reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maran ja tak myslę ze z ta wiedzą z tego forum na 100% miałbyś chłopca i wiem ze bardzo o nim marzysz i pewnego dnia jak dziewczynki podrosną to się zdecydujesz. Co do urody w ciązy z dziewczynką to narazie nie moge sie wypowiedzieć, bo ja w trzech ładnie wyglądam no ale z dwoch mam chłopców a trzeciej okaże się. Jedyne co sie sprawdzilo to z chłopcami żadnych dolegliwości tylko spanie a teraz mdłości, torsje, odrzut od zapachów?(to chyba najgorsze)n nic zobaczymy.

Airfix faktycznie tak to opisałas ze można się uśmiać.:-)

bluedanube witaj żurawina tylko do owulacji, później znowu zaczyna się ja brać jak się dostanie okresu.

macy antosia brala pod uwage date urodzin i nawet godzinę jak obliczła nam tego jonasa

reklama
Hej
Po raz pierwszy mierzyłam swoje pH i wczoraj wieczorem i dzisiaj rano 4,5. Obawiam się, ze juz wczoraj mogłam mieć owu, chociaż nie mierzę temp i nie mam test owu, to mam biały kremowy sluz a 2 dni temu przeźroczysty i rozciągliwy. Piję non stop zioła ojca sroki. Czy to możliwe że będę miałą wcześniej owu? Piranha pomóż:szok:
Swiece z wosku pszczelego super. Zapaliłam 20 minut w sypialni i wiecie, że mój Martin( ma katar) lepiej oddychał w nocy. Zreszta krystjan powiedział że takie inne powietrze jest i fajny zapach.

Ostatnia edycja:
możliwe możliwe ale póki nie mierzysz to wiesz nie wiadomo bo tempka może tak opadać i wznosić się czyli tgz podchody do owu ale nie wiadomo

Ja tak pamiętacie miałąm tempki w sobotę i niedzielę późno zmierzone więc teraz odjęłam tylko troszeczkę bo np. z 9.00 było 36,35 to zrobiłam 36,30 i program przesuną mi owu na niedzielę czyli teraz byłby 10dc po owu ja już nic nie wiem

Cześć Dziewczyny!

krystianmartin, a pachną te świece jakoś czy są bezzapachowe? Zapaliłabym mojemu na jego katarek ale jak będą mi śmierdzieć to podziękuję :-p

Matik, może rzeczywiście owu była w niedzielę? No tak czy tak chyba się wstrzeliliście ze starankami, za kilka dni się wyjaśni - mocno trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&

BlueDanube, tutaj różnie było ze staraniem o dziewczynkę. Były takie dziewczyny, które w ogóle nie stosowały odstępu tylko codzienne starania z pilnowaniem niskiego ph, które wybija plemniki "męskie" - i mają córeczki. Ewelin, jeśli dobrze pamiętam, udało się wstrzelić w O+12. Wydaje mi się, że największe szanse są właśnie przy O+12, ale to trudno trafić, szczególnie jak się ma nieregularne cykle... ja się nie zdecydowałam ;-)

Airfix, mi Jonas w udanym cyklu teoretycznie sprzyjał - z uwzględnieniem daty i godziny urodzenia wyznaczył mi księżyc w znaku Ryb (żeńskim) do 28 lipca, ale ja nie wiem czy wtedy miałam owu, bo jak zaczęłam mierzyć tempki to wydaje mi się że było już po :tak: No a efekty zobaczymy jakie będą ;-) A właśnie bo ja się już gubię - w którym tygodniu najlepiej oglądać nuba???

A ja od poniedziałku na zwolnieniu. Po całym weekendzie przeleżanym w łóżku z mega mdłościami postanowiłam sobie trochę odpocząć od pracy, pewnie tylko tydzień ale zawsze. Co ciekawe rano czuję się dobrze, przed wstaniem z łóżka zjadam sucharka i leżę jeszcze chwilę (a śmiałam się z tej metody ale działa!). I nachodzą mnie myśli że jestem leń i powinnam w pracy siedzieć... ale to przechodzi ok. 11-12 kiedy na raz napadają mnie mdłości i senność i tak już są ze mną aż do nocy :baffled:
Wczoraj zrobiłam pranie i myślałam że zejdę jak je wieszałam - zapach płynu do płukania nie do zniesienia!!! A potem łazienka tak cuchnęła, nie mogłam tam wchodzić :baffled:

Ostatnia edycja:
wiem że sobie robię po prostu nadzieję ale pewnie jest lipa i tyle w zeszłym tygodniu latałam siku , mdłości, piersi nabrzmiałe a teraz? siku raz na jakiś czas, piersi zmniejszyły się mdłości no co jakiś czas ale nawet wczoraj spać mi się nie chciało więc pewnie za moment zbliżę się do @ i owu była tak jak najpierw pokazywało. Dziś już się popłakałam bo test oczywiście nic
już mam dosyć

