reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

:happy2: witajcie dziewczyny,
Piranha :-)dziękuje Ci dobra kobieto za interpretacje wyników:rolleyes2:i że zawsze dojrzysz dobre strony,i podniesiesz człowieka na duchu. ;-)buziak za to.
:tak:u mnie przygotowania pełną parą:ścisła dieta jest,suplementy są,w tym cyklu zwiększyłam dawke wiesiołka do 2x2 dziennie-efekty są! już po skończonej @ było wilgotno. Napój sodowy 4-5 razy dziennie,guajazyl 3 x dziennie,jonizacja olejkami co wieczór.
Dziś sprawdzałam ph i pasek fioletowy,a do owu jeszcze kilka dni,więc jest dobrze,a jeszcze będe działać preseedem z sodą. Hormony w normie,czy na chłopaka wystarczy,zobaczymy.
:happy2:owulacja w najbliższy wtorek(13dc),o której porze pojęcia nie mam,ale planuje zadziałać od poniedziałku(12dc) rano,po południu,wieczorem,i we wtorek rano. Nie chce się ograniczać do jednego podejścia,:zawstydzona/y:bo już swoje lata mamy,i może nie wystarczyć. :blink:mój M nawet se wolne wziął,i jest do mojej dyspozycji 2dni:-Di mówi że 'zamyka już sprawe' we wrześniu.
:rofl:no może coś się uda zmajstrować.

reklama
Pirania no właśnie widzisz, Ty nawet w rybach znajdziesz uzasadnienie :D hahah rozumiem, że zamiłowanie do zgłębiania konkretnego tematu wyssałaś z mlekiem mamy haha :) fajnie czytać takie rzeczy, zabawne, jak jeszcze wczesną wiosną to był dla mnie kosmos, a teraz czuję się taaaaka mądra hahaha, a przecież czytam to co Wy piszecie, aż czasem strach ile Ty wiesz czytając więcej i dając nam esencję :) podtrzymuję, że powinnaś napisać książkę :)

Matik faktycznie wykres piekny, kciuki mocno trzymam! :))

Ana ja bym też, o ile jeszcze tego nie robisz sprawdziła zawsze paskami ph jak działa i w ogóle :) tak jak mówie ja rep[hresh skonczyłam wciskać kilka dni przed ovu i potem tylko sylk, ale tylko dlatego, że jest tutaj zachwalany i świetnie na mnie działał :D Ale wiadomo, że to Pirania tu jest wyrocznią ;D trzymam kciuki!

Airfix dziękuję zatem raz jeszcze, byłabym przeszczęsliwa gdyby się okazało, że jest tak, jak mówisz :)

powiem Wam, że dzisiaj strasznie mi ból brzucha dokucza, ciągnie okropnie, aż się zestresowałam, staram się nie podnosić synka, ale czasem muszę, bo on nie chodzi i normalnie mam wtedy taki stres. Chciałabym już być po tych badaniach w 12tc a najlepiej czuć ruchy, jakoś to wtedy nabiera kształtów :)

nie na szczęście nie mam gorączki ale mówić ledwo głos mi się wydobywa :baffled: za dużo gadam:baffled:
test nie wychodzą czekam bo już sama nie wiem kiedy@ szalona ma przyjść
tempka ładna wiem ale 0 na teście :wściekła/y:

a co wyszło u naszej ewelin

Matik ja miałam ból, w sumie taki jak na @, tylko muszę tu zaznaczyć, że ja jakiś wielkich bóli nie miewam, mocniej ovu czułam n ale rany nawet miałam plemienie lekkie, byłam pewna, że to już @ a to była implantacja! Nie będę Ci robić nadziei, bo Ty jesteś już tutaj długo i myślę, że to nie o to chodzi, patrząc na Twój wykres zrobiłabym test za 2 dni :)

Anna prosze bardzo. A co do używania tych specyfików, zrobiłabym jak pisłała polisia. Po okresie rephres(gdzies tak do około 3 dni przed owulką, a potem sylk przed kazymi strankami i po). Albo tak jak pisze piranha tylko jeden przez cały czas, zasanawiam sie tylko czy ten rephres nie zblokuje plemników jak sie go zastosuje przed samym stosunkiem. A warto przed cos zastosować i byc pewnym niskiego ph.
polisia mi tez się wydaje że dieta ma bardzo duzy wypływ na płeć. Co do jonasa to ja nie spełniłam, stosunek był 29 maja o 23 godz. a wtedy chyba był w znaku meskim(no nic niedługo zobaczymy).

matik duzo zdrówka, tempka wysoko. Ja tez w szcześliwym cyklu załapałam choróbsko(zatoki mnie dorwały). teraz wiem ze ciąża spowodowała osłabienie organizmu
piranha niesamowita jesteś, twoja mam zresztą też.
viedzma zebys nam nie zatonęła po tym wiesiołku haha, ale co się nie robi dla ukochanego synka prawda;-). trzymam kciuki, nie wiem dlaczego ale czuje ze cie się uda.
marchew kilka stron wczesniej dziewczyny wkleiły post na chłopca, tam powinien byc opis o olejkach. marchew znalazłam cos takeigo na str. 4166 (na chłopca)
olejki uwalniane do powietrza, np. sosnowy, ylang ylang, rozmarynowy, sosnowy, goździkowy, jałowcowy, majerankowy.

Ostatnia edycja:
reklama
Ana tak, jak wspomniała Ewelin bałabym się, że rephresh troszkę unieruchomi plemniki, też pytanie ile go się da? :D bo chyba Pirania cos pisała, że można kropelkę? to ona musi odpowiedzieć

Ewelin no zobaczymy z tym jonasem i innymi cudami :)

Pirania a Ty tak ładnie wszystko tłumaczysz a ja chyba ominęłam jakieś lekcje biologii a mnie zastanawia jedna rzecz :D jak to jest, jak są staranka np. 2 i 1 dzień przed ovu, to teoretycznie te z 2 dni przed są szybciej na górze a co potem? potem doganiają je te z 1 dnia przed ovu? nigdy nie mogę tego ogarnąć jak to tam ci wojownicy, którzy wygrywają jeśli przytulanki są kilka dni pod rząd :D

Do góry