reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny ja używałam rephresh i albo plemniki M są tak słabe że nie wytrzymują dwóch dni do owulacji albo gęsta konsystencja rephresha je zabija bo za pierwszym razem w lipcu dałam go dosyć sporo przed i trochę po przytulankach a w sierpniu już nie dawałam po tylko przed i też nie udało się zaciążyć- do tego oczywiście sylk ale próbujcie bo może Wam się uda a ja po prostu chyba muszę się bardziej przybliżyć do owulacji ;-)

reklama
Dzięki dziewczyny :)
zastanawiam się , ponieważ cykle mam długie 34dni. no i jak zastosuje ten rephresh od razu po okresie to mi nie starczy do owu ani po. no i nie wiem co zrobić. jak to wszystko ogarnąć:)
Evelin- szczerze to ja nie wierze w Jonasa itp. u Ciebie córa jak malowana:):)
polisia- a ty który cykl się starasz?ile dni przed owu zakończyłaś?
piranha- jak znajdziesz czas to proszę odpowiedz na moje pytania, to dla mnie bardzooo ważne:-) A Ty jesteś taka obeznana:)

Elle87- ja w tym cyklu bez żadnych zakwaszaczy 2 dni przed skończyłam i nic z tego :( dzień po przytulaniu użyłam globulki jednej apivaginum. ale nie wiem czy to by zabiło wszystkie plemniki:(

ewelin :cool2::-Dja posiadam tzw.oponke ratunkową na brzuchu,:eek:ale najważniejsze żeby plemniory w poślizg nie wpadły jak ostatnio. :happy2:faktycznie czuje się dobrze przygotowana tym razem.
Księżyc co prawda nie sprzyja w tym cyklu,ale jak bedę się tym sugerować,to mnie menopauza zastanie:-D.
Także biorę M w obroty,i niech się dzieje wola nieba:-)
Marchewka a Ty robisz podejście do tego chłopaka,czy nie? :confused2:sama tutaj kombinuję,bo wszystkie staraczki dziewczynkowe. Ja kupiłam na allegro olejek sosna&ylangylang w jednym...i się jonizuje:cool2:

Dzien dobry dziewczynki!!!
Melduje sie ze @ odeszla i w tym miesiacu juz beda staranka (przypomne ze staranka na dziewczynke).Zakwaszona jestem, lampa solna w drodze do mnie, wiec moze sie uda. Jestem jakos mega pozytywnie nastawiona!

Hej,
Marchew na chłopca ja spryskiwałam sypialnię i dodawałam do kąpieli olejek sosnowy. tutaj masz z in-gender:
-olejki:
cajeput, clove, cypress, eucalyptus, frankincense, helichrysum, juniper,marjoram,melaleuca (quinquenervia), palmarosa, pine, ravensara, rosemary,thyme,ylang ylang.

hej dziewczynki
dziękuję za wiarę i miłe słowa :tak:
dziś obudziłam się z mniejszym bólem głowy, aczkolwiek jak się chcę odezwać lub kaszlnąć to wtedy boli gardło bardzo
tempka dziś rano 37,12 więc delikatnie w górę a nie w dół to chociaż tyle
jak na razie nie widzę zmian przez chorobę i przez progesteron Pirania ? bo wzrost tempki powinnam raczej większy zaobserwować prawda?
Polisia test za dwa dni , no może zobaczymy co to się będzie działo do tej pory , bo nie mam pewności kiedy ta owu była

Co do starań to ja tez mam lampę solną uwielbiam jej światło kolor

Ktoś miał mieć USG w czwartek czyli wczoraj ? :confused:
jestem trochę zakręcona ale wydaje mi się że to eweli000 miała być czy nie?

no i to czekanie :baffled:

vviedzma - w tym miesiącu sobie odpuściłam... czekam na @ i wtedy intesywnie biorę się do pracy :-p

Matik - jak brałam progresteron wcale nie zauważyłam wzrostu temperatury... ale wiadomo, że nie będzie spadku bo sztucznie jest podtrzymywana temperatura...

matik ja napewno nie mialam wczoraj USG, napewno bym zapamietała:-)
viedzma bardzo dobre podejście, ja tez na księzyc nie patrzyłam(byłoby fajnie gdyby się z owu nalozył) ale tym się nie stresowałam, bo tez pewnie bym 50-tke zaliczyła czekając na pomyślność księżyca. haha tak tak uważaj na poślizg, a w razie czego powiedz mężowi że hamulca podczas poślizgu nie wolno zaciągać.

reklama
no z tym spadkiem to powiem ci że ja w zeszłym cyklu pod koniec też brałam i spadek był niestety po pozytywnym teście i przyszła idealnie @ zgodnie z terminem:tak:
to kto miał mieć USG ?
Ewelin00 a ty kiedy masz mieć USG?

Do góry