reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

elmo ja swoich dzieci na rekach to za dlugo nosic nie dalabym rady :-D jak widac smoki :-) najlepiej maja mamy ktore rodza w ciepla pore bo im nawet spacerowka na plasko rozkladana starcza :) bo te gondole na moje dzieci szybko sie małe robią;/ i to w noszenie jeszcze do tego 2 dzieci i jedno niemowle masakra;/ szukamy mieszkania z ogrodem i jak na zlosc nic teraz nie ma a do konca roku musze cos znalesc:hmm:

reklama
Ewelin gdyby nie to, że mam w planach trzecie bobo to bym Ci za grosze odsprzedała po zimnie tego x landera bo mam jeszcze lekką spacerówkę, a jakbym miała następny kupować to mąż by mi chyba łeb urwał.

Macy na halensie są super te rzeczy ja czasem zamawiam coś chłopakom i naprawdę rzeczy są b. dobre jakościowo tylko na przesyłkę się czeka nawet 3 tyg. Ach ja ja bym chciała mieć babeczkę w domu, ale różem i tak bym jej nie zalewała bo jakoś to niekoniecznie mi się podoba :tak:

Daria moje też to kruszynek nie należały i było ciężko. Twój to już śmiga na swoich to pewnie już prawie w ogóle w dzień go nie musisz za dużo nosić co?? Mój chodzi ale tylko krótkie dystanse. Jak cel jest dalej to jeszcze się boi i na czterech zasuwa.

Witajcie dziewczyny :) ale tu pustki i cisza... ja siedzę z małym w domu bo chorzy jesteśmy :(
Tak sobie podczytuję w wolnym czasie forum wstecz i myślę że szkoda że nie odzywają się dziewczyny którym udało się zaplanować płeć i które już urodziły, nullka, ann, ewcik ...
Widzę że trwa dyskusja o wózkach, ja to dla drugiego chyba patrzyłabym przede wszystkim na wagę bo znoszenie z drugiego piętra 15 kg tako dało mi w kość, a biegałam na 2 razy ... - najpierw stelaż, a potem gondola z maluchem :)
Klaudia dziękuję kochana za przesyłkę :)
Miłego dnia wszystkim :)

Mila czasami go nosze ale to jak jest marudny czy cos a tak to sam biega przed siebie i to jest katorga :-D on tylko przed siebie idzie a nie tam gdzie mama chce :-p wiec jak z nim na spacer to bym pewnie do celu nie doszla;p i na rece jak go wezmę to kwik :-) no i wszędzie sie w drapuje ;/

ja też siedze w domku, w nocy gorączka mnie dopadła 38,3:-:)-(
starać się chcę i wszystko wychodzi na przekór:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Maggie- dziękuje kochana;) właśnie odechciewa się wszystkiego:-( pogoda na dworku przytłacza. nic się nie chce.
nie wiem czy uda mi się z tym planowaniem począć dziecko jakiejkolwiek płci:-( ponieważ za bardzo się nastawiam, a potem rozczarowanie.:-:)-(

witajcie - czytam Was cały czas ale jakoś mi się zalogować nie chciało :-p właśnie składam aplikacje na studia i jak wszystko dobrze pójdzie zaczynam w marcu przyszłego roku :-)
a co do wózka - to ja specjalnie kupiłam Mure aby mieć dużą gondole - i mogłabym wozić swoją córkę w niej przynajmniej przez rok... a i tak w 6 miesiącu przeszliśmy na spacerówke... Hania była taka ciekawa świata i chciała go oglądać a nie wiecznie na niebo się patrzeć :-p

Ana zdrowka Ci zycze:) Mnie infekcja trzymala 3 tyg, zostal mi kaszel , ale juz nie biore nic, bo ile mozna.Kupilam miod dzis i bede jesc sam, z goraca woda i ze wszystkim co sie da ;) Moze pomoze. Ana musi nam sie udac :) Ja to kompletnie nie mam teraz warunkow do staranek, w 3-ke spimy na jednym lozku, w jednym pokoju wszystkie meble,kanapy,narozniki, ustawione wszystko od podlogi po sufit, na lozku ciasno-masakra. Nie wiem co z tego bedzie :p

Nuuuska i Kevinka to Was powinno zainteresowac:) Endokrynolog na ostatniej wizycie powiedzial mi taka rzecz- ze jesli bierze sie Clostilbegyt wtedy zapotrzebowanie organizmu rosnie na hormon tarczycy, dlatego biorac ten lek trzeba miec na uwadze TSH, i do lekow zwiekszajacyh zapotrzebowanie na hormon tarczycy zaczlicza sie tez Pregnyl i Ovitrelle czy jakos tak- te na pekniecie pecherzyka :)

A ja druga dobe odlecialam po CLO- poszlam do lazienki w nocy, a ja mam rece kazda razy 5szt, nogi kazda po 5szt. Drzwi piecioro, szafek piecioro, przed oczami pejczyny, uznalam ze to ze zmeczenia, ale dzis to samo w nocy i nad ranem- rano do tego stopnia bylo zle ze nie moglam znajsc drogi do lazienke, a w kuchni szukalam sciany i zastanawialam sie ktora z 3-ech lodowek to ta wlasciwa zeby sie oprzec ;) Na szczescie po 7-mej rano mnie puscilo, a dzis ostatnia tabletka-dam rade:)

reklama
Airfix ...łoooo matko...po CLO takie jazdy !!! SZOK !!!
Mnie moja ginka ( już do niej nie chodzę ) chciała dać CLO jak nie zajdę do września...zmieniłam lekarza i nic nie mówił o CLO...czas pokaże...obym nie musiała ... TRZYMAM &&&

Mar-chew to trzymam &&& za studia !!!

Do góry