reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie.

Oczy niebieskie a pamietam jak dzis jak mi napisalas ze wlasnie po to aby uniknac takich sytuacji nie spytasz o plec az do usg polowkowego :-) Mam nadzieje ze teraz rozumiesz choc w malej czesci co przezywalam. Na tych dwóch usg bylam w 15 tyg (u innego lekarza i z jego gadki wnioskowalam dziewczynke) ale juz u mojego tydzien pozniej w 16 tyg a wiec na takim etapie na jakim jestes Ty teraz widac bylo chlopca. Moge powiedziec Ci tylko tyle, wiem jak bardzo chcialabys juz wiedziec a ja mocno wierze ze to chlopiec, tym bardziej ze lekarz powiedzial ze widzial co innego wiec mozesz miec duze nadzieje :tak: Poza tym Macy ma racje dobry lekarz nie pozwoli sobie na pomylke. Ja chcialam wiedziec najlepiej w 10 tc jednak jak mam byc szczera dosyc sceptycznie podchodze do tak wczesnych diagnoz jak w 12 tc. A i nawet w 15,16 tc trzeba miec duze szczescie zeby zlapac ujecie tak wyrazne ktore pozwoli okreslic plec na 100%. Trzymam kciuki za Twojego synka a Ty trzymaj za mojego bo ja jutro mam kolejne usg i nadal sie boje ze cos sie zmieni :zawstydzona/y: Wiem ze teraz niewiele Cie pociesza, naprawde Ciebie rozumiem ale dasz rade. A powiedz jak sie czujesz? Wrocilas do pracy?

Maggie zdrówka dla Ciebie i synka!

Dorcia powodzenia! Mega kciuki za nowy cykl &&&&&&&
Pirania &&& by farba nie złazila :-)
Daria Pirania juz rozjasnila znaczenia tych skrutów.

reklama
Piranhia nie mam dostępu do scanera, nie pracuję teraz, a mężowi nie będę zawracać głowy. Wstawiam 2 fotki może coś zobaczysz, pisz.
15 tydz nasze.jpgbąk 15 tydz..jpg

Załączniki

• 15 tydz nasze.jpg
    15 tydz nasze.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 94
  • bąk 15 tydz..jpg
    bąk 15 tydz..jpg
    13,9 KB · Wyświetleń: 95
Niebieskie oczy, mi tez się wydaje ze on widział chlopca jesli powiedział"a ja przez chile widziąłem co innego' ale napewno boi sie pomyłki bo wi ejak bardzo pragniesz synka. Mój lekarz tez ostrożnie do tego podchodzi. mojej kolezance powiedział w 11 że "prawdopodonie "chlopak a to dlatego że to jej pierwsze i jej obojetne. U nas boja sie dlatego sa ostrozni , ale tego co piszesz to mi sie wydaje ze on widziła chłopaka ale czeka na potwierdzenie. wklej to zdjęcie, moze cos wypatrzymy. Trzymaj sie dzielnie, ogromny stres z tym czekaniem. Ale ja tez myślę ze u Ciebie chłopak, tym bardziej teraz po takich odpowiedziach lekarza.
elmo trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, chociaz i tak jestem na 100% pewna synka u Ciebie. ja dalej w swoją córeczkę uwierzyć nie mogę więc rozumiem Ciebie doskonale.trzymaj się ciepło.
macy nie przerazaj mnie proszę tymi pomyłkami, o matko ja sobie ich miny wyobrażam. Ja tez zastaanwiam się nad tym x-landerem tylko zastanawia mnie czy on gabarytowo nie jest taki duzy.
daria ten nawigator bardzo mi się podoba, zgrabniutki taki . ten pierwszy ma za małe przednie koła, ja mieszkam w domku więc potrzebuje dwóch pompowanych bo nie wszędzie jest równiutka nawierzchnia.
Myfanwy, ja powiem tak, z mojej diety wykluczyłam maczne i smazone potrawy, zwiększyłam ilość nabiału do maxa jaki potrafiłam przyjąć i jadłam wszystkie zupy mega gorące, nawet pomidorówkę,duzo truskawek, zurawiny.
Anna sylku możesz i nawet powinnas przed kazdymi strankami. ja brałam takie dwie krople.
maggie kochana dużo zdrówka zyczę.

Ano rozumiem Elmo, rozumiem.
Ale wiesz co, ja nie zapytałam o płeć w ogóle, on sam zaczął temat. Ja czekałam, a jeśli nie chciałby nic powiedzieć, to ja bym nie miała odwagi zapytać.
Wiem, że masz stres przed jutrem ale spójrz na zdjęcia z ostatniego usg, to coś między nogami na dziewczynkę nie wygląda. :-):-) i tego się trzymaj! Powodzenia.

Piranha- dzięuje. gorączki nie miałam, złapał mnie silny katar, ból głowy, dziś już lepiej. nie brałam antybiotyków, brałam tylko polopirynę, apap. moja owu już tuż , tuż. stresuje się , jednak nie napalam się że coś z tego wyjdzie. :-:)-( mogłabyś mi powiedzieć ile czasu przed starankami należy użyć sylku? i ile czasu po?
a odnośnie strzału w 0+12 to moje pytanie jeszcze jest takie - np. silny ból i owu występuje ogodzienie 16.00, to doliczam sobie to 12 godzin i dopiero gdzieś o 4.00 nad ranem powinno być przytulanie? dobrze to rozumiem??
Życze szybkiego wykończenia wszystkich prac i zdrówka dla dzieciaczków.
Oczy niebieskie- lekarz niechętnie chce mówić o płci gdy jest tak wcześnie. pamiętam że mi powiedział dość późno , choć bardzo chciałam wiedzieć. bądź dobrej myśli. ja na opisach zdjęć i na zdjęciach się nie znam , może dziewczyny coś doradzą.
Dorcia- ja też się zastanawiam nad tymi testami co do płci, ciekawe czy są dobre . chociaż za tanie to one nie są. a co do domowych sposobów poznania płci ciekawa jestem czy któraś z Was próbowała sobie wywróżyć i co z tego wyszło. czytałam kiedyś np. obrączce, o kapuście, o sodzie , już nie pamiętam co tam jeszcze było. Nawet jak bym zrobiła w przyszłości test na płeć i wyszłaby mi np. dziewczynka to i tak bym nie wierzyła . więc trzeba czekać. choć wiem że to nie łatwe.

Oczy niebieskie tak włąsnie robie, za kazdym razem kiedy ogarnia mnie zwatpienie wyjmuje z torebki tą fotke siusiaka i wpatruje sie do bólu. Moj lekarz tez z tych ostroznych dlatego wierze ze skoro juz powiedzial to sie nie myli. Twoje zdjecia za rzeczywiscie bardzo malo wyrazne, ja nic tam nie widze przykro mi. Kiedy masz nastepna wizyte?
Ewelin my chyba rozumiemy sie wzajemnie jak nikt inny w tej chwili tutaj. Widze ze szalejesz z wózkiem? Fajnie :-) Co jeszcze upatrzylas ciekawego?

Następna wizyta za miesiąc, :-( chlip chlip.

Ja już przechodziłam przeziębienie tydzień temu z córką. Brałąm leki homeopatyczne bezpieczne w ciąży. Córcia też je brała. Na przeziębienie Osscillococinum od 6 roku życia, ale ważne jest żeby wziąć pierwszą dawkę kiedy tylko pojawi się katar, kaszel lub ból gardła, nie czekać. Tak właśnie zrobiłam, wzięłam na noc i rano gardło już nie bolało, ale profilaktycznie brałam dawki rano i wieczorem przez 3 dni. Do tego Homeovox lub Homeogene na gardło.No i oczywiście miód i herbata z dużą ilością cytryny. Przeszło szybko.

elmo ja też ciągle fotkę z dzidzią podglądam.
Staram sie wypatrzeć jakiś fajny wózek, ale ciężko znaleźć fajny i niedrogi. x-lanader x-move wpadł mi w oko, najlepiej chciałabym uzywany.Nic narazie zbieram info, wogole chciałabym zakupy rozłożyć jakoś na miesiące tzn. zakup wozka, ubranek i kosmetyków bo teraz wszystko takie drogie.A ty masz jakiś wózek na oku?

reklama
Ewelin no szarpnie nas po kieszeni ale co tam :-) Wiesz co wózek mam po córce, nie byl w kolorze rozowym wiec spoko. Zwykły coneco Wózek głęboko-spacerowy 2 w 1 CONECO V4 CHAMELEON (3551930927) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. niepozorny ale bylam z niego bardzo zadowolona. Tym razem zamierzam uzyc tylko gondolki a wiec jakies pol roku a latem kupie fajna spacerówke z usztywnianymi pleckami. Podobaja mi sie te wozki ktore pokazuja dziewczyny jednak w moim przypadku nie ma sensu kupowac nowej gondolki na pol roku. Gdybym nie miala to co innego. Wiekszosc drogich rzeczy mam takich jak lozeczko, fotelik samochodowy, lezaczki, posciel. Musze kupic kilka ubranek, nowy rozek, pieluszki no i oczywiscie kosmetyki. Tez zamierzam to rozlozyc na raty a zaczne oczywiscie od ciuszków ;-) Nawiasem mowiac ogladalam na allego wozki coneco i nowy model nazywa sie nie zgadniesz jak? Coneco ELMO hahaha :-D Ewelin powiedz mi jeszcze jaki rozmiar wzielas tego fioletowego komplecku z H&M?

Ostatnia edycja:
Do góry