reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha, Evelin, Airfix,Matik- i inne dziewczyny które mogłyby doradzić
dziś zrobiłam test, i jest jedna krecha:-( już drugi cykl nieudany:-( teraz to miałam nadzieje dużą ponieważ straciłam 23 testy owu żeby wykryć kiedy będzie. działaliśmy 27 sierpnia, a owu była 28lub 29 no i nic z tego. a ja głupia bałam się ze za mały odstęp.
@ jeszcze nie mam, przedłużyła mi się do 34dni , a teraz jak jeszcze dłużej będę czekać to się załame. nie wiem jaka może być tego przyczyna, ze gdy się staramy to cykl mi się wydłuża:-(
mąż jest spawaczem , mówi ze to może przez niego , albo przezemnie bo kąbinuje, kończymy wcześniej itp.:-(
powiem szczerze że jestem trochę zmartwiona, boje się że wcale mi się nie uda zaciążyć- jakaś mi się obsesja włancza.
Proszę Was dziewczyny o pomoc i rady, poradźcie mi co mam zrobić by zajść w ciąże w tym cyklu co się rozpocznie-trzecie moje podejście:-)
a najważniejsze do czego się dostosować by szanse na córke bardzooooo zwiększyć, dostosuje się do wszystkiego co napiszecie i doradzicie mi.
jakie brać suplementy, co jeść, co zakupić na zakwaszanie i kiedy zacząć w moim przypadku.
biore witamine c- 200mg, mleczan magnezu 600mg+ b6 1,4mg
mogę postarać się o sylk- ponieważ mam kogoś kto mógłby mi go kupić w UK, ale nie wiem czy lepszy jest sylk czy represh- na zamówienie
jak to wszystko stosować i kiedy
bardzoooooooooooooo Was proszę o rady , ponieważ bardzo mi zależy , pozdrawiam

reklama
Anna po pierwsze nie załamuj się, ja staram się już 18 miesiecy, nie zliczę ile cykli.... i dalej się staram. Ja teraz zaczęłam pić zioła ojca sroki nr 3. i mam suplementy dla m które poleciła mi Piranha, L-karnityna, maca, fertilman, cytrynian wapnia. MOze spróbuj tego.

Airfix tego jonasa juz tutaj przerabiałyśmy, Antosia pomagała nam go wyedytowac dla kazdej wg.daty urodzeń. Podobno cos w tym jest.
polisia rozumiem Cie z tym czekaniem, jest okropne. ja tez myślałam że czegoś się dowiem juz wcześniej a tu już 18 tydzien a ja nic nie wiem. Aż się boje że tego 16 że dzidzia się odwróci i znowu następne 4 tygodnie będę musiała czekać (oszaleje chyba wtedy). polisa a we wcześniejszej ciązy tez Cie mdliło?

Dziewczyny teraz czekam na kolejne II kreseczki.A tu cisza.
laseczki jeszcze jedno pytanko może macie pomysł na wystrój pokoju dla chłopców, chce coś im zmienić ale nie mam pomyslu, gdybyscie cos mogły doradzic to proszę o opinię.

Piranha powiem Ci ze ja teraz jak myślę o dzieciaczku jak będzie wyglądało to mam przeczucie na blondynke/blondyna (po mnie) o brązowych oczkach(po mężu).

Anna jeszce przeciez @ nie ma więc piłka w grze. Co ja moge doradzić:sylk i rephres to chyab co innego (może piranha się wypowie), ja stosowałam tylko sylk (to lubrynkant z pestek kiwi o kwasnym ph). I myślę że sylku można używać przed każdym stosunkiem ( on dodatkowo pomaga dotrzeć plemniczkom do srodka, daje uczucie naoliwienia). No i chyba warto zastoswac metode O+12. Jesli mi sie uda to z 70% sukcesu przypisze właśnie zastosowaniu O+12. A co do witami to ma byc cytrynian magnezu a nie mleczan.

