reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

maran ja tak myslę ze z ta wiedzą z tego forum na 100% miałbyś chłopca i wiem ze bardzo o nim marzysz i pewnego dnia jak dziewczynki podrosną to się zdecydujesz. Co do urody w ciązy z dziewczynką to narazie nie moge sie wypowiedzieć, bo ja w trzech ładnie wyglądam no ale z dwoch mam chłopców a trzeciej okaże się. Jedyne co sie sprawdzilo to z chłopcami żadnych dolegliwości tylko spanie a teraz mdłości, torsje, odrzut od zapachów?(to chyba najgorsze)n nic zobaczymy.

Airfix faktycznie tak to opisałas ze można się uśmiać.:-)

bluedanube witaj żurawina tylko do owulacji, później znowu zaczyna się ja brać jak się dostanie okresu.

macy antosia brala pod uwage date urodzin i nawet godzinę jak obliczła nam tego jonasa

reklama
Hej
Po raz pierwszy mierzyłam swoje pH i wczoraj wieczorem i dzisiaj rano 4,5. Obawiam się, ze juz wczoraj mogłam mieć owu, chociaż nie mierzę temp i nie mam test owu, to mam biały kremowy sluz a 2 dni temu przeźroczysty i rozciągliwy. Piję non stop zioła ojca sroki. Czy to możliwe że będę miałą wcześniej owu? Piranha pomóż:szok:
Swiece z wosku pszczelego super. Zapaliłam 20 minut w sypialni i wiecie, że mój Martin( ma katar) lepiej oddychał w nocy. Zreszta krystjan powiedział że takie inne powietrze jest i fajny zapach.

Ostatnia edycja:
możliwe możliwe ale póki nie mierzysz to wiesz nie wiadomo bo tempka może tak opadać i wznosić się czyli tgz podchody do owu ale nie wiadomo

Ja tak pamiętacie miałąm tempki w sobotę i niedzielę późno zmierzone więc teraz odjęłam tylko troszeczkę bo np. z 9.00 było 36,35 to zrobiłam 36,30 i program przesuną mi owu na niedzielę czyli teraz byłby 10dc po owu ja już nic nie wiem

Cześć Dziewczyny!

krystianmartin, a pachną te świece jakoś czy są bezzapachowe? Zapaliłabym mojemu na jego katarek ale jak będą mi śmierdzieć to podziękuję :-p

Matik, może rzeczywiście owu była w niedzielę? No tak czy tak chyba się wstrzeliliście ze starankami, za kilka dni się wyjaśni - mocno trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&

BlueDanube, tutaj różnie było ze staraniem o dziewczynkę. Były takie dziewczyny, które w ogóle nie stosowały odstępu tylko codzienne starania z pilnowaniem niskiego ph, które wybija plemniki "męskie" - i mają córeczki. Ewelin, jeśli dobrze pamiętam, udało się wstrzelić w O+12. Wydaje mi się, że największe szanse są właśnie przy O+12, ale to trudno trafić, szczególnie jak się ma nieregularne cykle... ja się nie zdecydowałam ;-)

Airfix, mi Jonas w udanym cyklu teoretycznie sprzyjał - z uwzględnieniem daty i godziny urodzenia wyznaczył mi księżyc w znaku Ryb (żeńskim) do 28 lipca, ale ja nie wiem czy wtedy miałam owu, bo jak zaczęłam mierzyć tempki to wydaje mi się że było już po :tak: No a efekty zobaczymy jakie będą ;-) A właśnie bo ja się już gubię - w którym tygodniu najlepiej oglądać nuba???

A ja od poniedziałku na zwolnieniu. Po całym weekendzie przeleżanym w łóżku z mega mdłościami postanowiłam sobie trochę odpocząć od pracy, pewnie tylko tydzień ale zawsze. Co ciekawe rano czuję się dobrze, przed wstaniem z łóżka zjadam sucharka i leżę jeszcze chwilę (a śmiałam się z tej metody ale działa!). I nachodzą mnie myśli że jestem leń i powinnam w pracy siedzieć... ale to przechodzi ok. 11-12 kiedy na raz napadają mnie mdłości i senność i tak już są ze mną aż do nocy :baffled:
Wczoraj zrobiłam pranie i myślałam że zejdę jak je wieszałam - zapach płynu do płukania nie do zniesienia!!! A potem łazienka tak cuchnęła, nie mogłam tam wchodzić :baffled:

Ostatnia edycja:
wiem że sobie robię po prostu nadzieję ale pewnie jest lipa i tyle w zeszłym tygodniu latałam siku , mdłości, piersi nabrzmiałe a teraz? siku raz na jakiś czas, piersi zmniejszyły się mdłości no co jakiś czas ale nawet wczoraj spać mi się nie chciało więc pewnie za moment zbliżę się do @ i owu była tak jak najpierw pokazywało. Dziś już się popłakałam bo test oczywiście nic
już mam dosyć

