Hello! Nie nadrobiłam Was, ostatnio brakowało mi czasu na komputer i BB. Do tego skasowało mi poprzedniego posta więc teraz w mega skrócie.
Krystianmartin, zioła Ojca Sroki mogły przyspieszyć owulkę, a który to był dzień cyklu? Niestety bez testów owulacyjnych i pomiaru tempki jest to wielka niewiadoma gdyż w cyklu może być kilka podejść do owulacji, nawet w fazie lutealnej może się pojawić śluz podobny do EWCM.
Andziak, z tego co pamiętam to zrobiłaś niewiele by mieć córeczkę gdyż starania miały się zacząć od maja a w lutym Jędruś zrobił Ci niespodziankę. Brałaś węglan wapnia, który podnosi pH, w tym cyklu, w którym zaszłaś w ciążę zastosowałaś tylko RAZ w 8 dc Lactovaginal (a niskie pH trzeba bezwględnie utrzymać aż do owulacji), w lutym pisałaś, że pH w 7 dc wyszło dość wysokie (niebieski kolor na skali) więc zapewne Twój organizm miał wysokie pH, z którym należało walczyć. Z suplementów brałaś jedynie wspomniany węglan i witaminę C (nie wiem w jakich dawkach), z tego co pisałaś to powyższe suplementy brałaś dodatkowo w kratkę, dopiero w lutym dopytywałaś jaki cytrynian łykać i w jakich dawkach. Kupiłaś ode mnie Sylk ale nie zdążyłaś użyć, odsprzedałaś nowy Tusi. Tak więc z 7 czynników uwzględniłaś najwyżej 1 - odstęp od owulacji ...choć wtedy pisałaś, że nie wiesz kiedy była owulka, sam odstęp to nieskuteczna metoda, zwłaszcza jeśli ktoś ma wysokie pH (jeśli Twoje pH w 7 dc było tak wysokie to zapewne w czasie owulacji wzrosło jeszcze bardziej). Nie stosowałaś restrykcyjnej diety a ma ona olbrzymi wpływ. Zerknij w naszą tabelę gdzie wpisujemy dziewczyny, które uwzględniły minimum 3-4 czynniki (jest 7 czynników wpływających na płeć), na razie skuteczność 100%.
| | | Ilość czynników wziętych pod uwagę | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
Dotychczasowa skuteczność 100% | | | | |
Piszę to dlatego, że gdybyś kiedyś chciała zawalczyć o Zosię to możesz liczyć na moją pomoc. Jędruś był Ci po prostu pisany (pokonał tyle przeszkód by zamieszkać w Twoim brzuchu :-)) i zobaczysz jeszcze jak będziesz z niego dumna i jak bardzo Ciebie w życiu uszczęśliwi. Co do nuba to wygląda jednak chłopięco, na zdjęciu delikatnie odstaje w górę, zdjęcie jest jednak pochylone i gdyby wyprostować je do pionu to ten kąt jeszcze bardziej się zwiększy. W międzyczasie też doczytałam, że istotny jest kształt nuba, Jędruś miał bardzo chłopięcego nuba - krótszego z wyraźnym "grzybkiem" na końcu, nuby dziewczęce są dłuższe, cieńsze, mają nieco inne zakończenie. Masz wspaniałych synów i wierzę, że doczekasz się Zosi jeśli postanowisz o nią zawalczyć.
Ana, za duża dawka, to chyba dla kobiet u których w rodzinie występowały jakieś choroby cewy nerwowej ( jak np. bezmózgowie, przepuklina mózgowa i rozszczep kręgosłupa). Ja polecam łykanie 1 tabletki Folica (400 mcg) a dodatkowe 400 mcg w B-100