reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marchew :) watek niestety dla mnie nie do ogarniecia, nawet jakbym chciala nie nadazalabym z czytaniem wszystkiego co pisza dziewczyny, z natury wole bardziej kameralne miejsca :zawstydzona/y:
Milo, ze tu jestes :happy: wykresu na ovu juz nie mam, u mnie kompletnie sie nie sprawdzil bo wyznaczal owu w innym terminie niz rzeczywiscie byla, poza tym wariacji mozna dostac od dwoch wykresow, i sledzenia wszystkiego. Staram sie odpoczac psychicznie od poprzedniego cyklu, bo najgorzej to przesadzic a mnie juz niewiele do tego brakowalo:cool: U Was pelna para staranka o synusia ? :happy:

reklama
Nuśka na wynikach ani damskich ani meskich sie kompletnie nie znam ale wiem ze rady Pirani sa bezcenne, widac nie ma czasu ostatnio bo malo zaglada ale jak bedzie napewno Ci doradzi zobaczysz. Masz racje na lekarzy ciezko liczyc, umiesz liczyc licz na siebie. Pewnie po takim okresie staran to i jakas blokada w glowie sie zrobila a tu latwo sie mowi wyluzuj sie nie? Ale Pirania calkiem niedawno pisala do Krystianmartin i Dorci ktore tez dlugo sie staraja, sproboj tego odszukac. Bedzie dobrze &&&& ;-)

witam
Gratuluje wszystkim ciążóweczką,
wybaczcie ale ników nie dam rady zapamietać,
Ewelin gratuluje córki !!!!!
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki &&&&
Elmo jak Twoje samopoczucie???
mdłości już całkiem mineły?

Witaj Kate.
No wlasnie pisalam wyzej ze mdlosci wrocily od poniedzialku. Juz nie tak silne ale niedobrze jest. A juz tak dobrze sie czulam.
A Ty jak zyjesz?

Elmo przepraszam, ale tak czytam z doskoku,
w tym tygodniu ciąży powinno już byc wszystko ok,
miejmy nadzieje, ze to ostatnie mdłości i bedzie tylko lepiej a w razie w
niech Ci gin Torecan przepisze, i pij zimne napoje , jedz zimne lody, naprawde pomaga
a co u mnie?
mój 3 latek chodzi do przedszkola, młodszy też by chciał ale wiek go nie puszcza :-D
troszke zdrowie regeneruje, badania robie, i mam nadzieje, ze
w przyszłym roku bede mogła zacząc starania o baby

elmo blokada w glowie to jedno, bezsilnosc to drugie a rozgoryczenie kiedy znowu sie nie udaje - trzecie. Razem po prostu jak bomba zegarowa :-(
Widzialam mniej wiecej liste jaka pirania dala matik,ale nie wiem jak u Nas stosowac, i czy byloby to wlasciwe. Pozostaje czekac na rade :tak:
Widzialam rowniez ze stosujecie limonke na obnizenie pH, diete jak i specjalne witaminki :happy:
Nie wiem jak Nas ugryzc, wiec licze na Wasze rady :tak:

Witaj Nuśka, miło ze chcesz do nas dołączyć. ja za bardzo nie pomogę bo się nie znam na wzmacnianiu nasienia ale będę trzymać kciuki.
dzięki kate, dziękuję za gratulacje i dużo zdrówka życzę.
Elmo Michał ślicznie, Michaś, Michałek. Mike. ja teraz myślałam o Olku dla chłopca(gdyby jednak był chłopiec)bardzo mi się podoba to imię, tak naprawdę mój młodszy miał być Aleksandrem ale później jakoś się nam zmieniło. Teraz mąż cos mówił o Aleksandrze dla dziewczynki ale jakoś mi nie pasuje, ta Gabi po głowie michodzi.A kupiłaś jakieś botki? wklejaj zdjęcie jak tak.
Anna a co tam u ciebie?
Antosia ochłonęłaś już?
araki to może do lekarza sie udaj, mi gin powiedziła jak ostra choroba to lepiej wziąść antybiotyk dozwolony dla kobiet w ciąży niż siedzieć z infekcją bo ona tez nie jest obojętna dla organizmu. A Ala to był mój pierwszy typ jak byłam w pierwszej ciąży, ale teraz pełno Alicji u moich znajomych więc odpuszczam.
daria a co tam u ciebie, czekamy na wieści.

Od czego tu zacząć !!!!!!!!!!!!????????????????