Cześć,
Ewelin ja szukałam inspiracji na stronie tudzież w sklepach szwedzkiej dobrze wszystkim znanej firmy na I. :-)
Polisia jak to leci, już 9 tydz. u ciebie a u mnie, kiedy to zleciało...
Ana ja już pisałam - oprócz zażywania suplementów i diety mierz temperaturę.
Wiecie, mdłości mnie trzymają cały czas, może nie takie częste ale bardzo mocne i intensywne. Miałam nadzieję, z chwilą wybicia 12 tyg. miną. Życzcie mi żeby się już skończyły. Buuuuu...

Ana dokladnie, póki @ nie ma wszystko jest możliwe, pewnie nie doczytałaś postów duuzo dalej, gdzie ja pisalam ze swoje pierwsze dwie kreski zobaczylam prawie w 3 miesiacu!! I u mnie w miejscowosci jest tez jedna taka dziewczyna, ktorej testy w ogole nie wychodzily, cos sie w organizmie poprzestawialo i tak bylo. Wiec pamietaj poki @ nie ma, wszystko jest mozliwe;-) A jeśli jednak by się nie udało, to zacznij suplementacje - wit C-1000mg-ja pilam CeMaxForte, teraz kupilam rozpuszczalna, bo juz cofa mnie od łykania tych leków ;), Magnez w postaci cytrynianu magnezu-ja mam Magnefar B6-500mg, do tego Wapn-w postaci cytrynianiu 1220mg ( tyle mam w jednej tabletce )-ja mam OsteoDiag firmy Diagnosis.,Wit B6 100mg czyli ja biore 2 tabl po 50mg nie 5mg,a 50mg-zamawialam w aptece.Piranha i dziewczyny tu radza zeby przyjmowac Wit B100 complex, mozna ja kupic na allegro, ja jednak przystalam na sama B6 ( znalazlam na ktorej stronie ze wskazane jest b6 100mg, a najlepiej b complex- a nie pisalo-ze musi byc koniecznie b complex-wiec zostalam przy samej), zurawina do owulacji-powiedz ze chcesz taka najbardziej skoncentrowana ja bralam dawke 400-600mg.

Dieta- ja raczej jem serki, jogurty,czekolade, filet w kurczaka, ryz biały, makaron, ser zolty ,ale nie jestem w stanie zrezygnowac z ziemniakow, zup typu pomidorowa ( na koncentracie, pomidorow nie tykam ;) ), słodycze zjadam-a raczej objadam sie delicjami:/ nie jem warzyw-jedynie czasem odrobine kalafiorka w zupie, owoców, miesa wolowego nie jadam w ogole, wieprzowe staram sie unikac,jem mało chleba, wiec moja dieta to raczej tak na 85% :)

Sylk czy Rephresh hmm.. Nie u kazdego Sylk działa- u mnie np.nie, wiec mam cały nowy do sprzedania, u mnie za to Rephresh sie bardzo dobrze sprawdził, najlepiej go zastosowac tuz przed@ i zaraz po skonczonej i Ph super sie trzyma-przynajmniej u mnie, po starankach u mnie juz maluska kropelka zaaplikowana na palec dziala cuda, ale nie mozna przesadzic, Rephresh ma fajna konsystencje takiego zelu, ale wydaje mi sie ze jakby tego wziasc wiecej i zaaplikowac to moglby utrudniac plemnikom poruszanie.

Ile juz starasz sie zajsc w ciaze? U mnie kolejny cykl bedzie 12-sty-z czego 2 odpuscilam, a ten był juz stymulowany i kolejny również :)

Ewelin nie, pierwsza ciązę miałam dość ligtową, ta jest trochę inna, bardziej mdląca i mam wiekszy odrzut od jedzenia. Jak się domyślasz już sobie wmawiam, że może coś jest na rzeczy :D
a czekanie masz rację kiepska sprawa, faktycznie u Ciebie już trochę czasu, ja w sumie się nastawiam, że poznam płeć w połowie, jak poprzednio, ale jednak gdzieś tam chciałabym wcześniej :)

