reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maggie ja w swoje szczęście uwierzyć nie mogę ale tak pewnie będzie do porodu. Z tym strzelaniem w owulacje na synka to prawda bo przecież wtedy ph jest bardzo wysokie, trzeba tylko uważać aby się nie spóźnić i nie strzelić juz po owulacji kiedy ph szybko spada i duże szanse na córę. Gratuluje jej synka.
elmo nie wiem czy wytrzymam i nie pojde na to USG, z chłopcami byłam na 3D i teraz tez pewnie pójdę aby i trzecia dzidzia miała swoje pierwsze zdjęcie trójwymiarowe. A ty nie będziesz robić takiego USG? Ja pomysł mam "Gabrysia, Gabriella" ale nie wiem do końca.Ale ciągle jak o mojej małej myślę to po głowie mi właśnie chodzi Gabrysia. A ty zdradzisz nam swoje typy?
viedzma ciesze sie ze tak o mnie myślisz, bardzo to miłe. wogóle to forum połączyło nas wszystkie tym samym wielkim pragnieniem dlatego tak wszystkie siebie rozumiemy. :tak: A widzę że teraz trzy będziecie w STARANIACH O SYNKA ty, marchew i dorcia. Trzymam kciuki za Was.

reklama
vviedźma, mój też powiedział, że nie będzie planował niczego, więc na łykanie jakichkolwiek suplementów nie mam co liczyć. Trudno. Co będzie to będzie. Mamusia postara się za oboje. :-)

Miłego dnia dziewuszki. :-)

Witam :)

Dlugo juz dosc Was podgladam, zdecydowalam sie wreszcie napisac i dolaczyc do Was jesli mozna oczywiscie :tak:
W listopadzie minie rok jak staramy sie o dzidzie, licze ze poradzicie, doradzicie, bo jak widze macie OGROMNA :happy: wiedze na wiele tematow, choc i moja po tym czasie juz nie jest taka mala.

Pirania podziwiam Cie bardzo, czytam co piszesz, i wiem, ze wiele rzeczy chcialabym zastosowac u Nas.

Jesli chodzi o badanka jakie mamy zrobione - malz w maju badanka nasienia wyszly ok, tylko mala liczba prawidlowo zbudowanych plemnikow - 13%.
Ja jestem po laparoskopii ( czerwiec ) - jajowody drozne.
Mialam juz badane hormony w poprzednim cyklu, w pierwszej fazie, wszystko wyszlo ok, zreszta sa do podgladniecia na wykresie sierpniowym. W tym cyklu dostalam skierowanie na badanka w drugiej fazie.
Martwi mnie troche TSH bo te zawsze mialam ponizej 2, w lipcu wyszlo 2,99 a wielu lekarzy potwierdza ze najlepiej jesli TSH wacha sie pomiedzy 1-2.Niestety moi lekarze uwazaja ze wszystko jest w porzadku i ze jak to uslyszalam " dobrze ze nie jest za niskie...".No coment.
Na lekarzach niestety polegac zbytnio nie moge, od poczatku staran odwiedzilam juz 3 ginekologow i jednego endo-gina, ktory zaproponowal mi od razu z miejsca IUI bo skoro wszystko u Nas w porzadku, diagnoza - Nieplodnosc wtorna, to na to lekarstwa juz nie ma i najlepiej od razu uderyc w inseminacje. Ja tak niestety nie uwazam. ..
Czytam o Waszych dietach, wiatminach, suplementach, chcialaby zebyscie Nam rowniez cos doradzily jesli moge prosic :happy: U Nas juz pare kuracji bylo. Najpierw Ł. lykal Salfazin, Witamine A+E, Wit. C teraz bierze Androvit, L-Karnityne, kwas foliowy, Magnez i wiesiolek.
Ja natomiast tylko kwas foliowy, magnez i wiesiolek ale to do owu tylko.Do tego drugi cykl pije ziolka O.Sroki, wczesniej 3-miesieczna kuracja Castagnus-em. Zero efektow.

Marchew my to sie znamy :-) trzymam kciuki Kochana za powodzenie tego cyklu !

Ostatnia edycja:
Elmo, Dorcia te suplementy a w szczególności Fertilman poleciła mi Piranha.Pisała również że sprzyjająpoczęciu chłopca ale dieta dodatkowo cytrynian wapnia i zakwaszanie mogą pomóc przy dziewczynce.
Ewelin Czekamy na zdjęcie pierwszego różowiutkiego ciuszka :)

Nuuuśka witaj,może spróbujesz tych suplementów co ja biorę na polepszenie jakości nasienia?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, rzeczywiście aż miło się czyta posty z takim nastawieniem :tak:
Marchew, Viedźma, Dorcia, będę trzymała kciuki za Wasze siusiakowe wojny :-D
Za dziewczynkowe oczywiście też - Krystianmartin, Mamakaja, Ana, Airfix, Elle, Matik, Myfanwy i wszystkie pozostałe, przepraszam nie pamiętam, które jeszcze czekają a które już :zawstydzona/y: Wielkie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Co do imion to ja myślę już od dawna, zanim jeszcze zaczęliśmy się starać - dla dziewczynki Gosia albo Alicja, dla chłopca Piotruś. Co ciekawe pierwszy synek też miał być Piotruś, ale jak już się potwierdziła płeć to jakoś mi to imię nie pasowało i zmieniłam na Wiktor ;-) Więc teraz też nic pewnego - kobieta w ciąży zmienną jest :-D

