reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny ja używałam rephresh i albo plemniki M są tak słabe że nie wytrzymują dwóch dni do owulacji albo gęsta konsystencja rephresha je zabija bo za pierwszym razem w lipcu dałam go dosyć sporo przed i trochę po przytulankach a w sierpniu już nie dawałam po tylko przed i też nie udało się zaciążyć- do tego oczywiście sylk ale próbujcie bo może Wam się uda a ja po prostu chyba muszę się bardziej przybliżyć do owulacji ;-)

reklama
Dzięki dziewczyny :)
zastanawiam się , ponieważ cykle mam długie 34dni. no i jak zastosuje ten rephresh od razu po okresie to mi nie starczy do owu ani po. no i nie wiem co zrobić. jak to wszystko ogarnąć:)
Evelin- szczerze to ja nie wierze w Jonasa itp. u Ciebie córa jak malowana:):)
polisia- a ty który cykl się starasz?ile dni przed owu zakończyłaś?
piranha- jak znajdziesz czas to proszę odpowiedz na moje pytania, to dla mnie bardzooo ważne:-) A Ty jesteś taka obeznana:)

Elle87- ja w tym cyklu bez żadnych zakwaszaczy 2 dni przed skończyłam i nic z tego :( dzień po przytulaniu użyłam globulki jednej apivaginum. ale nie wiem czy to by zabiło wszystkie plemniki:(

ewelin :cool2::-Dja posiadam tzw.oponke ratunkową na brzuchu,:eek:ale najważniejsze żeby plemniory w poślizg nie wpadły jak ostatnio. :happy2:faktycznie czuje się dobrze przygotowana tym razem.
Księżyc co prawda nie sprzyja w tym cyklu,ale jak bedę się tym sugerować,to mnie menopauza zastanie:-D.
Także biorę M w obroty,i niech się dzieje wola nieba:-)
Marchewka a Ty robisz podejście do tego chłopaka,czy nie? :confused2:sama tutaj kombinuję,bo wszystkie staraczki dziewczynkowe. Ja kupiłam na allegro olejek sosna&ylangylang w jednym...i się jonizuje:cool2:

Dzien dobry dziewczynki!!!
Melduje sie ze @ odeszla i w tym miesiacu juz beda staranka (przypomne ze staranka na dziewczynke).Zakwaszona jestem, lampa solna w drodze do mnie, wiec moze sie uda. Jestem jakos mega pozytywnie nastawiona!

Hej,
Marchew na chłopca ja spryskiwałam sypialnię i dodawałam do kąpieli olejek sosnowy. tutaj masz z in-gender:
-olejki:
cajeput, clove, cypress, eucalyptus, frankincense, helichrysum, juniper,marjoram,melaleuca (quinquenervia), palmarosa, pine, ravensara, rosemary,thyme,ylang ylang.

hej dziewczynki
dziękuję za wiarę i miłe słowa :tak:
dziś obudziłam się z mniejszym bólem głowy, aczkolwiek jak się chcę odezwać lub kaszlnąć to wtedy boli gardło bardzo
tempka dziś rano 37,12 więc delikatnie w górę a nie w dół to chociaż tyle
jak na razie nie widzę zmian przez chorobę i przez progesteron Pirania ? bo wzrost tempki powinnam raczej większy zaobserwować prawda?
Polisia test za dwa dni , no może zobaczymy co to się będzie działo do tej pory , bo nie mam pewności kiedy ta owu była

Co do starań to ja tez mam lampę solną uwielbiam jej światło kolor

Ktoś miał mieć USG w czwartek czyli wczoraj ? :confused:
jestem trochę zakręcona ale wydaje mi się że to eweli000 miała być czy nie?

no i to czekanie :baffled:

vviedzma - w tym miesiącu sobie odpuściłam... czekam na @ i wtedy intesywnie biorę się do pracy :-p

Matik - jak brałam progresteron wcale nie zauważyłam wzrostu temperatury... ale wiadomo, że nie będzie spadku bo sztucznie jest podtrzymywana temperatura...

matik ja napewno nie mialam wczoraj USG, napewno bym zapamietała:-)
viedzma bardzo dobre podejście, ja tez na księzyc nie patrzyłam(byłoby fajnie gdyby się z owu nalozył) ale tym się nie stresowałam, bo tez pewnie bym 50-tke zaliczyła czekając na pomyślność księżyca. haha tak tak uważaj na poślizg, a w razie czego powiedz mężowi że hamulca podczas poślizgu nie wolno zaciągać.

reklama
no z tym spadkiem to powiem ci że ja w zeszłym cyklu pod koniec też brałam i spadek był niestety po pozytywnym teście i przyszła idealnie @ zgodnie z terminem:tak:
to kto miał mieć USG ?
Ewelin00 a ty kiedy masz mieć USG?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry