reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

wykresu nie mam bo potem juz na ta strone nie wchodzilam i zapomnialam hasla. Ale sex z gumka w lutym byl tylko 19 i 28 lutego a owul. byla 23.ana no níestety nie moge napisac ze wazne ze zdrowe bo nie sa zdrowi. Ba mozliwe ze to co ma 2 z nich jest uwarunkńwane genetycznie. I lekarka powiedziala ze w 85 % maja to chlopcy. Wiec powinnam miec corki

reklama
Andziak sorki ze zwracam uwage ale teraz piszesz ze kupiłas sylk i brałas suplemnety z tego co wyczytałam i cofnełam sie kilka stron wczesniej to piszesz na str 4403 że
Witam ponownie Pirania nie zdazylam uzyc sylku bo chyba mimo zabezpieczen jestem w ciazy.A mialam zaczac od maja.Chyba pojde na bete bo jak to mozliwe nie ma pojecia...z planowania nici
a 15 lutego 2012 r nie pamiętam strony dopiero pytałas sie dziewczy jaki wapń trzeba zazywać i gdzie kupić(akurat na allegro nie było tego co piranha polecała) więc przepraszam ale chyba nie zdążyłas zacząc ich brac a sylk to może kupiłaś ale nie zdążyłaś użyć. z całym szacunkiem ale chyba nie zdążyłaś zacząć planować.

A od strony 4403 mozna poczytac że nie wiadomo kiedy byla owulacja i stosunki u Ciebie.

Ostatnia edycja:
dziewczyny zakupiłam przed chwilę kwas foliowy- bo o taki prosiłam , a kobietka dała mi acidum folcium Richter 5mg- kupiłam go, ale w domu czytam że to lek na receptę, i zgupiałam, wzięłam jedna tabletke. czy uważacie że mam to brać? i ile tabletek?

Airfix- co do ph mojego to nie wiem, ale pewnie mam wysokie, bo często łapały mnie infekcje pochwy,teraz już mniej.
będę używać tego rephresh jak dojdzie do mnie tak profilaktycznie:) będzie to mój 3 cykl starań, mam nadzieje że do 3 razy sztuka:)
chyba już z tym sylkiem nie będę przesadzać, co sądzicie??

Anna faktycznie zwykły kwas foliowy to chyba 0,4 mg a ty masz 5 mg. Ale chyba nic sie nie stanie jak go bedziesz brać, tylko że jedna tabletka wystarczy. Wg zaleceń Piranhy trzeba brac 0,8 mg(800mcg) więc twoja 5 mg to duża dawka ale myślę że nie zaszkodzi.a może bierz pol tabletki?

Evelin- ta tabletka jest taka malutka. jeszcze się zastanawiała czy mi nie dać 15mg:wściekła/y:
ta kobieta w tej aptece to się nie zna.

pierwszy raz biore kwas foliowy. bo powiem Wam że w pierwszej ciąży o tym nie myślałam. dopiero po stwierdzonej ciąży zaczęłam brać witaminy dla kobiet w ciąży.
chcem pobrać go przez ok. miesiąc a gdy wkońcu uda mi się z maleństwem to zrezygnuje z kwasu i zakupie sobie np. fenibion.

reklama
Hello! Nie nadrobiłam Was, ostatnio brakowało mi czasu na komputer i BB. Do tego skasowało mi poprzedniego posta więc teraz w mega skrócie.

Krystianmartin, zioła Ojca Sroki mogły przyspieszyć owulkę, a który to był dzień cyklu? Niestety bez testów owulacyjnych i pomiaru tempki jest to wielka niewiadoma gdyż w cyklu może być kilka podejść do owulacji, nawet w fazie lutealnej może się pojawić śluz podobny do EWCM.

Andziak
, z tego co pamiętam to zrobiłaś niewiele by mieć córeczkę gdyż starania miały się zacząć od maja a w lutym Jędruś zrobił Ci niespodziankę. Brałaś węglan wapnia, który podnosi pH, w tym cyklu, w którym zaszłaś w ciążę zastosowałaś tylko RAZ w 8 dc Lactovaginal (a niskie pH trzeba bezwględnie utrzymać aż do owulacji), w lutym pisałaś, że pH w 7 dc wyszło dość wysokie (niebieski kolor na skali) więc zapewne Twój organizm miał wysokie pH, z którym należało walczyć. Z suplementów brałaś jedynie wspomniany węglan i witaminę C (nie wiem w jakich dawkach), z tego co pisałaś to powyższe suplementy brałaś dodatkowo w kratkę, dopiero w lutym dopytywałaś jaki cytrynian łykać i w jakich dawkach. Kupiłaś ode mnie Sylk ale nie zdążyłaś użyć, odsprzedałaś nowy Tusi. Tak więc z 7 czynników uwzględniłaś najwyżej 1 - odstęp od owulacji ...choć wtedy pisałaś, że nie wiesz kiedy była owulka, sam odstęp to nieskuteczna metoda, zwłaszcza jeśli ktoś ma wysokie pH (jeśli Twoje pH w 7 dc było tak wysokie to zapewne w czasie owulacji wzrosło jeszcze bardziej). Nie stosowałaś restrykcyjnej diety a ma ona olbrzymi wpływ. Zerknij w naszą tabelę gdzie wpisujemy dziewczyny, które uwzględniły minimum 3-4 czynniki (jest 7 czynników wpływających na płeć), na razie skuteczność 100%.
L.p.​
Nick​
Planowana płeć​
Ilość czynników wziętych pod uwagę​
Czy udało się​
1​
Piranha​
dziewczynka
6​
TAK
2​
Noemi​
dziewczynka
5​
TAK
3​
Nullka​
dziewczynka
6​
TAK
4​
Ann29​
dziewczynka
4​
TAK
5​
Truskafffka​
dziewczynka
4​
TAK
6​
Magda_z_uk​
chłopiec
6​
TAK
7​
Czarna​
chłopiec
3​
TAK
8​
Elmo​
chłopiec
7​
TAK
9​
Ewelin​
dziewczynka
6​
10​
Mamawczesniaka​
dziewczynka
5​
11​
Polisia​
dziewczynka
5​
12​
Agulek​
dziewczynka
4,5​
Dotychczasowa skuteczność 100%​

Piszę to dlatego, że gdybyś kiedyś chciała zawalczyć o Zosię to możesz liczyć na moją pomoc. Jędruś był Ci po prostu pisany (pokonał tyle przeszkód by zamieszkać w Twoim brzuchu :-)) i zobaczysz jeszcze jak będziesz z niego dumna i jak bardzo Ciebie w życiu uszczęśliwi. Co do nuba to wygląda jednak chłopięco, na zdjęciu delikatnie odstaje w górę, zdjęcie jest jednak pochylone i gdyby wyprostować je do pionu to ten kąt jeszcze bardziej się zwiększy. W międzyczasie też doczytałam, że istotny jest kształt nuba, Jędruś miał bardzo chłopięcego nuba - krótszego z wyraźnym "grzybkiem" na końcu, nuby dziewczęce są dłuższe, cieńsze, mają nieco inne zakończenie. Masz wspaniałych synów i wierzę, że doczekasz się Zosi jeśli postanowisz o nią zawalczyć.

Ana, za duża dawka, to chyba dla kobiet u których w rodzinie występowały jakieś choroby cewy nerwowej ( jak np. bezmózgowie, przepuklina mózgowa i rozszczep kręgosłupa). Ja polecam łykanie 1 tabletki Folica (400 mcg) a dodatkowe 400 mcg w B-100 :tak:

Do góry