I jeszcze Wam posmęcę na koniec... czuję się jakby mnie walec przejechał, wczoraj wróciły mdłości, a choróbsko sobie nie poszło i teraz nawet nie mogę herbaty z miodem wypić bo mnie odrzuca :baffled: Wstałam dziś z takim bólem szyi, że chodzę owinięta szalikiem jak jakiś robot, nie mogę kręcić głową...
Dobra, koniec tego ;-) Miłego dnia Dziewczynki!

krystianmartin wiesz co, powiem Ci, ze kazdy jeden gin ktory widzial wynik mowil, ze wszystko ok.
Spisze Wam pare zeby byl odnosnik. Jedyny minus moze byc taki, ze wstrzemiezliwosc byla dosc duza bo 10 dni, a ja wtedy laik nie wiedzialam co i jak, i ze najlepiej 3-5 dni.

Liczba dni od ostatniej ejakulacji : 10
Uplynnienie : 10 min
Objętość ejakulatu : 2,4 ml
pH : 7,8
Barwa : biaława
Lepkość : prawidłowa
Aglutynacja : brak
Liczba plemników w 1ml ( i tu jest duzo ) : 146,00mln/ml wartość min. 15mln/ml
Liczka plemników w ejakulacie : 350,40 mln wartość min. 39,00mln
Ruch postępowy : 65 %
Ruch całkowity : 85 %
Ruch plemników-brak ruchu : 15%
Żywotność : 86% żywych
Liczba plemników o prawidłowej budowie : 11%
Liczba komórek spermatogezy : <5
Liczba leukocytów w 1ml : <1

Viedzma Marchew Dorcia ja trzymam kciuki podwojnie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i przesylam moc chlopczykowych fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:tak: Do boju!
Oczywiscie za staraczki dziewczynkowe trzymam kciuki na rozowo &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ;-)
Krystianmartin no tak mowilam jesli Pirania cos poleca to napewno jest ok :tak:tez mysle ze wszelkie wspomagacze nasienia sprzyjaja poczeciu chlopca ale jest tez tak jak mowisz, jak sie facet dodatkowo zakwasi jest szansa na dziewczynke.
Ewelin moj lekarz ma sprzet 3D, mam juz nawet jedna fotke :tak: jedna bo do tej pory nie bylo co ogladac w 3d. Teraz badanie polowkowe najprawdopodobniej bedzie juz wykonane w 3D zatem nie bede sie juz umawiac gdzie indziej. A Ty jak tak to moze jednak sie umow? Kiedy dokladnie masz wizyte? Gabi ładnie, księżniczka Gabrysia ;-) My myslelismy o Olku, Filipie ale jakos tak bez przekonania. Ale na chorwacji wpadl mi w ucho Michal, uslyszalam jak ojciec wolal za synkiem i tak mi w glowie utkwilo ze juz koniec. Przy tym bede sie chyba upierac. Zakladajac ze to chlopczyk ;-)

Ciekawe co u Darii...

Araki nie pociesze Cie, ja od poniedzialku znow mam mdlosci. Juz nie tak silne i dokuczliwe ale znowu sa, bleeeeeee. Zdrowka zycze! Trzymaj sie cieplo.

Nuśka witaj i rozgosc sie. To juz chwile sie staracie. Napisz czy robilas testy owu? Czy te suplementy ktore bral Twoj M byly w dawkach zalecanych przez Piranie? Jak to ona mowi proces spermatogezy czy jak to sie nazywa trwa 3 miesiace wiec poprawy nalezy spodziewac sie dopiero po tym okresie. Poczytaj, napewno dziewczyny doradza cos. &&&&&&&&&&&&&& rowniez za Ciebie i za ten cykl! Pozdrawiam. Jesli moge cos na szybko doradzic to poczytaj sposoby zalecane przy planowaniu chlopca, wiele z tych wskazan sprzyja poczeciu wogole, typu wysokie ph, chlodne kapiele na zwiekszenie ruchliwosci plemników, sexy nie za czeste i nie za rzadkie 3-4 dni najlepiej, w 4 dniu ilosc plemnikow w spermie jest najwieksza...

Ostatnia edycja:
Marchew a nie bylas na Staraczkach 2013 ? Ja bylam tam przez chwile doslownie, i stamtad Cie pamietam :happy:swego czasu mialam wykres na ovu i tam sledzilas jeden moj cykl.

elmo testy owu robie od momentu kiedy zaczelam mierzyc temperature czyli od marca tego roku. Zawsze pokrywaly sie z temperatura, ale niestety..
Co do suplementow, podczytuje Was od jakiegos czasu, ale wiadomo, ze kazdy "przypadek" jest inny, i nie chce juz robic sama czegos na oko, bo boje sie ze przyniesie to odwrotne skutki. U Nas kuracja Salfazinem, i witaminami trwala wlasnie 3 miesiace, bo z procesem spermatogenezy juz sie zaznajomilam i orientuje sie, ze dopiero po 3 miesiacach moze byc poprawa jakosci nasienia, z tym ze kazdy gin, mowil jedno - ze jemu nic nie potrzeba :zawstydzona/y: A ja czasem zastanawiam sie czy to aby na pewno, choc jemu oczywiscie tego nie powiem.
Przebadalam sie juz pod kazdym katem chyba, jajniki w porzadku, hormony w porzadku, w tym cyklu bede brac Lutke pod jezyk od 15-24dc wedlug zalecen gin. Moze to problem z niedoborem progesteronu w II fazie cyklu, sama juz nie wiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry