reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny ja zerkam tu do Was ale prawie nikt nie pisze
ja jestem cała połamana kręgosłup głowa gardło boli , brzuch też pobolewa niby jakby okresowo ahhhhh totalna załamka
trzymajcie się dziewczyny

reklama
Pirania przyznam, że lubię czytać Twoje wpisy, są zawsze bardzo konkretne :) a o nubach to jest zawsze taki kosmos, fascynuje mnie to :)

Matik ojoj kuruj się!

Airfix czyli już tak poza byciem miłym ja Jonasa nie spełniłam co? :) pytam, teraz już nie mam wpływu, ale chodzi mi o to, by potem, jak już poznam płeć dopisać jak było :)

Ana sylk bym stosowała zawsze przed i po stosunku a rephresh wczesniej tak ogólnie, ja zapodawałam go zaraz po @ i kończyłam na jakieś 3 dni przed ovu żeby nie spowolnił wojowników :)
a sylk cały czas przed każdym przytulankiem

co do płci to tak sobię myślę, jak to jest :) uświadomiłam sobie ile znam par, które mają 3-4 córki a inne dwóch synów na przykład, znam też takie co mają parki, ale duzo jednak znam co mają trzy-cztery dziewczyny. W sumie zazdroszczę im hahah, ale tak serio to się zastanawiam przy tym, że może istotna jednak jest właśnie ta dieta, bo przecież pewnie w którymś momencie każda próbowała i kombinowała ;) a jednak mają dziewczyny, więc może ta dieta, bo tylko ona najpewniej jest niezmienna, bo nasze przyzwyczajenia smakowe/jedzeniowe są dość zazwyczaj stabilne :)
tak wiecie sobie myślę bo mnie to ciekawi :)
a i w ogóle lekko mi się formuje brzuszek, jak się domyślacie szukam tam dziewczynkowych kształtwów brzucha hahaha :D

Ana, ja bym nie mieszała, to w końcu jakieś tam związki chemiczne, które mogą zajść w reakcje a z tych reakcji licho wie co może wyjść, zdecydowałabym się tylko na jeden specyfik, ewentualnie dwa ale w dłuższych odstępach, na pewno nie jednocześnie.

Matik, ojej, dużo zdrówka dla Ciebie! A masz gorączkę? Jeśli temperatura podskoczy do 38C to weź koniecznie Paracetamol, gorączka może być niebezpieczna dla zarodka.

Ostatnia edycja:
A ja mam pytanie do Piranhy- mam przepisana Luteine od 15 do 25 dc, czyli lekarz mowil ze po owulacji zaczynamy brac, ale skoro u mnie owulacja wypada 16-17 dzien, to biora Luteine juz od 15dc sfalszuje swoj wykres i moge nie uchwycic faktycznej owulacji. I tu moje pytanie- czy moge nie brac tej Luteiny od 15dc tylko po stwierdzonej juz owulacji czyli spadek temperatury i wzrost np od 16 czy 17 dc i tak brac te 10dni, czy zmniejszyc ilosc dni o 1-2 dni? Zglupialam. Ale chyba wiesz o co mi chodzi.
polisia wedlug godzin wchodzenia ksiezyca w dany znak łapiesz sie bardziej na dziewczynkę, ( link od Maran nie uwzglednia godzin , np.1 pazdziernika wychodzi meski-wedlug linka maran, choc wedlug tabel o 19,52 juz jest zenski - rozumiesz? ;) )gdyż ten znak męski w ostatni dzień nie ma juz silnego wplywu na plec, musi byc poczatek lub srodek fazy, wiec jak najbardziej ja bym dziewczynke obstawiala, bo 29-ego tam Ci pisałam po 5-tej rano juz był zenski znak i on silniej działa niz ten meski w ostatniej fazie. No ;)

Ostatnia edycja:
Polisia, dzięki za taki mega komplement :biggrin2: Dieta ma podobno bardzo kluczowe znaczenie i to najważniejszy z 7 czynników, jak znajdę to podeślę linka pod którym przedstawione są wyniki badań na szczurach, udowodniono tam, że dieta miała olbrzymi wpływ na płeć potomstwa. Moja mama kiedyś hodowała w akwarium ryby z Tanganiki, robiła doświadczenia by zwiększyć ilość płci żeńskiej wśród narybku a zazwyczaj w polskich hodowlach w narybku przeważały samce. Te ryby potrzebują dość specyficznej wody - miękkiej ale jednocześnie o wysokim pH. Niemal wszyscy hodowcy dosypywali po prostu do wody wodociągowej (a woda w Polsce jest generalnie twarda poza np. obszarami górskimi) sodę otrzymując w ten sposób twardą (o wysokiej twardości węglanowej i ogólnej) wodę o wysokim pH. Moja mama zaś postanowiła wlewać do akwarium miękką wodę z filtra odwróconej osmozy (wszyscy pukali się w czoło gdy o tym wspominała ;-)) ale dodawała do niej sodę - otrzymywała zatem bardzo nietypową wodę - o wysokiej twardości węglanowej, wysokim pH ale niskiej twardości ogólnej. Eksperyment udowodnił ogromny wpływ chemii wody na płeć ryb - wśród narybku przeważały samice a hodowcy zaczęli mamę podpytywać o jej sekret :-) A opisałam to dlatego by pokazać, że i w świecie ryb chemia w olbrzymim stopniu wpływa na płeć potomstwa :-)

Airfix, rozumiem :-), jeśli potrafisz wychwycić dzień owulacji to koniecznie bierz nie od 15 dc ale od 2 dpo, bierz przez 10 dni nic nie odejmując bo późniejsza owulacja nie skraca fazy lutealnej ale wydłuża cały cykl.

Ostatnia edycja:
Piranha- zdecyduje się na razie tylko na ten rephresh który zamówiłam, nie będę mieszać tak jak doradzasz. chciałabym się jeszcze doradzić odnośnie starań i odstępu od owu. tzn. 27-28 test owu. wskazał dwie kreski, w tym 28 mocniejszą , starania były 27. i nic z tego nie wyszło. jak myślisz do kiedy starać się w tym cyklu? boje się że plemniczki mojego M są słabe , nie to co z synem było. ponieważ- pali papierochy:wściekła/y: jest spawaczem:wściekła/y:ciężko pracuje:wściekła/y:jest niejadkiem:-):-):-):-)
czy jak dziś dostałam @ to można jakoś wyliczyć kiedy wkońcu wypadła owulacja w tym miesiącu? bo jestem z tego otępiała:-)

reklama
tak dziewczyny bralam suplementy ale wapno z wit ć z caliwity. Wiec tam bylo 50% weglanu i 50% cytrynianu. A jak doczytalam ze ma byc cytrynian to pytalam tu na forum jaki nie wiedzac ze juz zaliczyłam wpadke. Sylk napisalam ze kupilam a nie zuzyłam. Nie bralam bo staranka mialy byc od maja. Widac bylo mi to pisane ale jestem zla na los ze nie dal mi szansy spróbować jak innym dziewczynom. Ja moźe i bym sie zdecydowala na zosie. Ale byłby to egoizm z mojej strony. Bo chłopcy mnie narazie potrzebuja w 100%. Po drugie mały tak dał nam w kość źe mąź jest na nie. Nie chce juz słyszeć do tego stopnia ze boi sie seksu ze strachu. Bo juz nie wierzy w antykoncepcje. Wiec na starania na bank go nie namowie.

Do góry