reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam sie znad porannej kawy (przez niskie cisnienie nie potrafie z niej zreygnowac, ale pocieszam sie tym, ze przynajmniej zakwasza). Własnie moknie mi całe pranie i nawet nie ma już sensu lecieć zdejmować ;)
Co tam jeszcze...
Na metode O+12 sie chyba nie zdecyduje, postawie raczej na dzialania do ok. 3 dni przed prawdopodobna owulacja.
Nadal czekam na @ i zaczynam się niecierpliwić, bo to już 31dc... (tu pytanie, czy to prawda, ze duze dawki wit. C wydluzaja cykle?)
Poczytalam tez wczoraj o tym Sylku i zamowilam probke.

Miłego dnia, trzymam kciuki za wszystkie staraczki :)

reklama
Elmo Botki super, ale odważnie - na obcasie kupiłaś. Ja tez tak oglądam jakieś buty ale myślałam o płaskim obcasie. chociaż teraz się zastanowię, może niewielki obcas nie był by zły.A zawsze to jednak bardziej sexy w butach na obcasie.
Dorcia tak trzymac, widze że córa tez juz bardzo chce rodzeństwo. A miłośc rodziców najważniejsza, drogie szmatki niemowlaka raczej nie ciesza a raczej cyc mamy.

I jeszcze prośba do staraczek dziewczynkowych i tych, którym już się udało. Czy możecie podać jakieś swoje przykładowe jadłospisy z całego dnia w diecie dziewczynkowej?

update:
Trudno mi ostatnio komponować posiłki, bo już się gubię w tym co powinnam, a czego nie. Jem grzecznie nabiał, ale mam też obecnie spore ciągoty do kasz, ryżu, kuskusu w połączeniu z oliwą i różnorodnymi warzywami, ale te ostatnie wypadałoby chyba ograniczać...?

Ostatnia edycja:
Elmo botki świtne... Ja to bym sobie w takich zęby wybiła przy pierwszym lepszym zejściu z chodnika :-D:-D:-D

Rady Piranhy są bezcenne...tak ,tak ,tak !!!! Ale Ty kochana wcale nie musiałaś mi odpisywać na te wszystkie moje pytania,a jednak odpowiadasz na te nawet najbanalniejsze i czasami śmieszne !!!

Ok...o sodzie dzięki Tobie wiem już wszystko !!! Pisałaś też że miałaś lekkie podrażnienie !!!??? Ja właśnie sprawdziłam moje ph i jest 4,5...to za mało :no:
Od dzisiaj mówię ...moja koleżanka SODA :-D:-D:-D Można przesadzić z tą sodą ???

Ana kobieto wyżalaj się , wypłakuj, chwal i ciesz razem z nami...po to tu jesteśmy !!! Ja opiekuję się 5 latkiem koleżanki, i powiem Ci że jak mi się trafi "taki element" to zaliczę wychowawczą wpadkę....nie daję sobie z nim rady !!!!!!!!!!!!!! WYMIĘKAM !!!!!!!!!!!

Ewelin moja córka nie marzy o niczym innym ( już od dłuższego czasu)
Najbardziej jej przykro jak ktoś gratuluje że ja jestem w ciąży (mam nadwagę i otyłość brzuszną) a to nie prawda...i Młoda wtedy płacze że marzy żeby w końcu takim ciekawskim osobą zamknąć gemby !!! Każdemu wydaje się że jak się ma brzuch większy to od razu ciążą...a czy każdy noszący ciemne okulary jest ślepcem ??? Szlag mnie trafia na takich ludzi, którzy myślą że spłodzenie dziecka to tylko "jeden sexik" i już. I cholerka bolą testy "nooo Wam to już by się przydało drugie " " niech Ci się nareszcie coś przyklei" "coś słabo się staracie o siostrzyczkę dla Młodej "...nosi mnie normalnie !!!

Elmo zerknij na link...ja przez rok...albo i dłużej łykałam Litocid ( cytrynian potasu ) czy to to samo co ten cytrynian bez recepty ??? Jakiś czas temu pytałam urologa czy mogę łykać cytrynian potasu...a on na to że nie ...a teraz wychodzi że łykałam go ponad rok !!!
Piranha a co Ty o tym myślisz ???
http://www.labor.com.pl/?k=katalog&w=&d=1&d1=8

Ostatnia edycja:
Hej,
Dorcia wróciłaś z takim entuzjazmem i gotowością do pracy ( o dzidziusia ) że aż miło się Ciebie czyta:tak: Widać po Twoich postach, że energia Cię rozpiera:tak: Super:-)
Elmo też chce takie botki, piękne! Teraz czekam na zdjęcie czegoś niebieskiego:-D
Słuchajcie poczytałam a tym leku euthyrox n 50 i okazuje się, że na początku leczenia powinnam przyjmować połowę euthyroxu n 25 czyli 12,5.A ja od razu na 50.Ponoć to może być dla organizmu szok i można w drugą stronę polecieć z tsh a mianowicie wpaść w nadczynność tarczycy:szok: Poza tym coraz gorzej się czuję po tym leku mimo że było dobrze.Mam bóle serca,mięśni, zaraz wybieram się do lekarza.
A co tam u Darii? Nic nie pisała?

