reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

araki to musze sprawdzic czy w ogole ktorys by mi sie pokrył z tego co on mi wyliczył, znajac moje szczescie to na 12 cykli by sie pokrył jeden, akurat na chłopczyka.. ja mysle ze moj nowy cykl sie zacznie 15-16, a tam wyliczył 22. Na razie trzymam sie tego ze akurat w dni w ktore wypadnie ovu jest ksiezyc w znaku zenskim i ma sie udac i koniec , kropka ;)
Jest tam jeszcze cos takiego Wg. opracowań dr Jonasa, metoda kosmobiologiczna daje 98% pewności wyboru płci dziecka, o ile czas stosunku będzie dobierany tak, aby wypadał w środku życzonego (żeńskiego lub męskiego) znaku i w najpłodniejszym okresie kobiety czyli dosc ze trzeba trafic aby cykl sie zaczal wlasciwie, to jeszcze zeby akurat ten dzien był najbardziej płodny, chyba to nie realne :)

Oczy niebieskie po tych wszystkich postach przeczytanych, tez coraz bardziej mnie przekonuje ze jednak to PH ma duze znaczenie. A jest czy była tu forum czy na zagranicznym jakas kobietka ktora mimo niskiego PH urodziła chłopca ? ( oczywiscie nie mowimy tu o przypadkach gdzie sa kobiety ktore moga urodzic tylko jedna płec :) )

Ostatnia edycja:
reklama
doradźcie proszę jakie i gdzie zakupić paski lakmusowe do pomiaru ph pochwy? w drogerii widziałam , jednak w opakowaniu były tylko dwa testy do pomiaru ph za ok. 20 zł , a mi potrzeba pewnie więcej. co ile mierzycie ph na dziewczynke?
Matik- jedynym wyjściem jest chyba odpuścić sobie starania i iść na spontan, jak mi to ktoś kiedyś powiedział.
widze sama po sobie ze jak zaczęłam wszystko liczyć i kalkulować to wszystko mi się poprzesuwało i tyle:-(
jednak u Ciebie wszystko może się zdarzyć, jedyne co nam pozostało to cierpliwie czekać:-(
trzymaj się cieplutko, pozdrawiam

Airfix ja prześledziłam praktycznie całe forum i nie przypominam sobie takiego przypadku. Ale wiesz dopiero od niedawna wiemy o innych czynnikach oprócz odstępu, głownie dzięki czytaniu i tłumaczeniu in-gender. A odstęp i tak jest dyskusyjny. Ciekawe co jeśli na zaplanowanie płci wystarczyłoby tylko i wyłącznie podnosić lub obniżać ph lubrykantami czy sodą, limonką itp.

Anna Matik wierzę że to czekanie męczy i nie można sie na czymkolwiek innym skupić, wierze ze nie długo i wy zobaczyie upragnione II kreseczki. matik ten drug wykres bardziej czytelniejszy, ale ktory poprawny wg. tempek ty sama wiesz najlepiej. ja w szczesliwym cyklu przez dwa dni przed owu miąłam zawyzona tempke przez winko, tak owu była w 17 dniu, jak wziełam poprawke wyskoczyła 16. 17 dnia rano miałam ostry bol wiec owulka z 16 na 17 byłaby bardziej wiarygodna. także trzeba uwązac z tymi temperaturami, lekka zmiana moze duzo wnieść.
araki znam ten wstręt na zapachy. Mi na poczatku mój ulubiony zapach płynu do podlóg tak śmierdział że powodował torsje. Teraz juz przeszloa le wtdy w szokuu była ze można taki wstręt na zapachy miec.

krystian ja mam lampę solną i mi sie wydaje ze tez pomaga (poprawia jakośc powietrza), a o lampach pszczelich poczytam, chyba ze ty masz jakiegoś linka z nimi.

Oczy niebieksie
ciekawe własnie co by wniosło obniżanie i podwyzszanie ph. W metodzie szchetlesa dodatkowo opisywali zalecanie irygacje z limonki, przegrzewanie jader na dziewczynke i moze dlatego im sie udawało a ten odstep to byl dodatkowym a nie głównym czynnikiem

Ostatnia edycja:
Matik - nospe, buscopan rozkurczowo, przeciwbólowo apap - nie wiem co tam jest u Ciebie dostępne...

Dziewczyny, sorki za powtórzenie pytania, ale nurtuje mnie to - czy jak pójdę na wizytę w 13tyg 3 dniu to będzie dobry moment na uchwycenie nuba? Mam termin wizyty na 7 października, jednocześnie zwykłą wizytę i USG 3D prenatalne. Jeśli to będzie dobry moment to muszę to jakoś zasugerować badającemu, żeby dobre zdjęcie wydrukował :-p

aha, a jak wcześniej/później to powiedzcie kiedy - będę mojego tatę molestować o dobre ujęcie ;-)

Ostatnia edycja:
Matik wiem ze nospę można rozkurczowo.
araki ja swojej dzidzi zdjęcie mam z 13 tydz. i 6 dni(14 sty tydzień) u ciebie będzie podobne więc duże szanse ze jak dzidzia pozwoli i lekarz ma dobry sprzęt uda się uchwycić nuba.

