reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

tak polisia mi mówią że ładnie wyglądam, aż nerwa łapię. Mama mnie pociesza i mówi ze jak byla ze mną w ciązy też jej wszyscy mówili że pieknie wyglądała i że bedzie miała syna. A wtedy USG nie robili, więc jak się urodziłam to była tak zdziwiona ze lekarka sie spytała czyli co córki Pani nie chce czy jak? Mama mowi ze tak jej wszyscy syna wmówili ze była na 100% przekonana ze jego nosi pod serduszkiem i mowi mi aby sie ludzmi nie przejmować bo oni gadaja bo gadają. Jej się snilo że będzie wnuczka więc razem ze mną zaciska kciuki o dziewczynkę.Moja mam jest cudowna(tyle wsparcia w niej mam). Także polisa bardzo dobrze ze pięknie wyglądasz, córcia będzie przeszczęsliwa że ma tak piękną mamę.

A co do chińskich to u moich kolezanek które obecnie sa w ciązy wychodzi dziewczynka a maja w brzuszkach chłopców, więc na te chińskie to tak dodatkowo można patrzeć (tak dla świętego spokoju).

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelin to z tym ,ze na dziewczynke sie zle wyglada to też lipa... ;) ja w obu ciązach wygladałm tak samo jak przed ciązą nie "zbrzydlam" a jak wiecie mam 2 córki I rzeczywiście cos jest takiego na poczatku ciązy, że widać chyba, że kobieta w ciazy bo moja znajoma mnie zapytala wprost czy ja w ciązy oby nie jestem bo taki błysk w oku I w ogóle jakos tak ładnie wyglądam... a wówczas nie byłam jeszcze nawet na USG pierwszym bo tu jest w 12 tygodniu wiec nie chciałam nikomu nic mówić do 12 tyg czyli do pierwszego USG, ale jak mnie tak w prost zapytała to jej mówie, że tak, że 8 tydzien a ona na to, ze teraz na pewno bedzie syn... a jadnak nie bo Maja hehehe ona życzliwie mi zyczyła bo wiedziala, że mnie sie chłopiec marzy, a ona pół roku po mnie o córke sie starała i jej sie udało ma syna I córke, ale jak widac wyglad nie swiadczy o płci... ja to chyba na przekór wszystkiemu moge te wszystkie przesady obalac bo mnie sie ani kalendarze chińskie nie sprawdzaja, ani przesady ludowe... ;) Bedzie dobrze babeczki zobaczycie :) a z taka wiedzą jak ja ma teraz też by mi sie pewnie udało z wymarzoną płcią... nie trace wiec wiary może I ja jeszcze bede miała kiedyś chlopca :) póki co bije sie ciagle z myslami... matko I chcialabym I boje sie... ehhh babie nie dogodzisz ;)

pozdrawiam wszystkich serdecznie, mysle o Was I mam Was w sercu :)

Hej
Zastanawiałam się po co świece z wosku pszczelego na planowanie dziewczynki.....
naturalne świece woskowe zarówno w postaci świec, jak również figurek woskowych to doskonały sposób na wytworzenie naturalnego środowiska jonizującego. Co daje nam prawidłowa jonizacja powietrza? Przede wszystkim działa leczniczo, stabilizująco oraz kojąco na najważniejsze układy w systemie człowieka – układ oddechowy (udrażnia zatoki, łagodzi katar, ułatwia oddychanie, czy minimalizuje objawy astmatyczne), nerwowy (koi, uspakaja, oczyszcza organizm z negatywnych emocji), krążenia (redukuje ciśnie krwi), to zaledwie część pozytywnych właściwości świec woskowych.
Charakteryzują się ładnym i oryginalnym wyglądem, spalają się bezdymowo jednocześnie ujemnie jonizując powietrze.
Eliminują promieniowanie elektromagnetyczne wytwarzane przez urządzenia elektryczne oraz neutralizują dym papierosowy.

