reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
witam Was wieczornie z lampką wina w dłoni... właśnie świętuje rozpoczęcie nowego cyklu - w którym w końcu uda mi się zajść w ciążę :tak: i tego się będę trzymać :-p

Cześc dziewczyny
Ale miło sie Was czyta. Dorcia widzę że skrzydeł dostałaś, taki piękny post napisałaś. Pewnie że się uda i będzie z tego śliczny chłopczyk. A jak w mężu masz sprzymierzeńca to połowa sukcesu.
marchew to ja wirtualnie z Tobą ta lampkę piję za pomyślny cykl.:-)

Dorcia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :-) nie powiem Ci co sadze na temat Fertilman i Fertilcare bo ich nie znam. Czy one nie maja w skladzie zbyt duzo wapnia? Nie wiem. Moja liste suplementow konsultowalam z Pirania, doradzla co jeszcze dorzucic i jak widac byla skuteczna. Moze doradza dziewczyny ktore łykały, napewno sa dobre skoro Pirania je poleca. Zbierz sie w sobie przemysl co i jak i bedzie dobrze. Widac ze jestes pozytywnie nastawiona, super :tak: Tylko jeszcze raz powiem, dawki apteczne sa za male! Tepmke mierzylam do samych II a jesli o ph to ja mialam ph metr elektroniczny ktory zepsul mi sie jak mialam @ w cyklu staraniowym. Upadla mi elektroda na płytki w lazience po plukaniu i mimo ze nie pekla pokazywala straszne glupoty, ph powyzej 11 i nie dalo sie juz nic zrobic. Ale ja zdarzylam przebadac swoje ph wzdluz i wszerz w poprzednich cyklach wiec z perspektywy czasu mysle ze nawet dobrze sie stalo, mialam mniej stresu w trakcie staran, nie latalam mierzyc ph. Mialam pewnosc ze soda aplikowana co kilka godzin utrzymuje wysokie ph. Jednak zachecam Cie aby sprawdzic to na sobie. Dorcia pamietaj zdrowie i zdrowe dziecko jest najwazniejsze wiec trudno z ta dieta. A ja owszem zrobilam duzo, dobrze sie przygotowalam ale cykl staraniowy byl tylko jeden. Jestem pewna ze z kazdym kolejnym moja energia i sily bo opadaly i juz nie bylabym tak przygotowana jednak mysle ze napewno mozna miec synka czy coreczke planujac to z duzo mniejszym poswieceniem ;) &&&&&&& Powodzenia!!!
Mamawczesniaka w takim razie juz czekamy na 30 wrzesnia :)
Klaudia chyba jeszcze Ci nie gratulowalam zatem GRATULACJE!!! Spokojnej ciazy zycze i wymarzonej coreczki ;)
Marchew &&&& za nowy cykl!!!
Macy ja niestety wole batony niz swoje wypieki ;)
Airfix zdrówka zycze i &&&& za nowy cykl!
Maggie zdrowka dla Ciebie i synka! Zaczyna sie nie?
Ewelin no jak widac 13 okazala sie szczesliwa. Powiem Ci ze wiem ze sie denerwujesz tymi 90% bo mi powiedzial ze na 100% a i tak zachodze w glowe. Glupota ale wiesz jak jest. Powiem Ci ze duzo mysle o tym czy aby napewno bedzie zdrowy, tak bardzo bym chciala aby byl. Nie idz do innego lekarza, dwa tyg zleci jak z bicza strzelil. Nic sie tam nie przykleilo nie boj sie, to napewno dziewczynka przeciez widac bylo juz po nubie!!! :) Wczoraj nic nie zakupilam w kolorze blue, poogladalam rzecz jasna :) ale odpuscilam. Po wizycie polowkowej jesli plec sie potwierdzi zaszaleje na calego. Imienia brak, pomyslow kilka jest ale nic pewnego. A u was? Macie juz imie?

Ostatnia edycja:
Elmo oj tak zaczyna się chorowanie, zobaczymy jak to będzie, oby jak najmniej :)
Marchew kciuki za pomyślny cykl i chłopczyka.
Ewelin lekarz Twojej dziewczynce już nie nie urośnie na pewno, ciesz się swoim małym szczęściem, chyba jesteś mega szczęśliwa, nie wyobrażam sobie jaka to radość jak się marzenia spełniają.
A wiecie co wczoraj się dowiedziałam że moja koleżanka będzie miała chłopczyka, strasznie się cieszy bo bardzo chcieli synka, celowali w samą owulację i miała monitoring cyklu
Dorcia z taką energią i podejściem wkrótce się uda

Ostatnia edycja:
reklama
:-) cześć,
Marchew :tak:podoba mi się takie podejście! ;-)życze szybko udanego cyklu.
ewelin dzięki,:-)równa babka jesteś,że nawet nowicjusze mogą liczyć na miłe przyjęcie,i dobre słowo.
Dorcia tak,a już niedługo dołączy do nas Marchewka w boju o siusiaka. Co do Fertilmen to powiem Ci że dla mnie to było wybawienie. Mój M w ogóle nie wierzy w to całe 'planowanie',dla niego dziecko to jest sypianie ze sobą,a nie tony proszków do łykania. Nie było szans żeby mi 6 tabletek na dzień dobry łykał,więc zakupiłam zestaw Fertilmen,do tego brał L-karnityne,i wit E. :happy:ale widzę że Twój małż jest skory do współpracy...tylko pozazdrościć!
Antosia ja też dołączam do gratulacji:-)!

Do góry