reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

wykresu nie mam bo potem juz na ta strone nie wchodzilam i zapomnialam hasla. Ale sex z gumka w lutym byl tylko 19 i 28 lutego a owul. byla 23.ana no níestety nie moge napisac ze wazne ze zdrowe bo nie sa zdrowi. Ba mozliwe ze to co ma 2 z nich jest uwarunkńwane genetycznie. I lekarka powiedziala ze w 85 % maja to chlopcy. Wiec powinnam miec corki

reklama
Andziak sorki ze zwracam uwage ale teraz piszesz ze kupiłas sylk i brałas suplemnety z tego co wyczytałam i cofnełam sie kilka stron wczesniej to piszesz na str 4403 że
Witam ponownie Pirania nie zdazylam uzyc sylku bo chyba mimo zabezpieczen jestem w ciazy.A mialam zaczac od maja.Chyba pojde na bete bo jak to mozliwe nie ma pojecia...z planowania nici
a 15 lutego 2012 r nie pamiętam strony dopiero pytałas sie dziewczy jaki wapń trzeba zazywać i gdzie kupić(akurat na allegro nie było tego co piranha polecała) więc przepraszam ale chyba nie zdążyłas zacząc ich brac a sylk to może kupiłaś ale nie zdążyłaś użyć. z całym szacunkiem ale chyba nie zdążyłaś zacząć planować.

A od strony 4403 mozna poczytac że nie wiadomo kiedy byla owulacja i stosunki u Ciebie.

Ostatnia edycja:
dziewczyny zakupiłam przed chwilę kwas foliowy- bo o taki prosiłam , a kobietka dała mi acidum folcium Richter 5mg- kupiłam go, ale w domu czytam że to lek na receptę, i zgupiałam, wzięłam jedna tabletke. czy uważacie że mam to brać? i ile tabletek?

Airfix- co do ph mojego to nie wiem, ale pewnie mam wysokie, bo często łapały mnie infekcje pochwy,teraz już mniej.
będę używać tego rephresh jak dojdzie do mnie tak profilaktycznie:) będzie to mój 3 cykl starań, mam nadzieje że do 3 razy sztuka:)
chyba już z tym sylkiem nie będę przesadzać, co sądzicie??

Anna faktycznie zwykły kwas foliowy to chyba 0,4 mg a ty masz 5 mg. Ale chyba nic sie nie stanie jak go bedziesz brać, tylko że jedna tabletka wystarczy. Wg zaleceń Piranhy trzeba brac 0,8 mg(800mcg) więc twoja 5 mg to duża dawka ale myślę że nie zaszkodzi.a może bierz pol tabletki?

Evelin- ta tabletka jest taka malutka. jeszcze się zastanawiała czy mi nie dać 15mg:wściekła/y:
ta kobieta w tej aptece to się nie zna.

pierwszy raz biore kwas foliowy. bo powiem Wam że w pierwszej ciąży o tym nie myślałam. dopiero po stwierdzonej ciąży zaczęłam brać witaminy dla kobiet w ciąży.
chcem pobrać go przez ok. miesiąc a gdy wkońcu uda mi się z maleństwem to zrezygnuje z kwasu i zakupie sobie np. fenibion.

reklama
Hello! Nie nadrobiłam Was, ostatnio brakowało mi czasu na komputer i BB. Do tego skasowało mi poprzedniego posta więc teraz w mega skrócie.

Krystianmartin, zioła Ojca Sroki mogły przyspieszyć owulkę, a który to był dzień cyklu? Niestety bez testów owulacyjnych i pomiaru tempki jest to wielka niewiadoma gdyż w cyklu może być kilka podejść do owulacji, nawet w fazie lutealnej może się pojawić śluz podobny do EWCM.

Andziak
, z tego co pamiętam to zrobiłaś niewiele by mieć córeczkę gdyż starania miały się zacząć od maja a w lutym Jędruś zrobił Ci niespodziankę. Brałaś węglan wapnia, który podnosi pH, w tym cyklu, w którym zaszłaś w ciążę zastosowałaś tylko RAZ w 8 dc Lactovaginal (a niskie pH trzeba bezwględnie utrzymać aż do owulacji), w lutym pisałaś, że pH w 7 dc wyszło dość wysokie (niebieski kolor na skali) więc zapewne Twój organizm miał wysokie pH, z którym należało walczyć. Z suplementów brałaś jedynie wspomniany węglan i witaminę C (nie wiem w jakich dawkach), z tego co pisałaś to powyższe suplementy brałaś dodatkowo w kratkę, dopiero w lutym dopytywałaś jaki cytrynian łykać i w jakich dawkach. Kupiłaś ode mnie Sylk ale nie zdążyłaś użyć, odsprzedałaś nowy Tusi. Tak więc z 7 czynników uwzględniłaś najwyżej 1 - odstęp od owulacji ...choć wtedy pisałaś, że nie wiesz kiedy była owulka, sam odstęp to nieskuteczna metoda, zwłaszcza jeśli ktoś ma wysokie pH (jeśli Twoje pH w 7 dc było tak wysokie to zapewne w czasie owulacji wzrosło jeszcze bardziej). Nie stosowałaś restrykcyjnej diety a ma ona olbrzymi wpływ. Zerknij w naszą tabelę gdzie wpisujemy dziewczyny, które uwzględniły minimum 3-4 czynniki (jest 7 czynników wpływających na płeć), na razie skuteczność 100%.
L.p.​
Nick​
Planowana płeć​
Ilość czynników wziętych pod uwagę​
Czy udało się​
1​
Piranha​
dziewczynka
6​
TAK
2​
Noemi​
dziewczynka
5​
TAK
3​
Nullka​
dziewczynka
6​
TAK
4​
Ann29​
dziewczynka
4​
TAK
5​
Truskafffka​
dziewczynka
4​
TAK
6​
Magda_z_uk​
chłopiec
6​
TAK
7​
Czarna​
chłopiec
3​
TAK
8​
Elmo​
chłopiec
7​
TAK
9​
Ewelin​
dziewczynka
6​
10​
Mamawczesniaka​
dziewczynka
5​
11​
Polisia​
dziewczynka
5​
12​
Agulek​
dziewczynka
4,5​
Dotychczasowa skuteczność 100%​

Piszę to dlatego, że gdybyś kiedyś chciała zawalczyć o Zosię to możesz liczyć na moją pomoc. Jędruś był Ci po prostu pisany (pokonał tyle przeszkód by zamieszkać w Twoim brzuchu :-)) i zobaczysz jeszcze jak będziesz z niego dumna i jak bardzo Ciebie w życiu uszczęśliwi. Co do nuba to wygląda jednak chłopięco, na zdjęciu delikatnie odstaje w górę, zdjęcie jest jednak pochylone i gdyby wyprostować je do pionu to ten kąt jeszcze bardziej się zwiększy. W międzyczasie też doczytałam, że istotny jest kształt nuba, Jędruś miał bardzo chłopięcego nuba - krótszego z wyraźnym "grzybkiem" na końcu, nuby dziewczęce są dłuższe, cieńsze, mają nieco inne zakończenie. Masz wspaniałych synów i wierzę, że doczekasz się Zosi jeśli postanowisz o nią zawalczyć.

Ana, za duża dawka, to chyba dla kobiet u których w rodzinie występowały jakieś choroby cewy nerwowej ( jak np. bezmózgowie, przepuklina mózgowa i rozszczep kręgosłupa). Ja polecam łykanie 1 tabletki Folica (400 mcg) a dodatkowe 400 mcg w B-100 :tak:

Do góry