Hej Dziewczyny,
Czarna możesz napisać jakie spełniłaś czynniki przy planowaniu płci? Z tego co pamiętam, było ich mało a jednak się udało, mam coraz większe podejrzenia, że jednak kluczowym jest pilnowanie ph.
Widzę, że odkąd wróciła szkoła jest nas trochę mniej, u mnie popołudnia schodzą na nauce z córką do testów powtórkowych z wiedzy z 4 klasy. U was też rok szkolny zaczął się od testów?

maran widze ze tez troche sie orientujesz w tym jonasie , bo mnie nurtuje jedno pytanie , ( tam dziewczynom dałam link do polskiego artykulu i jest tam link tez do wygenerowania cykli wedlug daty urodzenia i godziny) wygenerowalam te cykle wedlug daty i godziny urodzenia, i np. wyszlo cos takiego na wrzesien -22 niedziela bedzie w znaku byka-bedzie wtedy pewna dziewczynka. Z tym ze nie rozumiem- czy to cykl ma sie zaczac tego 22, czy ovu ma byc 22? To tylko w ramach wiedzy bym chciala wiedziec, bo i tak moj cykl na bank ani sie nie zacznie 22, ani ovu nie wypadnie 22, wiec dlatego posluzylam sie tablicami gdzie jest napisane o ktorej i kiedy ksiezyc wchodzi w dany znak, bo wtedy wyznaczam sobie przykladowa ovu kiedy realnie moze wystapic i patrze w jakim znaku wtedy bedzie ten ksiezyc. Więc macy raczej trudno tu trafic w ten cykl wygenerowany przez program. Lepiej juz tak z przymrozeniem oka spojrzec na te tablice :) A jak maran poszuka linka do tego niemieckiego to moze on lepiej to wygeneruje
krystianmartin ostatnio wstawilas nam tu opis tych swiec z wosku pszczelego i tak poszukalam w necie i fajne to to ;) a jeszcze dzis piszesz ze dzieciakom pomaga, super, musze kupic, bo mojemu ten kaszel nie chce przejsc, a ja i maz nie lepsi jestesmy

a z tego sie usmiejecie " Dr Jonas odkrył, że również w tym drugim cyklu regularnie odbywa się jajeczkowanie (dodatkowe). Ma ono miejsce wtedy, gdy u kobiety powtarza się faza Księżyca z chwili jej urodzenia. " czyli jesli u mnie wypada na ten 22 wrzesien ten cykl kurcze kosmiczny czy jaki i ma byc wtedy jajeczko ( chyba z kosmosu haha ), a potem od 5 do 9dc stymulacja i znow na bank jedno wychoduje, to juz mam dwa i blizniaki gotowe. :DDD tu macie artykuł http://astrologia.kaluski.net/uslugi.php?id=835 no cuda na kiju się dzieją normalnie haha

Ostatnia edycja:
a tak wygląda mój wieczorny wykres
http://

fakt tu też jedna tempka jest później zmierzona i gdyby była nie 36,80 tylko 36,60 to już owu wyznacza na sobotę, czyli może faktycznie owu była z soboty na niedzielę czyli pokrywało by się z porannym wykresem ze owu w niedzielę więc byłby dziś 10dc i jakaś szansa , choć wątpię bardzo wątpię

przepraszam że tak Was zamęczam ale tylko to mam w głowie
wczoraj na wieczór wzięłam 100mg progesteronu i mimo to tempka wieczorna spadła a poranna na tym samym poziomie nie podniosła się :(

Ostatnia edycja:
Krystianmartin w kwietniu lekarz mi powiedział, że najpewniejszym zwiastunem owulacji jest wygląd śluzu. Na 100%. Kwestia jeszcze tego, czy mamy to szczęście i mamy go dużo czy skąpo.
Ja zawsze miałam bardzo mało, być może dlatego mam pierwszą córeczkę, nie wiem. Dlatego teraz przy staraniach brałam wiesiołek i olej rybi omega-3, które to diametralnie poprawiały mi jakość śluzu z cyklu na cykl. Dla dziewczyn planuąjcych synka polecam właśnie te suplementy.

reklama
Airfix, no chodzi właśnie o to, że Jonas wyznacza najlepszy moment na POCZĘCIE dziecka w danej płci w danym roku/miesiącu. Zwykle to 2-3 dni w miesiącu, w których jeśli nałoży Ci się owu, to wtedy (teoretycznie) szanse na tę płeć są 98%

Do góry