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczyny,
Mam pytanie na temat przyjmowania Żurawiny Puritan's Pride. Przeczytałam gdzieś że może powodowac poronienia i nalezy brać do owulacji a potem już nie. Czyli po owulacji nie brać ale jak długo? I kiedy zacząć brać ponownie? Z 1 dniem miesiączki? Dzięki z góry.

polisia wiec tak 26 lipca o 22:29 ksiezyc wszedl w znak Barana-czyli znak męski, a u Ciebie owu wystapiła 28 lipca , tylko że 29 lipca o godzinie 5.43 raniutko juz ksiezyc był w znaku Byka-czyli znaku zenskiego, wiec jesli staranka były wieczorem, czy w nocy wiec raczej wieksze prawdopodobienswo jest ze juz zadział znak Byka-czyli żenski, tam ten juz słabo oddziaływał ,bo im dalej od wejscia fazy ksiezyca do danego znaku ( tu sie liczy od 26 lipca do 29 lipca 5:43, ovu 28 lipca - tym bardziej pewne jest ze zadział ten drugi znak- tam gdzies sie w to wczytalam, sie liczy ile godzin ksiezyc jest juz w danym znaku, teraz wam tego nie opisze ale wiem o co chodzi ;) , i zeby z tego chłopak wyszedl to najlepiej pewnie byłoby 26 lipca w nocy i 27 na bank, i 28 lipca ale rano, ale na dziewczynke to juz 28 lipca wieczorem by było ok :) No i wydaje mi się ze pecherzyk moze i pekł 28 lipca, ale za nim się połaczyło wszystko, to moze i 29 lipca był .Ja mysle ze na bank dziewczynka.

A błysk w oku wskazuje również na dziewczynkę ;)

A uroda w ciazy to u mnie sie nie sprawdzila, tak zbrzydlam ze wszyscy mi sie pytali- co ty tak Ola zbrzydłas, córke bedziesz miec. A ja sie cieszyłam- bo przeciez corcia odbiera niby urode. I co? I mam synka ;)

Ostatnia edycja:
Airfix jesteś niemożliwa ;))) No tak to napisałaś ze siedzę i sie śmieje, w sensie pozytywnym ;)
mi z synkiem wydawało sie, że zbrzydlam, ale pojawiały sie też inne opinie ;)

polisia ja juz chyba nawiedzona jestem,a nie tylko nie mozliwa:))) Ale fajnie ze sie usmialas pozytywnie z tego :D Teraz ja sobie zycze @ w niedziele,ovu 1,2,3 pazdziernika czyli 16,17,18dc i bedzie kobitka jak zloto

Mam jeszcze pytanie do Pań starających się o dziewczynkę. Czy stosowałyście metodę codziennego wspołżycia aż do 3 dnia przed owulacją czy też stosujecie metodę 0+12, czyli wstrzemięźliwość a następnie jeden stosunek 12 godz po owulacji?

Airfix, a dlaczego byk jest znakiem żeńskim? edit: Już się dokształciłam. ;-) Jeszcze dopytam - czy u Jonasa ma znaczenie nasza data urodzin?

reklama
macy niby ma znaczenie data urodzin a nawet godzina. Ja kiedyś wstawialam tu taka niemiecką strone, z której mozesz sobie obliczyć ten cykl jonasa za darmo z rozróżnieniem na znaki zodiaku w każdym miesiacu bo księzyć jest mniej wiecej 2,5 dnia w kazdym znaku naprzemiennie żeński I męskim. a ten Jonas wyznaczyl jeszcze tak jakby czas w którym jesli wystąpi owulacja I pokryje sie z jego obliczeniami to bedzie dziecko takiej płci jaką wskazuje pozycja księzyca w znaku męskim - chłopiec lub żeńskim- dziewczynka No I pisza, ze niby skutecznośc jego cyklu to 98%, no ale to jeszcze musi sie owulacja nalozyć na jego wyliczenia a to nie takie proste... Mi w tym roku by sie nalozyła raz w listopadzie, jesli oczywiscie cycle do tego czasu mi sie nie przesuną :) jak chcesz to poszukam I podeslie Ci link do tej niemieckiej strony to sobie sprawdzisz a czy sie w to bedziesz bawić to inna sprawa ;)

Do góry