Hej Dziewczyny,
Czarna możesz napisać jakie spełniłaś czynniki przy planowaniu płci? Z tego co pamiętam, było ich mało a jednak się udało, mam coraz większe podejrzenia, że jednak kluczowym jest pilnowanie ph.
Widzę, że odkąd wróciła szkoła jest nas trochę mniej, u mnie popołudnia schodzą na nauce z córką do testów powtórkowych z wiedzy z 4 klasy. U was też rok szkolny zaczął się od testów?

maran widze ze tez troche sie orientujesz w tym jonasie , bo mnie nurtuje jedno pytanie , ( tam dziewczynom dałam link do polskiego artykulu i jest tam link tez do wygenerowania cykli wedlug daty urodzenia i godziny) wygenerowalam te cykle wedlug daty i godziny urodzenia, i np. wyszlo cos takiego na wrzesien -22 niedziela bedzie w znaku byka-bedzie wtedy pewna dziewczynka. Z tym ze nie rozumiem- czy to cykl ma sie zaczac tego 22, czy ovu ma byc 22? To tylko w ramach wiedzy bym chciala wiedziec, bo i tak moj cykl na bank ani sie nie zacznie 22, ani ovu nie wypadnie 22, wiec dlatego posluzylam sie tablicami gdzie jest napisane o ktorej i kiedy ksiezyc wchodzi w dany znak, bo wtedy wyznaczam sobie przykladowa ovu kiedy realnie moze wystapic i patrze w jakim znaku wtedy bedzie ten ksiezyc. Więc macy raczej trudno tu trafic w ten cykl wygenerowany przez program. Lepiej juz tak z przymrozeniem oka spojrzec na te tablice :) A jak maran poszuka linka do tego niemieckiego to moze on lepiej to wygeneruje
krystianmartin ostatnio wstawilas nam tu opis tych swiec z wosku pszczelego i tak poszukalam w necie i fajne to to ;) a jeszcze dzis piszesz ze dzieciakom pomaga, super, musze kupic, bo mojemu ten kaszel nie chce przejsc, a ja i maz nie lepsi jestesmy

a z tego sie usmiejecie " Dr Jonas odkrył, że również w tym drugim cyklu regularnie odbywa się jajeczkowanie (dodatkowe). Ma ono miejsce wtedy, gdy u kobiety powtarza się faza Księżyca z chwili jej urodzenia. " czyli jesli u mnie wypada na ten 22 wrzesien ten cykl kurcze kosmiczny czy jaki i ma byc wtedy jajeczko ( chyba z kosmosu haha ), a potem od 5 do 9dc stymulacja i znow na bank jedno wychoduje, to juz mam dwa i blizniaki gotowe. :DDD tu macie artykuł http://astrologia.kaluski.net/uslugi.php?id=835 no cuda na kiju się dzieją normalnie haha

Ostatnia edycja:
a tak wygląda mój wieczorny wykres
http://

fakt tu też jedna tempka jest później zmierzona i gdyby była nie 36,80 tylko 36,60 to już owu wyznacza na sobotę, czyli może faktycznie owu była z soboty na niedzielę czyli pokrywało by się z porannym wykresem ze owu w niedzielę więc byłby dziś 10dc i jakaś szansa , choć wątpię bardzo wątpię

przepraszam że tak Was zamęczam ale tylko to mam w głowie
wczoraj na wieczór wzięłam 100mg progesteronu i mimo to tempka wieczorna spadła a poranna na tym samym poziomie nie podniosła się :(

Ostatnia edycja:
Krystianmartin w kwietniu lekarz mi powiedział, że najpewniejszym zwiastunem owulacji jest wygląd śluzu. Na 100%. Kwestia jeszcze tego, czy mamy to szczęście i mamy go dużo czy skąpo.
Ja zawsze miałam bardzo mało, być może dlatego mam pierwszą córeczkę, nie wiem. Dlatego teraz przy staraniach brałam wiesiołek i olej rybi omega-3, które to diametralnie poprawiały mi jakość śluzu z cyklu na cykl. Dla dziewczyn planuąjcych synka polecam właśnie te suplementy.

reklama
Airfix, no chodzi właśnie o to, że Jonas wyznacza najlepszy moment na POCZĘCIE dziecka w danej płci w danym roku/miesiącu. Zwykle to 2-3 dni w miesiącu, w których jeśli nałoży Ci się owu, to wtedy (teoretycznie) szanse na tę płeć są 98%

Do góry