ELMO PIRANHA
kobiety Wasza wiedza dla mnie jest cenniejsza niż rady niejednego lekarza !!!

Elmo złapałam fluidki...oczywiście podzieliłam się z Marchew i Wiedźma :tak::tak::tak: po równo !!! Nuuśka a Ty chyba też siusiakowa jesteś nie ?????????
Za Was kobiety trzymam zaje...ście mocno !!!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ewelin ,Magie , Krystianmartin, Araki ...dziękuję za wszystkie dobre rady i każde dobre słowo !!! Nie sądziłam że mnie tutaj tak miło przyjmiecie !!! Naprawdę jestem wzruszona !!!

Za wszystkie kobietki którym marzenia o II niebawem się spełnią trzymam
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i niebieskie gdybym czasami kogoś wyżej pominęła !!!

Ja dzisiaj rano nie wytrzymałam i zadzwoniłam do urologa... podałam mu nazwy leków jakie mamy zamiar łykać...ma mi oddzwonić po 16...czekam jak na szpilkach !!!
Chyba najlepszym wyjściem będzie fertilman i fertilcare...mniej do łykania !!!
Dodatkowo już kupiłam dla M macę na allegro !!! Na stówe nie mogę zażywać Cytrynianu i Wit z grupy B ( choć może te dawki w fertilcare nie będą aż tak wielkie ???)
Od nowego cyklu wracam do pomiaru tempki, dzisiaj przyszły mi paski do pomiaru ph ( choć nie mam pojęcia jak ich użyć )

Elmo kochana napisz mi jakie ph jest idealne...i kiedy dać tą sodę ( też kupiłam )???
Ja zażywam teraz castagnus i oeparol ( i leki na nerki)
Moje wyniki badań...TSH 1,79 uIU/ml
Progesteron (23 dc) 15,17 ng/ml
Prolaktyna ( 23 dc) 20,9 ng/ml
Castagnus biorę na wyrównanie prolaktyny i progesteronu bo są ciut za wysokie

Odezwę się jak tylko będę mieć wieści od lekarza ... ale jestem ciekawa co mi powie !!!???

Przyznam się Wam dziewczyny że nasze starania o dzidzię stały pod wielkim znakiem zapytania...bo znowu odezwały mi się nerki...bolą bardzo często. Ale urolog i ginekolog zgodnie twierdzą że lepiej z moim zdrowiem już nie będzie więc albo teraz, albo nigdy !!!
Często zastanawiam się jak to będzie jak nam się już uda !!! Fizycznie psychicznie i finansowo damy radę...w to nie wątpię !!! Może dzidzia nie będzie miała najdroższych ciuszków i zabawek ale miłości , przytulania na pewno dostanie w nadmiarze !!! Ale przeraża mnie myśl że mogę mieć atak kolki nerkowej albo wodonercze w ciąży , albo jak dzidzia będzie maleńka...co wtedy ??? Żadnych leków mi nie podadzą -bo nie wolno- a i mój ból dla dziecka też nie dobry jest ! Tak źle , tak nie dobrze !!! Ale na razie się nad tym nie rozczulam ( co nie znaczy że nie myślę ) Jak Bóg da ,a mąż zrobi dziecię to będę robić wszystko żeby do ataku nie doszło !!!
To jedyna rzecz która do tej pory zawsze stała na przeszkodzie w posiadaniu kolejnego dziecka ...stała przez 10 lat ...o 10 lat za długo !!!

Moja córa jak się dowiedziała że BB ciocia Antosia będzie mieć dzidziusia to powiedziała...no mamuś to teraz Twoja kolej !!! I tego się trzymam !!!

Myślę że nie macie mi za złe tej prywaty...ale teraz mi jakoś tak lżej !!!

Miłego dzionka kobietki !!!

Kate dzieki, nie jest juz tak zle. W pierwszej ciazy mialam do tej pory mdlosci bardzo mocne i bez przerwy, teraz sa juz widac z przerwami i da sie zyc. Jak sie czyms zajme to nawet nie odczuwam wiec naprawde nie narzekam. Tym bardziej po tym co przeszlam na poczatku ;-) no wiec zdrowka Ci zycze i duzo wytrwania w planowaniu na przyszly rok!

