reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix- musimy dać rade:) ale czasami zaczynam wątpić :-( u mnie na dniach powinien zacząć się okres płodny. a u Ciebie? niezłe odloty masz po CLO:-):-):-):-)również zdrówka życze.

reklama
Daria Gratuluję Synka!!!! Chociaż może to duża bułeczka:-) Tak czy siak Colin na pewno będzie zadowolony:-)
Oczyniebieskie ten gin słaby sprzęt miał, w pozycji od dołu powinno być ładnie widać
to Adi 16t4d
IMG_0289.jpg

z tego zdjęcia co widać, to chyba jednak dziewczynkę widać, no ale specem nie jestem i mogą to być równie dobrze uszy:-D
Adi teraz jeździ w Quinny Zapp Xtra i sobie chwalę, jedyny minus, to w pozycji przodem do rodzica, nie ma pozycji całkowicie siedzącej, i muszę Adi kocyk podkładać, jakiś bezdzietny tatuś to projektował! Adi duża, ale chce mamusie widzieć:cool2:

Załączniki

• IMG_0289.jpg
    IMG_0289.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 53
Airfix kurcze niezłe objawy po clo masz.Strach się bać:szok:
Elmo no ja dla mojego miałam taki coneco jaki przesłałaś w linku. Nawet taki sam kolor:tak:

Ostatnia edycja:
Jejuśku ale pustki !!!
Ja właśnie wróciłam z zebrania w szkole... żadne okno nie wybite, ściany całe...nikt oka podbitego nie ma...nie jest źle !!!
Idę trzasnąć jakąś kolacyjkę !!! Kuknę później !!!

Ostatnia edycja:
Jestem !! Melduje sie :-) Zajob w pracy, w domu malo czasu, ale teraz troszke sie poluzowalo :)
Postaram sie wszystko nadrobic ale poki co poodpisuje na to co zapamietalam.

elmo Kochana, odnosnie irygacji. Jakos juz przywyklam, rzeczywiscie po dwoch dniach dziwne uczucie zaczelo zanikac, teraz staram sie przynajmniej raz dziennie aplikowac, i 2x dziennie pic sode.

ana zycze zdrowia Kochana, a nastawianie sie..eh na to chyba nie ma rady niestety. Kazda z Nas sie nastawia na swoj sposob, i z kazdym miesiacem jest gorzej znosci rozczarowanie. Ale jak to dzis napisalam kolezance z watku obok : Mozemy wszystko, tylko same musimy w to uwierzyc, bo nikt za Nas tego nie zrobi. Sila jest w Nas samych a pojawienie sie dzidziusia to na pewno tylko kwestia czasu :blink::happy2:Takze glowka do gory i nie poddawaj sie :*

airfix kurde szok !!! :szok: Ja Ci powiem jedno cos sama od siebie. Mialam swoja owulacje od samego poczatku jak pisalam. Dostalam CLO niestety jak podejrzewam na "oko" gin do ktorej chodzilam co potwierdzilo sie w poniedzialek na usg. Usg wykazalo obydwa jajniki zawierajace wiele pecherzykow w roznej fazie wzrostu. Ginekolog jak sadze zmierzyla endometrium ( pewnie tez na oko ) - 7mm. Mysle sobie - nie tak zle. Oczywiscie ona nie z tych dokladnych, wiec pecherzykow nie pomierzyla, ale ewidentnie wiecej ich bylo w prawym jajniku - okolo 7.
Wczoraj mialam usg u innej ginekolog no i tak .Jestem wsciekla sama na siebie, choc czy na pewno mam o co ? Sprobowalam, teraz zaluje. wczoraj byl 14dc. Usg trwalo prawie 20 minut, gin na prawde dokladnie wszystko wymierzyla.Miesniak ma w tej chwili srednice 14mm.Endometrium dodam jeszcze raz wedlug tamtej gin w poniedzialek mialo 7mm. W tym wypadku wiem ze po raz kolejny wyszlo jej niedouczenie i brak dokladnosci, bo endometrium wczoraj mialo dopiero 6,8mm wiec bardzo malo..jak na owulacje za malo. Co do jajnikow. Na lewym jajniku wiele drobnych pecherzykow, z Niego na pewno nic nie bedzie w tym cyklu. Za to rzeczywiscie ruszyl do pracy prawy jajnik, na Nim okolo 10 pecherzykow w roznej fazie wzrostu. Najwiekszy mial na ta chwile 15x10mm. Niestety wiec, albo owulacja sie opozni, albo nie bedzie jej wcale. Mam przyjsc jeszcze za tydzien na kontrolne usg.
No i wiem juz ze CLO nie pomoglo...wedlug mnie namieszalo. Kurde jak patrze teraz na to, wole miec jeden porzadny pecherzyk z ktorego wiem, ze bede co miesiac miec ta owulacje, a nie 5 czy 4 z ktorych ani jeden nie dojrzeje zeby peknac, a boje sie ze tak bedzie teraz. Tylko co by bylo gdybym brala 1 tabletke jak zalecila gin ? Strach pomyslec po prostu...
Jestem zawiedziona, to na pewno. Smutna, troche zalamana bo nie tego do konca sie spodziewalam. CLO powinno teoretycznie przyspieszyc owulacje, a u mnie okazalo sie kompletna kiszka, bo moze sie okazac ze owulacji w ogole nie bedzie
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
Staralam sie mimo wszystko zaufac choc troche tej gin,monitoring jest nawet wiekszy niz myslalam, ale co sie okazuje...ze chyba sie przestymulowalam mimo wszystko. Plakac mi sie chce po prostu. Ale trudno, poczekamy, zobaczymy jak sie wyklaruje temperatura, moze jednak cos sie "urodzi"..moze cykl nie bedzie spisany na straty.Od wczoraj cmi mnie w jajnikach, i zaczynam miec objawy boli na @, ktore przewaznie mam przed owulka.
W takich momentach zaluje, ze kiedykolwiek zaczelam brac tabletki (anty) i ze kiedykolwiek powstalo w mojej glowie cos takiego jak "planowanie dziecka"...gdybym po prostu odstawila anty i poszla od poczatku na zywiol pewnie juz dawno biegalabym z brzuszkiem, a tak ? Na co Nam przyszly te plany, skoro zupelnie nic z tego wychodzi...
Kreska na tescie owulacyjnym jest od poczatku pomiarow czyli od 11dc. Wczoraj wydawala mi sie wyraziejsza niz wczesniej. Ale czy owu sie odbedzie ? nie mam pojecia. Mam przyjsc na kolejne usg za tydzien, druga gin chyba zaczyna rozumiec ze to juz nie jest moje czcze gadanie.
Jedyny plus ostatnich dni : we wtorek robilam TSH . W Lipcu wynosilo -2,99. Wrzesien dla porowania - 2,05. Biore Euthyrox25 wiec TSH bede na biezaco kontrolowac, zapisy do endokrynologa dopiero w grudniu na przyszly roku wiec totalnie do bani :zawstydzona/y:

