reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć Dziewczynki!!

Ewelin, już nie zalazłam wczoraj czasu żeby Ci pogratulować!! Tak w tajemnicy przed nami poszłaś ;-) ...i potwierdziło się, widzisz - super, ciesz się dziewczyno i szalej z zakupami, komplecik mnie rozczulił, szczególnie ta czapeczka :tak:
A maskotkę Elmo z hm kupiłam w zeszłym roku mojemu synkowi i jest to jedna z jego najukochańszych maskotek :-D

I ja się podepnę pod pytanie o wózek - mam spacerówkę MacLarena i teraz kupiłabym tylko gondolę - poprzednio miałam wielofunkcyjny Ecoline Bolder SD i nie polecam go, choć wytrzymał mojego i bratanicę, ale trochę się rozklekotał...

Mama kubulki, Daria - pytałyście o nowe zaciążone - w tym miesiącu gratulowałyśmy Antosi i Klaudii :-D

Za wszystkie staraczki trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

U mnie dobrze, trochę jeszcze pokasłuję i kicham, ale powoli wracam do życia ;-)

Matik, co u Ciebie Kochana?

reklama
Hej
Piranha proszęo radę. Czy mogę zrezygnować z testów owulacyjnych? Od tego cyklu znowu zaczynam mierzyć temperaturę. Testy pomagają nam w określeniu czasu przytulanek. U mnie to nie ma znaczenia bo i tak mój M nie będzie gnał 600 km aby się przytulać. Natomiast tempka pomoże mi określić kiedy była ewentualna owu. Czy dobrze rozumuję. Mam sylk i paski do mierzenia pH a to jest istotne. Dzisiaj zaczynam nowy cykl.

Milla, to może będziemy startowały razem? Zobaczymy, co życie da. Co do zakupów - jak znajdziesz taką terapię, idę z Tobą. :-D
Ewelin, ja już jestem świetną mamusią. :-) To czekanie jest dobijające, bo nie wiadomo, ile jeszcze. Co miesiąc jakieś nowe wiadomości, czas leci, a ja już niedługo stracę termin przydatności do spożycia. Powiedz mi, jak długo przez zajściem stosowałaś dietę?
Piranha, zdrowia dla dzieciaczków. Taki teraz kiepski okres chorobowy. Moja córka też była trochę przeziębiona. Dzisiaj wróciła z radością do przedzskola.
Dorciaa, wiesz, że kobieta to nie jest zwierzę czekające, no i ja do takich raczej nie należę. Lubię wszystko planować z wyprzedzeniem, a tu tylko mogę sobie nogami przebierać i czytać, jak inne zachodzą i planują. No ale narzekać nie powinnam, bo swoją dwójeczkę szalejącą juz mam.
Mamakubulki, taka radość od Ciebie bije. Cieszę się bardzo. Zobaczysz, że i Ty doczekasz się swojej córeczki.
Krystianmartin, nie dopiero, ale już w listopadzie!
Kevinka, bliźniaki to byłoby coś. :-) Ile szczęścia!

Ostatnia edycja:
macy ale to miłe:tak: "już w listopadzie", chociaż w listopadzie to mój M przyjeżdża 31 października a owu mam miec 2,3 lub 4 listopad. Wyjeżdża 3. Więc szansa jest.Hmm najlepiej byłoby 3 rano. czyli 31, 1 a 2 zrobić pauzę? Rany jak to zrobić ???????????????

ewelin ja mialam x-lander xv- mi bardzo odpowiadał:) I synek nawet dluuugo w nim jezdził, tak mu było wygodnie :) No i mega kosz na zakupy, moze nie wielki, ale uwierz ile ja tam pchałam....szok. wozek z zakupami i dzieckiem czasem 30kg wazyl :D
Ana ja chora juz 2,5 tyg, to nie chce mi przejsc. Juz odstawilam syropy bo nie wiem czy mozna, i płukam gardlo srebrem koloidalnym- i tez nie wiem czy dobrze ;)
Kevinka to pieknie ze az dwa pecherzyki, swietnie;) Trzymam kciuki za Ciebie :) ja na monitoring ide we wtorek przyszły, zobaczymy ile sie wychodowało:) A czułas objawy jakies ze ten pierwszy pecherzyk pekł? bo mi po tym cyklu jak pekl ten jeden to dwa dni po scianach z bolu chodzilam :)
Piranhu widze ze z tym remontem Twoim to samo co u mnie, malujesz, szpachlujesz, a tu bąbel...;) i od nowa...a jeszcze u mnie wylewki betonowe schną, wszystko paruje. Mnie dzis maz wyslal po grunt 5l, i Pan mowi-to prosze sobie wziasc. Ja mowie- niech Pan mi poda ktory to jest zebym czego innego nie wziela. Postawil baniak kolo mnie, wiec mowie -ze za chwilke wezme tylko pieniadze schowam. Schowalam, wzielam i ide, ja sie patrze-a zamiast gruntu wzielam farbe fasadową.... hahah myslalam ze tam padne . I tak babe wyslac do sklepu

ewelin to moj brzuch wedlug usg dzis mam 19 tydzien w pasie 73 cm i to jest brzuch najedzony mega wymiarow :) DSC05408.jpg

Załączniki

• DSC05408.jpg
    DSC05408.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 67
Hej babeczki.
Ewelin czekam na ten czwartek i na potwierdzenie, przyznaje. Sliczne ciuszki zakupilas, chyba tez kupie komplecik z tej serii. Na jaki rozmiar sie skusilas? 56 czy 62? :) A ten Elmo jest swietny, juz kilka razy mialam go w dloni i usmiechalam sie do niego :) Sa tez skarpety z serii Elmo, napewno zakupie :)
Piraniu milo ze zagladasz mimo ze jestes tak zajeta. Zdrówka dla dzieci! I niech remont szybko i z sukcesami sie zakonczy.
Airfix Ana fazy ksiezyca wplywajace w jakis sposob na plec jednak i ja i Ewelin staralysmy sie w tej samej fazie ksiezyca (po pelni) jak widac zachowujac pozostale czynniki moze sie udac. Przylozcie sie do tych zasad ktore mozecie zachowac i bedzie dobrze.
Daria sliczne masz dzieci :) a brzuch rzeczywiscie maly, jakbys sobie dobrze pojadla ;) ja mam juz wiekszy, jeszcze w dzien jak w dzien ale na wieczor jakby rósł hehe
Macy dzieki, Ty to mnie zawsze sprowadzisz na ziemie :) wierze ze i Ty wkrotce bedziesz miala swoj moment &&&
Mamakaja super wynik :) Trzymam kciuki za dalszy spadek &&&
Mamawczesniaka wspolczuje mdlosci. Mi to tak uprzykszalo ciaze ze masakra. Z reszta nadal mi niedobrze wieczorami, szczegolnie jak jestem glodna ale juz da sie przezyc. Niech Ci szybko przejdzie, trzymaj sie!
Nuśka no to wlasnie o tym dziwnym uczuciu po aplikacji mowilam, ale mi szybko mijalo. Jesli Cie jakos podraznia to pomysl o tym zelu pre seed, ponoc i tak go trzeba wymiaszac z soda i dopiero wtedy zapodac ale pewnie reakcja w srodku lzejsza ;) Trzymam kciuki aby w przyszlym cyklu paski nie byly Ci juz potrzebne ;)
Mama kubulki pozdrawiam :)
Kevinka kciuki &&&

Za wszystkie staraczki mocno trzymam kciuki i przesylam moc fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i zdrówka dla chorujacych!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Do góry