reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
witam Was wieczornie z lampką wina w dłoni... właśnie świętuje rozpoczęcie nowego cyklu - w którym w końcu uda mi się zajść w ciążę :tak: i tego się będę trzymać :-p

Cześc dziewczyny
Ale miło sie Was czyta. Dorcia widzę że skrzydeł dostałaś, taki piękny post napisałaś. Pewnie że się uda i będzie z tego śliczny chłopczyk. A jak w mężu masz sprzymierzeńca to połowa sukcesu.
marchew to ja wirtualnie z Tobą ta lampkę piję za pomyślny cykl.:-)

Dorcia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :-) nie powiem Ci co sadze na temat Fertilman i Fertilcare bo ich nie znam. Czy one nie maja w skladzie zbyt duzo wapnia? Nie wiem. Moja liste suplementow konsultowalam z Pirania, doradzla co jeszcze dorzucic i jak widac byla skuteczna. Moze doradza dziewczyny ktore łykały, napewno sa dobre skoro Pirania je poleca. Zbierz sie w sobie przemysl co i jak i bedzie dobrze. Widac ze jestes pozytywnie nastawiona, super :tak: Tylko jeszcze raz powiem, dawki apteczne sa za male! Tepmke mierzylam do samych II a jesli o ph to ja mialam ph metr elektroniczny ktory zepsul mi sie jak mialam @ w cyklu staraniowym. Upadla mi elektroda na płytki w lazience po plukaniu i mimo ze nie pekla pokazywala straszne glupoty, ph powyzej 11 i nie dalo sie juz nic zrobic. Ale ja zdarzylam przebadac swoje ph wzdluz i wszerz w poprzednich cyklach wiec z perspektywy czasu mysle ze nawet dobrze sie stalo, mialam mniej stresu w trakcie staran, nie latalam mierzyc ph. Mialam pewnosc ze soda aplikowana co kilka godzin utrzymuje wysokie ph. Jednak zachecam Cie aby sprawdzic to na sobie. Dorcia pamietaj zdrowie i zdrowe dziecko jest najwazniejsze wiec trudno z ta dieta. A ja owszem zrobilam duzo, dobrze sie przygotowalam ale cykl staraniowy byl tylko jeden. Jestem pewna ze z kazdym kolejnym moja energia i sily bo opadaly i juz nie bylabym tak przygotowana jednak mysle ze napewno mozna miec synka czy coreczke planujac to z duzo mniejszym poswieceniem ;) &&&&&&& Powodzenia!!!
Mamawczesniaka w takim razie juz czekamy na 30 wrzesnia :)
Klaudia chyba jeszcze Ci nie gratulowalam zatem GRATULACJE!!! Spokojnej ciazy zycze i wymarzonej coreczki ;)
Marchew &&&& za nowy cykl!!!
Macy ja niestety wole batony niz swoje wypieki ;)
Airfix zdrówka zycze i &&&& za nowy cykl!
Maggie zdrowka dla Ciebie i synka! Zaczyna sie nie?
Ewelin no jak widac 13 okazala sie szczesliwa. Powiem Ci ze wiem ze sie denerwujesz tymi 90% bo mi powiedzial ze na 100% a i tak zachodze w glowe. Glupota ale wiesz jak jest. Powiem Ci ze duzo mysle o tym czy aby napewno bedzie zdrowy, tak bardzo bym chciala aby byl. Nie idz do innego lekarza, dwa tyg zleci jak z bicza strzelil. Nic sie tam nie przykleilo nie boj sie, to napewno dziewczynka przeciez widac bylo juz po nubie!!! :) Wczoraj nic nie zakupilam w kolorze blue, poogladalam rzecz jasna :) ale odpuscilam. Po wizycie polowkowej jesli plec sie potwierdzi zaszaleje na calego. Imienia brak, pomyslow kilka jest ale nic pewnego. A u was? Macie juz imie?

Ostatnia edycja:
Elmo oj tak zaczyna się chorowanie, zobaczymy jak to będzie, oby jak najmniej :)
Marchew kciuki za pomyślny cykl i chłopczyka.
Ewelin lekarz Twojej dziewczynce już nie nie urośnie na pewno, ciesz się swoim małym szczęściem, chyba jesteś mega szczęśliwa, nie wyobrażam sobie jaka to radość jak się marzenia spełniają.
A wiecie co wczoraj się dowiedziałam że moja koleżanka będzie miała chłopczyka, strasznie się cieszy bo bardzo chcieli synka, celowali w samą owulację i miała monitoring cyklu
Dorcia z taką energią i podejściem wkrótce się uda

Ostatnia edycja:
reklama
:-) cześć,
Marchew :tak:podoba mi się takie podejście! ;-)życze szybko udanego cyklu.
ewelin dzięki,:-)równa babka jesteś,że nawet nowicjusze mogą liczyć na miłe przyjęcie,i dobre słowo.
Dorcia tak,a już niedługo dołączy do nas Marchewka w boju o siusiaka. Co do Fertilmen to powiem Ci że dla mnie to było wybawienie. Mój M w ogóle nie wierzy w to całe 'planowanie',dla niego dziecko to jest sypianie ze sobą,a nie tony proszków do łykania. Nie było szans żeby mi 6 tabletek na dzień dobry łykał,więc zakupiłam zestaw Fertilmen,do tego brał L-karnityne,i wit E. :happy:ale widzę że Twój małż jest skory do współpracy...tylko pozazdrościć!
Antosia ja też dołączam do gratulacji:-)!

Do góry