowo więcej chłopców, masz na myśli odległość przed czy po owulacji? Jeśli przed to podobno dziewczynce sprzyjają 2-3 dni, większy odstęp daje podobno statystycznie więcej chłopców. Jeśli masz na myśli odstęp po owulacji to im większy tym większe szanse na dziewczynkę - kilka godzin po owulacji pH gwałtownie spada a śluz gęstnieje co sprzyja poczęciu córeczki.
Matik, a w 13 i 15 dc test był negatywny?
Ana, to prawda, że wiara w coś to już połowa sukcesu, nasz umysł ma naprawdę mega możliwości.
Dorcia, jejku, nie przepraszaj kochana, po prostu pomyślałam, że żeby ta tabela była wiarygodna pod względem określanej skuteczności to lepiej wpisywać osoby które zrobiły więcej, 3 czynniki to i tak niewiele i kiedyś wpisywałam tylko od 5 ...ale jednak ciężko tyle spełnić a nie chciałam by tabela wiała pustką :-)
gorgusia, nasza Ewcik miała dokładnie te same problemy a tuli już wymarzoną córeczkę, zostań z nami, na pewno się uda!
milenka, super, że się udało, GRATULUJĘ z całego serca, podtrzymujesz nadal 100% skuteczność na naszym forum :-)
Mar-chew, to że dziś znów jest pozytyw oznacza tylko tyle, że poziom LH spada powoli w Twoim organizmie. Kiedy działaliście?