dorcia co u Ciebie ?? U Nas juz po zebraniu, nastepne dopiero w listopadzie, ale dzis Ola ze szkoly przyniosla pierwsza jedynke od trzech lat jak chodzi do szkoly. Za brak odrobionego zadania, no wiec cisnienie mi sie troche podnioslo, ale patrze na to z duza rezerwa, bo program w szkole maja na prawde ambitny, duzo trudniejszy niz my w ich wieku.

Ostatnia edycja:
cześ dziewczynki, nie poodpisuję bo jestem u rodzinki i weszłam na chwilkę na neta.
elmo i jak po wizycie, wklejaj z USG zdjęcie ptaszka bo czekam.

Elmo pewnie jak "ochłonie" po oglądaniu siusiaka to do nas zaglądnie !!!
Czekamy z niecierpliwością !!!:-D:-D:-D

Nuuśka dzięki kochana za pamięć...łykam sobie wszystko grzecznie...tak tak...mój M również !!! @ odchodzi pomału-niech idzie w pierony na najbliższy rok !!!
Już niedługo będę szaleć z sodą...jak na razie leczę kolejne zapalenie układu moczowego !!! Buuuuu !!!
A ta jedynka Olusi...może i pierwsza ale nie ostatnia...moja ma już dwa NP....zapomniała książki do anglika i przyrody...szok :szok:
Wiesz kochana że ja za Ciebie mooocno trzymam &&&&

I za wszystkie koleżanki &&&

dorcia Ola ogolnie jak jej caly rocznik jest bardzo roztrzepana. O wielu rzeczach pamieta ale wiele zapomina.Czesto zdarza sie tak, ze nie upilnowana mowi Nam, ze wszystko juz odrobila a tu sie potem okazuje, ze bach jedn, bach drugie zadanie niezaznaczone w cwiczeniach. Ale staram sie spogladac na to delikatnym okiem, wiem ze bardzo sie stara, ale to jeszcze taki wiek - ze glowna role w szkole odgrywa to ktora ma nowy plecak z Monster Hihg, albo jakie lalki wziasc jutro do szkoly :wściekła/y:
Dziekuje Kochana za kciuki ale obawiam sie ze ten cykl bedzie do bani totalnie. Nie bardzo nawet moge miec jakis wzgledny chociaz plan bo nie wiem co przyniesie kolejny dzien. Wczoraj druga krecha czerwona, ale nie jak pierwsza, dzis juz bladoczerwona.No i badz tu czlowieku madry :-(Nie bardzo umiem ogarnac staranka w tym miesiacu. A z soda juz daje rade, choc w smaku to ochydne paskudztwo jest :-pŁ. ostatnio sie patrzy na mnie i mowi - Daj sprobowac bo nie wiem czemu sie tak krzywisz. Dalam . Wyplul wszystko a potem podsumowal mowiac - Ja nie wiem jak Ty mozesz chocia lyk tego wypic :wściekła/y:

reklama
Do góry