Mamakaja...tak mówisz ??? Oj baby ja Was po prostu kocham ... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Pozdrawiam Cię serdecznie !!!
Już niedługo nam się uda...zobaczysz !!! :tak::tak::tak:

&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&

DLA CIEBIE MAMAKAJA
&&&&&&

Dorcia Ł. jest bardzo za synusiem,ja wiem,ze bede szczesliwa majac dzieciatko ale bardzo bym rowniez chciala zeby byl synus.
wy rowniez staracie sie o chlopczyka ? Mozecie mi podpowiedziec jaki zestaw witaminowy najlepszy ? W co wzbogacic Nasz jadlospis, a co odstawic ?

Kwas foliowy jaki biore zarowno ja jak i Ł. - dawka 400ug
Magnez - dawka 375mg + 5mg wit. B6
L-karnityna - 500mg

Wszystkie te witaminki po 1 dziennie, oczywiscie L-karnityne bierze tylko Ł. ;-)

elmo mozesz mi wytlumaczyc o co chodzi z tymi paskami pH, jak to dokladnie dziala ? Tzn wiem co to jest i jak wyglada, ale nie wiem dokladnie co i jak, kiedy sie stosuje i przede wszystkim jaki powinien byc wlasciwy odczyt. Zastanawiam sie ostatnimi czasy czy problemem nie jest wrogi sluz. Duzo czytalam na ten temat i czasem powody moga byc strasznie blache.
A co do butkow - swietne :-)!
Albo po prostu zle sie przytulamy i mimo wszystko nie trafiamy w odpowiedni czas :zawstydzona/y: Dlatego wazna jest dla mnie Wasza opinia bo Wy w temacie siedziecie nie od dzis i od Was na prawde wiele sie moge jeszcze nauczyc.

Ana a ile lat ma synus ? Powiem Ci, ze dzieci maja te swoje etapy buntu, pamietam ze z Ola tez bylo bardzo ciezko w pewnym etapie, dokladnie przedszkolnym, bo kolezanki mialy to i ona musiala miec, ale nie bylo to tez wymuszane, wiedziala na co moze sobie pozwolic a na co nie. Chyba najwazniejsza w takich momnetach jest konsekwencja w podejmowaniu decyzji, bo kazda z Nich rzutuje na przyszlosc Naszych dzieciaczkow, to co w danym momencie dla Nich wydaje sie byc krzywdzace, za pare lat moze okazac sie najwiekszym zbawieniem. Nie masz siebie przede wszystkim za co obwiniac, bo na pewno jestes wspaniala mama, najwspanialsza jaka potrafisz byc ! Czy dziadkowie go rozpieszczaja ? U Nas byla sytuacja w pewnym momencie takiego typu, ze ja bylam zla i Ł. bo jak jechala do mojej Babci, to miala wszystko co chciala, najwieksze pierdo** swiata doslownie, na ktore my jej nie pozwalalismy.To bylo najgorsze co moglo byc - takie podwojne wychowanie mozna rzec, bo jak wracala do domu trzeba ja bylo przestawic na wlasciowy tor.

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuśka ja przeczytałam cały opis starań Elmo...chylę czoła dla jej determinacji i wytrwałości !!! Opis starań na str 6870 !!!
Postaram się jak najwięcej z porad Elmo i Piranhy zastosować...ale ze mną jest ten problem że nie wszystko mi wolo jeść i zażywać ( sporo niestety nie wolno)
Co do pasków ph też kupiłam sobie i dzisiaj mi przyszły... jeden spróbowałam i wyszło 4,5 ph ...więc za niskie...powinno być ponad 7
U nas nie wiadomo gdzie tkwi problem...wiem kiedy mam owulację więc działamy wtedy...ale jak widać z mizernym skutkiem
Przez 6 cykli mierzyłam temperaturę i sprawdzałam owulację testami...później dałam spokój bo myślałam że się uda jak odblokuję psychikę...i się nie udało... więc wrócę do tego jak tylko zacznę nowy cykl

Elmo kochana jak możesz to napisz nam coś więcej o mierzeniu tego ph ???
Bo sama niewiele wiem :-p:eek:

Do góry