Hejka!
Ana, jak zdrówko? Co do wpływu na płeć to zależy od zażywanych leków, często np. antybiotyki podnoszą pH, z kolei gorączka sprzyja bardziej dziewczynce.
Mamo Kubulki, jak fajnie, że do nas zajrzałaś, ale miło się Ciebie czyta :-)
Kevinka, irygacje zaraz po mogą faktycznie powybijać plemniki, lepiej zaraz po stosować np. Replens, i to nie za głęboko by plemniki nie miały bezpośredniego kontaktu a pH spadło na drodze wyrównania odczynu (zaaplikowanie punktowo czegoś o pH 2 spowoduje np. spadek pH całości z 6 do 4, pH musi się wyrównać). Ja bym irygacje stosowała po 4 godzinach gdy już plemniki X są bezpieczne (zdrowe plemniki poruszają się z szybkością 0,1 mm/s, czyli ok. 30 cm na godzinę, jednak nie wszystkie plemniki poruszają się ruchem postępowym w linii prostej, niektóre poruszają się zygzakiem co opóźnia ich podróż i utrudnia osiągnięcie mety, ktoś na in-gender pisał, że plemniki Y poruszają się w linii prostej a żeńskie zygzakami a w śluzie "kółeczkami", jednak podział, że plemniki klasy A to męskie a klasy B - żeńskie byłby pewnie zbyt prosty ;-)). Giga kciuki za podwójne szczęście! ....ja zawsze marzyłam o bliźniakach chłopiec i dziewczynka :-)
krystianmartin, ja bym nie zrezygnowała z testów, czasem naprawdę są niespodzianki w postaci drugiego piku LH a tym samym drugiej szansy. Jeśli owulka będzie 2-4 listopada to lepiej być nie mogło, będę z całych sił trzymać kciuki!
Airfix, hehehe, ja już odpuściłam bąble bo musiałabym zeskrobać farbę na ogromnym obszarze a do jutra musi być pomalowane, po 1 warstwie farby ledwo je widać i teraz trzymajcie kciuki by po 2 warstwie farba nie zaczęła złazić ;-) Super to lekarz wyjaśnił, no to nic tylko działać!
Daria, ale zgrabny brzuszek!
Myfanwy, co do Pepsi - to musi być Cola Light (słodzona słodzikiem) bezkofeinowa. Z warzyw i owoców można jeść żurawinę, truskawki i maliny, por, zieloną fasolkę, ogórki, należy unikać takich warzyw i owoców jak seler, pomidory (wszystkie rodzaje), marchewki amsterdamskie (tzw. karotki), brzoskwinie, gruszki, mięso (ale nie ryby), ziemniaki, morele, banany, jabłka, czereśnie, ananasy, pomarańcze, arbuzy, cukinia.
Oczyniebieskie, lekarz miał na pewno na myśli synka
, wstaw koniecznie to zdjęcie. Nie masz dostępu do skanera?
Maggie, dużo zdrówka dla Was!
Daria, ja rozszyfrowałam tyle:
OFD - wymiar potyliczno-czołowy
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki (szerokość główki od ciemienia do ciemienia)
HC - obwód główki
AC - obwód brzuszka
FHR - ilość uderzeń serca na minutę
FL - długość kości udowej
Ana, według mnie śmiało możesz stosować Sylk przed i po starankach.