reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana,ewelin to chyba ja tylko pecha miałam z ta ciaza chłopczykowa ;) Od samego poczatku wymioty, wszystko mi smierdziało, jak juz wymioty sie uspokoily do ilosci 3 razy na dzien i raz w nocy hahah to od 6 miesiaca,coraz intensywniej, czasami mialam wrazenie ze lepiej by bylo jakbym poscielila lozko w wannie w lazience, bo juz usypialam i wymiotowalam. Strasznie zbrzydlam, dopiero kolo 7 miesiaca mi sie buzia zaokraglila, krostki mialam na calej buzi choc nigdy z tym problemu nie mialam.
Elle za Ciebie tez bardzo mocno bedziemy trzymac kciuki :)

reklama
udało mi się zdobyć progesteron który jest podawany tu w Hiszpanii ale dawki są 100mg i 200ml 1 biorą rano a drugą wieczorem tak powiedział Pan w aptece
Pirania a ja brałam zaledwie 20mg wow

Witajcie!

Airfix, ja miałam prosty sposób na 2-dniowy odstęp. U mnie owulacja następowała 24h po piku LH, mogłam zatem codziennie wieczorem robić test i jeśli był negatywny to działać, jeśli pozytywny to stop, dałoby to 2 dni odstępu mniej więcej :-) Wiele miesięcy obserwowałam cykle i wiedziałam już jaka intensywność kreski na teście oznacza, że jutrzejszy test będzie pozytywny, mogłam zatem zastosować też długą wstrzemięźliwość z działaniem około 2 dni przed owulacją. Super, że Rephresh tak rewelacyjnie zbija Ci pH po! Ale masz mądrego, kochanego synka :-) Będę mocno trzymać kciuki by kolejna ciąża była totalnym przeciwieństwem pierwszej ...łącznie z płcią dzidziusia :-)

ewelin, mi się zawsze podobała wersja: brunetka z niebieskimi oczami hehehe :-) Jako, że napatrzyłam się już na swoje czarne włosy to marzyła mi się córcia blondyneczka i się udało ;-) Już nie mogę się doczekać tego 16-tego kiedy zobaczysz nareszcie 3 białe kreski i odetchniesz z ulgą zamykając tym samym buzie tym nieżyczliwym.

Matik
, ale super, z tak dużą dawką musi się udać! :tak:

Pirania to mam brać taką dużą ilość? nie za dużo ? może lepiej tylko 100mg a i tak muszę czekać do testu pozytywnego
utrogestan to takie leki

Ostatnia edycja:
Matik, ja bym brała te 200 mg, czytałam, że niektóre dziewczyny (które miały dużo poronień albo przeszły in vitro) brały nawet 4 x 200 mg, z tego co czytałam to w wyniku przeprowadzonych badań nie stwierdzono działań ubocznych.

czyli to że teraz biorę tylko 20mg a jutro 200 nie będzie problemem?
wiem ze to się stosuje takie 600mg przy zapłodnieniu in vitro , właśnie wyczytałam tu ten lek kosztował mnie tylko 5 euro szok

hej, też Was podczytuję, ale ogólnie chwilowo czekam, to już tak będzie - czekanie :D
a jeszcze, jak napisałyście, chyba Pirania, że 11-12 tc to za wczesnie na nuba i ocenianie z czaszki to w sumie będę czekać jeszcze dłużej :D
Każdego dnia w sumie cieszę się, że mnie mdli :D bo tak, czuję, że chyba wszystko ok ;) a tak to czekam
Wam kibicuję, czas na kolejne II u Was :)

Matik, nie będzie to żadnym problemem, tylko pamiętaj, że ten lek to czysty naturalny progesteron więc podniesie Ci tempkę i tym samym "zafałszuje" wykres. Z ciekawości sprawdziłam i w Polsce też jest dostępny :-) Trzymam mocno kciuki!

ok dzięki Pirania też się spodziewam że tak to będzie z tempką ale czekam jeszcze na info od mojej Dr. z Polski i jutro bym musiała zacząć brać ale dziś poranna tempka wzrosła na 37,09 więc ładnie , jeżeli tak się utrzyma jutro rano to widać jest to 3 faza i ładna
no ale dziś test ciążowy także nic , test owu słaba kreseczka no to może jutro coś choć jestem prawie pewna że niestety coś poszło znowu nie tak od niedzieli piersi się zmniejszyły

miłego dnia ja my dziś mam 1 dzień szkoły pa

reklama
Znalazlam wczoraj fajny artykuł, o metodzie planowania płci metoda Jonas'a, chodzi o faze ksiezyca, czyli jesli w momencie zaplodnienia ksiezyc był w znaku meskim to urodzi sie chlopiec, a jesli w zenskim to dziewczynka. Warto poczytać, jak nie ma się nic do roboty :) Z synkiem mi sie zgodziło. Dam Wam link do artykułu-tam jest plik w ktorym mozna wygenerowac wlasny kalendarz cykli i wyznaczy optymalna date wedlug faz ksiezyca do poczecia okreslonej plci- ale u mnie wyszlo ze akurat w tym dniu raczej ovu miec nie bede, wiec skorzystalam z tablic ktore okreslaja dzien i godzine wejscia w dany znak :) I juz mam tak rozpisane, ze musi byc dziewczynka i koniec kropka ;D tylko zycze sobie Ovu tak jak w tych cyklach miedzy 16-18dc dniem :-D wczesniej nie wchodzi w rachube

Sa tez tam dostepne tablice kiedy ksiezyc wchodzi w dany znak i z nich skorzystalam [URL]http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/ZodM1950-2050.txt
. Wyznaczylam przykladowe dni wystapienia ovulacjiw przyszlym cyklu i sprawdzilam w jakim znaku akurat bedzie ksiezyc. Pisze tam ze metoda 100% sprawdzalnosci, a juz 98% to na pewno, ale i tak traktuje to z przymrozeniem oka, choc jesli akurat wypadnie ovu miedzy 16-18 dniem cyklu to akurat te daty beda w znaku zenskim i juz bede miec swiadomosci ze chyba zrobilam wszystko aby miec ta dziewczynke ;)

Ostatnia edycja:
Do góry