Oczy niebieskie - co do mojego planowania , jak już pisałam nie specjalnie sie przyłożyłam
starałam się podnieść ph , poprzez picie 2x dziennie wody z sodą , oczywiście woda z cytryną w międzyczasie , ciut sody na paluszek i do środka ( ale bez przesady) , piłam Guajazyl , dieta to tak sobie , ale np ziemniaki i pomidory non stop , tym bardziej że to taki sezon a oboje uwielbiamy pomidory więc sałatka z nich była codzień , odpuściłam trochę serki i jogurty , mleko .
obserwowałam siebie , mierzyłam temp , żeby się wstrzelić w owu , ale wiadomo emocję górą więc sex był kilka dni pod rząd owu chyba w 12-13dc /sex od10-13dc z panem Orgazmem :)
braliśmy : kwas foliowy 0,4 , magnez , potas , wit A (jeden mies) , wit E - ale to suplementy z apteki w niedużych dawkach
kalendarz chiński wskazuje mi chłopca od września do grudnia 2012
było kilka dni przed pełnią , bo pełnia bodajże 29.09 była
OM 13.09.2012 TP 12.06.2013

to tyle , jeśli coś proszę pytać , ale ja nie jestem naprawde specjalistką
sorry2.gif
zrobiłam co mi się udało zrobić , a reszta to trochę szczęścia
yes2.gif
szczęśliwy cykl jest w mojej sygnaturze , mozna podejrzeć :)

moje ph było w granicach 4-4,5 jesli takie miałam zawsze to dlatego pewnie wcześniej miałam 2 córki , mozliwe że soda mi je podniosła

Jeszcze raz proszę o wstawienie "starań na chłopca" jeśli macie zapisane , Elmo , Pirania ? Plizzz

Matik a za ile powinien Ci sie @ pojawić ( tfu tfu oczywiscie oby sie nie pojawił )? Póki co, ja trzymam kciuki za to , aby jednak się udało :)

Ana o paski to mierzenia Ph pochwy najlepiej pytać w aptece, tylko ze w aptece to droga sprawa z firmy Merc kolo 80zł, ja kupiłam na allegro dokladnie te Paski ph - do badania pH pochwy 100 szt (3539251767) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i jestem z nich bardzo zadowolona. Papierkami lakmusowymi bardzo ciezko mi sie mierzyło, te sa odpowiednie i sluza to tego do czego maja sluzyc. Co ile mierzyć? hmm to nie tak ze ja codzien to mierze, ale jak je zamowilam to zmierzylam zeby wiedziec jakie mam to PH wyjsciowe ( 5,5-6,0).Potem zmierzylam po zaaplikowaniu Sylku- nic, u mnie nie obnizyl. Potem jakos mierzylam przed starankami i po, potem uzylam Sylk i znow sprawilam czy rzeczywiscie Sylk u mnie nie dziala-okazalo sie ze nie, wiec kropeleczka maluska rephresh, mierze-jest super:) Na drugi dzien juz przeprowadzilam 3 dniowa kuracje Rephresh czyli zaaplikowalam caly aplikator i po 3 dniach do tej pory moje Ph pieknie sie trzyma na poziomie 4,0, wiec przed wspolzyciem nic juz nie aplikuje, a po juz daje malusienka kropeleczke na palec i pieknie spada w ciagu paru minutek. Uzywam tez plynu ktory mi chyba Matik polecila- Lactacyd Femina Plus i chwała Jej za to- super sprawa:) Takze zmierz to PH jak dostaniesz paski-zobaczysz z czym tzn z jakim Ph bedziesz walczyc, a moze sie okaze ze masz dobre :) a potem to juz pred starankami, po staraniach i dajesz Sylk i za pare chwil sprawdzasz czy obnizył, jak nie to kombinujesz i obnizasz wieksza iloscia Sylka, czy innego czegos. Jak chcesz to ja mam do sprzedania cały niemiecki Sylk, uzyte dwie kropeleczki tylko.

Oczy niebieskie ja własnie coraz bardziej sie przekonuje że najwazniejsze jest to PH i suplementy czyli na dziewczynke magnez/wapn, chlopiec sód/potas, i ciekawe czy jakby te dwa warunki tylko spelnic, nie patrzac na odstep czy by sie udało. Może rzeczywiscie wszystkie plemniki meskie gina przy tym niskim PH i tylko maja szanse przetrwac te zenskie. Pamietam ze zanim bylam z synkiem w ciazy to jadlam duzo chleba,ziemniakow miesa, wedlin, a to z racji wtedy pracy za barem czesciej sie zdarzylo piwko, serki tez jadlam ale nie glownie, uwielbialam wszystko co słone ( wiec bardziej sod/potas) pamietam ze czesto mi nawracaly infekcje i mialam juz dosc ginekologa bo co zaszlam to cos znalazla. A teraz odzywiam sie inaczej,( glownie serki itp, kurczak )i juz byla znaczna poprawa jaki czas temu , ale Ph wciaz 5,6-6.0, a kiedy to Ph spadlo zapomnialam co to infekcja, i trzyma sie caly czas juz na 4.0 bez ceregieli zadnych :) wiec dlatego mysle ze dieta i suplementacja + Ph to powinno byc spelnione, bo moje wczesniejsze odzywianie , moje tony soli zjedzone haha ewidentnie wskazywalo na chłopca i mam chlopca :) + infekcje-czyli PH bylo za wysokie. Teraz juz mam wszystko na odwrot

reklama
Do góry