Ewelin Zuza tez miala byc opcjonalnie Aleksandrem ale mam proste i pospolite nazwisko, tak "dumne" ze tak powiem imie w polaczeniu z nazwiskiem wydaje mi sie smieszne a Michal tak naprawde zawsze mi sie podobalo. Jestem na etapie namawiania mojego M. Choc widze nie protestuje wiec jest dobrze ;-) Tak naprawde czekam na te badania polowkowe, kiedy juz mam nadzieje plec bedzie pewna rusze z jakimis wiekszymi planami. Botki zakupilam w pull& bear · Kozaki i botki - BUTY - Pull&Bear Polska na zdjeciu nie wygladaja tak fajnie jak w realu. Poza tym wydalam kupe kasy, zakupilam dziny ciazowe nawet w HM, no zaszalalam heh

Araki Ewelin ma racje zbyt dugo przeciagajaca sie infekcja moze byc gorasza niz antybiotyk wiec moze lepiej cos łyknąc i podleczyc sie raz a dobrze.

Dorcia:
[FONT=&amp] Ph dla planujących synka, powinno być następujące:

- Dla Matki:7.5-9

- Dla Ojca: 9+ [/FONT]

Powiem Ci tak, ja mialam obawy co do aplikacji tej sody ale sugerowalam sie tym ze i tu i na ingender dziewczyny stosuja i rodza sie zdrowe dzieci wiec chyba na zdrowie dzieciatka wplywu to nie ma, a o to sie niepokoilam. Ja aplikowałam około 2 razy dziennie na tydzien przed owu, sprobuj przynajmniej raz, w dniu spodziewanej owulacji rowzniez, godzina przed staraniami i 20 minut po. Jesli chcesz utrzymac wysokie ph bo nadal zalezy Ci aby sprobowac na chlopca warto aplikowac tak do O+24 czyli do 24 h po owulacji co 4 godziny. To nie maja byc jakies wielkie ilosci, delikatnie namaczasz koniuszek palca, maczasz w sodzie i buch do srodka. Uwazaj nie za wysoko zeby nie dotknac szyjki! Matko ale rady :szok:

Dorcia wszystko co wiem wiem od Pirani i ewentualnie z linków i stron ktore polecila. Sama nie wiedzialabym nic, jej muszisz dziekowac naprawde.

Dorcia najtrudniej podjac decyzje o dziecku. Najwazniejsze ze go chcecie bo jesli milosci mu nie zabraknie to cezgo chciec wiecej. Glowa do gory!

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelin- dziękuje za pamięć:) u mnie nic nowego. dziś złapałam ogromnego doła i wszystko mnie zaczyna przytłaczać:-( nie mam nawet się z kim podzielić moimi smutkami tzn, chodzi o płeć żeńską:-:)-( mam ostatnio problemy z moim synkiem , nie jest chory (odpukać) ale nie umiem sobie czasami z nim poradzić. od malusieńkiego daje popalić, no i tak mu zostało. potrafi być aniołkiem, ale ostatnimi czasy jest bardzo niegrzeczny, bardzo się złości :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zabroniłam mu już gier bo jak nie umiał czegoś przejść to awantura. dziś rano obudził się 6.40 i od razu chciał bajke , nie zgodziłam się by oglądał ją u nas w pokoju tylko u siebie , to on wtedy ryk, krzyk itp. masakra jedna wielka, siedział w swoim pokoju. za kare zabrałam mu telewizor z pokoju, jak wróci z przedszkola to się zdziwi. ogólnie jestem rozbita. mieszkamy z rodzicami lecz w innej części domu, (budujemy swój domek, jednak nie wiem kiedy się tam wprowadzimy:-()to mój syn mi dziś powiedział że on do babci i dziadka pójdzie, że ja jestem zła.
Przepraszam Was dziewczyny że się wyżalam nie na temat forum, jednak jest mi ciężko

to jest prawda chyba że jak się dziecku chce oddać wszystko, co samemu się nie miało w dzieciństwie to jest źle.
obwiniam siebie za to wszystko . jednak jestem surowa, rygorystyczna, konsekwentna,jest karany jak źle zrobi, jednak nie umiem sobie z nim poradzić czasami.
marze o drugim dziecku a z jednym nie daje rady:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny (przepraszam że z nicka nie opisze ale już wszystkich nie pamiętam) życze dwóch kreseczek na teście , a zaciążonym kobietkom zdrówka.

ja wczoraj zaczęłam z rephresh. jednak nie mam zapału jak poprzednio, bo wmawiam sobie że i tak się nie uda.

Ostatnia edycja:
Do góry