Airfix ja tego kalendarza jonasa autentycznie nie ogarniam, za skarby nie wiem jak to czytać :D zresztą nie będę się chya nakręcać, bo wyjdzie chłopak i co? no nic, ale tak to będę jeszcze w niewiedzy słodkiej :)

Anna nie mleczan tylko cytrynian magnezu! poczytaj tutaj masz esencję https://www.babyboom.pl/forum/stara...c-dziewczynka-1147/index1067.html#post8260565
ale powiem Ci, że wiele daje przeczytanie forum odkąd pojawiła się Pirania. To zajęcie na kilka wieczorów, ale warto :) ja jestem z tego zadowolona, bo wiele rzecz jest dopowiadanych przy okazji i pojawia się tu cały czas nowa wiedza :)

Oczyniebieskie oj tak, leci! :D za 3 tyg mam wizytę, już się nie mogę doczekać!!! :D

Dziewczyny jeśli macie zapisany opis planowania chłopca to proszę o wklejenie :) miałam wydrukowane i gdzieś posiałam .
Chciałam pokazać koleżance , z gory dziękuję !

polisia a którego ( dzien i miesiac ) wypadła Ci owu ? to popatrze potem ;)

I tak w całym artykule podoba mi się zdanie - że jeśli kobieta bardzo pragnie okreslonej płci to miesiaczka się przesuwa ( i wtedy sobie wmawiamy ze to choroba sprawila lub stres ) tak żeby owulacja trafiła akurat w znak odpowiadajacy naszym oczekiwaniom. Cos takiego tam pisało, nie chce mi się tego szukać teraz ;) I tak mysle ze moze to i u mnie ma miejsce , bo przeciez cykle zawsze 29 góra 30dni, a tamten poprzedni 27dni, teraz tak czuje ze przy 29 przyjdzie i owu akurat wypadnie w znaku zenskim. Moze i to wszystko bzdury tak jak te kalendarze chinskie, ale tak człowieka cieszy podswiadomie ze jednak wypadnie na płec zenska. A te chinskie całe tez jedne pokazuja na dziewczynke, a drugie na chlopaka, niewiadomo ktory brac pod uwage ( oczywiscie jak biore ten ktory mi pasuje haha )

Ana tak jak Ci oczy niebieskie pisała, procz suplementow-mierz temperature i zapisuj np.tak jak wiekszosc z nas na ovufriend, jak cos nie bedziesz wiedziala, bo zawsze ktoras z nas popatrzy na twoj wykres i powie cos madrego:) Mozesz zaczac mierzyc od jutra, mozesz od razu po miesiaczce-o ile dostaniesz, ale zacznij to robic, nie jest to trudne :) ja juz sie budze sama 6.30 , termometr mam pod reka, wkladam miedzy nogi, wyciagam i ide spac dalej :p najgorsze wyniki dawal u mnie pomiar pod jezykiem, bo to pic nie mozna przed mierzeniem, a ja na czczo od razu po przebudzeniu tabl lykam na tarczyce, czasem z zamknietymi oczami,wiec u mnie pomiar "dowcipny" jak najbardziej OK ;) przyzyczaisz sie, po paru dniach wejdzie ci w nawyk.

Ostatnia edycja:
reklama
Airfix ja miałam ovu 28 lipca w 20dc :) miała być 29 no, ale zrobiła psikusa :D nie ogarniam tych tabel, ale jeśli ogarniam to chłopiec, ale może mnie oświecisz inaczej haha
W chińskich odpuściłam, miałam żenskie wczesniejsze trzy miesiące, ale nie wyszło, jeden chiński pokazuje dziewczynę i tego się trzymam.
Mam chwile zwątpienia a czasem ogromnej nadziei, nic nie zmienię teraz hehe :)

Ewelin tak sobie przypomniałam, że to chyba Ty pisałaś, że Ci mówią, że ładnie wyglądasz, jak na chłopca :D mi też, faktycznie cudnie wyglądam, czuję się do d.. ale wyglądam fajnie poza krostkami na brodzie i czole jakich nie miałam, ale mam taki błysk w oku, normalnie sama sobie się podobam :p tylko to może ogólnie ciaża :D hahaha

Do góry